Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020: Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου - Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής στα Ροζενά

 
Η Εκκλησία σήμερα τιμά την εορτή της Υπαπαντής του Ιησού Xριστού.
 Στην περιοχή μας η εορτή της Υπαπαντής εορτάζεται ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών.  Ο Ιερός Ναός είναι Βυζαντινού ρυθμού και είναι κτισμένος το 1928, σε ύψωμα , και δεσπόζει στο κέντρο  του χωριού, ορατός από μεγάλη απόσταση.  Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου: Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου

Ο Βόλος πέρασε από την Λαμία / Ισοπαλία στην Κρήτη

Βόλος - Λαμία 1-0: Την «σκότωσε» με Μάντζη! (highlights)
Με νίκη άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Super League 1 καθώς ο Βόλος επικράτησε εντός έδρας της Λαμίας με 1-0. Στο 0-0 έμειναν ΟΦΗ και ΑΕΛ, ενώ εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ξάνθη με 3-1. 

«Όποιος πετύχαινε το γκολ, θα έπαιρνε και το παιχνίδι» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Άκης Μάντζιος και η ατάκα του ισχύει 100% σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα του ματς που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Βόλο και τη Λαμία.
Τελικά ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που το πέτυχαν στις αρχές του β' μέρους, και

Εισηγήθηκαν τίτλο, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά. Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1

Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1: Εισηγήθηκαν τίτλο, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά
Όλες τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν όλοι εκτός από τους ποδοσφαιριστές και το Σάββατο το βράδυ ήταν η σειρά των πραγματικών πρωταγωνιστών. Ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 3-1 τη Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ είχε και ένα δοκάρι με τον Βαλμπουενά. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν ανεπηρέαστοι απ’ όσα συνέβησαν όλη την εβδομάδα και μάλιστα μπήκαν στο γήπεδο με πολύ πάθος και διάθεση να καθαρίσουν γρήγορα τη Ξάνθη. Πράγματι το γκολ που έβαλε νωρίς ο Σουντανί άλλαξε τα πάντα στο ματς, απελευθέρωσε τον Ολυμπιακό και τρόμαξε τη Ξάνθη που έπαιζε σε μία πολύ «καυτή» ατμόσφαιρα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο που έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, να παίξει δηλαδή με πολύ πάθος και ένταση και να φτάσει άνετα στην επικράτηση επί της Ξάνθης.

Super League 2: Ανάσα για Παναχαϊκή, 4-0 τον Απόλλωνα Λάρισας

Super League 2: Ανάσα για Παναχαϊκή, 4-0 τον Απόλλωνα Λάρισας (βαθμολογία)
Βαθμολογική ανάσα πήρε η Παναχαϊκή που επικράτησε του Απόλλωνα Λάρισας με 4-0 για τη 15η αγωνιστική της Super League 2.
Οι Πατρινοί έβαλαν από νωρίς τις βάσεις καθώς μόλις στο 4' προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Ανάκογλου.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ο Μυτίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 32' έκανε το 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 83' ο Μασούρας.
Παναχαϊκή (Σπυρόπουλος): Ατανάκοβιτς, Πατάπης, Τσελεπίδης, Κοτσώνης, Σταμόπουλος, Ιντζόγλου, Παπατόλιος (84′ Κόκας), Μαυριάς (68′ Φροξυλιάς), Ανάκογλου (72′ Μασούρας), Σιατραβάνης, Μυτίδης.

Απόλλων Λάρισας (Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Σουλιώτης (46′ λ.τ Καρατάσιος), Καρρίκι, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Ναζίμ (46′ Μπρέμπος), Λίταινας, Μπαστακός (66′ Γκουντρουμπής), Σιφναίος, Γκουστάβο.

Το προφίλ της 15ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (31/1)
Κέρκυρα-Εργοτέλης 0-4 (30’, 47’, 71’ Έφορντ, 34’ Μπαράτα)
Παναχαϊκή-Απόλλων Λάρισας 4-0 (4’ Ανάκογλου, 15’, 32’ Μυτίδης, 83’ Μασούρας)
Κυριακή (2/2)
ΠΑΣ Γιάννινα-Χανιά (14:45)
Λεβαδειακός-ΑΕ Καραϊσκάκης (17:00)
Πλατανιάς-Απόλλων Πόντου (15:00)
Δευτέρα (3/2)
Δόξα Δράμας-Απόλλων Σμύρνης (17:00)

Ισοπαλίες σε Ρόδο και Καβάλα για την 18η αγωνιστική της Football League.

Football League: Ισοπαλία για Ιωνικό και Καβάλα (αποτελέσματα, βαθμολογία)
Ο Ιωνικός έμεινε στο 2-2 με τον Ιάλυσο, ενώ η Καβάλα στο 0-0 με τα Τρίκαλα για την 18η αγωνιστική της Football League.
Δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με νίκες την πορεία τους στη Football League ο Ιωνικός και η Καβάλα. Οι Νικαιώτες αν και προηγήθηκαν στην έδρα του Ιάλυσου με τον Κρητικό δέχτηκαν την ισοφάριση στο 45' χάρη σε πέναλτι του Ρεκλείτη.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 78' με πέναλτι του Κρητικού αλλά οι Ροδίτες ισοφάρισαν στο 80' με σουτ του Κονέ.
Όσον αφορά την Καβάλα, οι «αργοναύτες» έμειναν στο 0-0 με τα πρωτοπόρα Τρίκαλα. Πλέον η Βέροια που αγωνίζεται την Κυριακή (2/2) στην έδρα του Ασπρόπυργου έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
To προφίλ της 18ης αγωνιστικής:
Σάββατο (1/2)
Ιάλυσος Ρόδου–Ιωνικός 2-2 (45+1' πεν. Ρεκλείτης, 80' Κονέ – 31', 78' πεν. Κρητικός)
Καβάλα–Τρίκαλα 0-0
Τρίγλια–Θεσπρωτός 0-1 (83' Καζβιρόπουλος)
Κυριακή (2/2)
Καλαμάτα – Διαγόρας Ρόδου (13:45)
Ιεράπετρα–Ολυμπιακός Βόλου (15:00)
Νίκη Βόλου–Αιγάλεω (15:00)
Ένωση Ασπροπύργου–Βέροια (15:00)

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


                                          
   Κόρινθος 01-02-2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, τιμώντας μεταξύ 64 αριστούχων μαθητών της Πελοποννήσου και τους μαθητές  του Νομού Κορινθίας, στην τελετή βράβευσής τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία» του ομίλου Eurobank.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας μεταξύ άλλων σημείωσε πως «Η σκληρή προσπάθεια και η αριστεία αρμόζει να επιβραβεύονται».
Ο κ. Γκιολής αντίστοιχα, αφού συνεχάρη τα παιδιά και τους γονείς και ευχήθηκε να συνεχίσουν άριστα τις προσπάθειές τους και ως φοιτητές αναφέρθηκε στη γνωστή ρήση του φιλόσοφου Σωκράτη πως «Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



















Η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου περασε από το Λέχαιο, Μοιρασαν βαθμούς και γκολ Αγιος Γεωργιος και Ρομα Ζευγολατιού


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaB3bANFkBJ09FDdzuAbYSiuAgkJduV-yxLBDp1OfidXBJUVKOKam62s6_knWpFzWyAixjd30fZwxNsv_6MEA9Rw5rTguMYZAIAONlC49zmEHaWDSBN45As7Cj5ODVU3VuW2Rfis8jZwk/s1600/paneyrostiniakos1.png
Κατά την σημερινή αυλαία της 18ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Κορινθίας, στην   Αρχαία Κόρινθο, ο Άγιος Γεώργιος αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2 – 2  με τον ισόβαθμό του ΑΣ  Ρομά Ζευγολατιού, την στιγμή  που ο Ηρακλής Λεχαίου έχασε  εντός έδρας  με 2 – 3 από την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.
Η συνέχεια της αγωνιστικής την Κυριακή (2/2), όπου σε αγώνα ντέρμπι οι πρωτοπόροι Άγιοι Θεόδωροι μάχονται στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» απέναντι στον  τρίτο της βαθμολογίας  Ολυμπιακό  Άσσου, ενώ  ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς , στο Ζευγολατιό, ανάμεσα στον Άρη Βοχαϊκού και τον Πανσολυγειακό. 
Στο Συνοικισμό , ο Κύψελος  Κορίνθου, υποδέχεται τον Πανευρωστινιακό, που έχει να  πάρει  θετικό αποτέλεσμα από τις 17 Νοεμβρίου 2019 και αν συνεχίζει μέχρι τέλος στο ίδιο μοτίβο,  τα νέα θα είναι  πολύ άσχημα για την ομάδα της Ευρωστίνης.
Στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός μάχεται  με τον ΑΟ Ασπροκάμπου , με τις δύο ομάδες να αναζητούν την νίκη,  ώστε να αποφύγουν τυχόν περιπέτεια στο τέλος του πρωταθλήματος, όπως την αναζητούν  ο Αστέρας Κορίνθου που μάχεται εκτός έδρας με τον Αετό Κρυονερίου και ο ΠΑΣ Κλένια που υποδέχεται τον ουραγό  Βελλεροφόντη  Αρχαίας Κορίνθου.



18η Αγωνιστική
Σάββατο 1/2/20, (Αποτελέσματα)
Αγ. Γεώργιος
-
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού 2 - 2
Ηρακλής Λεχαίου
-
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου 2 - 3

Κυριακή 2/2/20, 15:00
Αγ. Θεόδωροι
-
Ολυμπιακός Άσσου
Άρης Βοχαϊκού
-
Πανσολυγειακός
ΠΑΣ Κύψελος
-
Πανευρωστινιακός
Εθνικός Ξυλοκερίζης
-
ΑΟ Ασπροκάμπου
ΠΑΣ Κλένια
-
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου
Αετός Κρυονερίου
-
Αστέρας Κορίνθου

Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου το βιολί του ( 18Χ18) . Εκτός έδρας νίκες για ΑΟ Λουτρακίου και Πανεμεατικό σε Κόρινθο και Κιάτο


https://streetlife.gr/wp-content/uploads/2019/12/xiliomodi-696x435.jpg

Στα  πλαίσια της 18ης αγωνιστικής , στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας, ο πρωτοπόρος  και  από τώρα πρωταθλητής Ατρόμητος Χιλιομοδίου, πέρασε νικηφόρα μέσα από το Λουτράκι επικρατώντας με 3 – 1 επί του τοπικού Ολυμπιακού , πετυχαίνοντας το 18Χ18.

Ο  Ατρόμητος Χιλιομοδίου  με το απόλυτο των βαθμών  (54 β.), βρίσκεται στο +14 βαθμούς από την δεύτερη θέση, που βρίσκεται ο ΑΟ Λουτρακίου που επικράτησε στο 2ο ημιχρόνιο μέσα στον Συνοικισμό , με 1 – 0 επί του ΠΑΣ Κόρινθος.   
Σε ενδιαφέροντα αγώνα στο Κιάτο,  ο Πέλοπας  έχασε 1 – 2 από τον  Παννεμεατικό  που τον ισοβάθμησε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ  στο Πετρί  η τοπική Θύελλα  υπέταξε , στο 2ο ημιχρόνιο με 2 – 0  τον Αστέρα Δερβενίου.   
Στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» ο Ισθμιακός  επιβλήθηκε με 5 – 3 επί του ουραγού Πανκαμαρικού,  ενώ στο Ξυλόκαστρο , ο Ηρακλής έχασε 0 – 1 από  τον Τενεάτη Αθικίων. 
Στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός, επικράτησε με 2 – 1 επί του ΑΟ Ζευγολατιού, ενώ  η Ελλάδα Βέλου νίκησε  με  3 – 0 την Θύελλα Κάτω Διμηνιού


Η 18η  αγωνιστική  ( αποτελέσματα):

Θανατηφόρο τροχαιο δυστύχημα στην Κορινθία, με θύμα; 20χρονο ποδοσφαιριστή

https://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2019/11/10%CF%87.jpg
Στο πένθος έχει βυθιστεί η ποδοσφαιρική Κορινθία καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής έχασε τη ζωή του , σε τροχαίο δυστύχημα στη Π.Ε.Ο Κορίνθου -Πατρών, στο Κοκκώνι, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής των Νέων Στιμάγκας, Κέβιν Χιούσα.
Ο  Χιούσα αγωνιζώταν στην ομάδα της Στιμάγκας την τελευταία τριετία. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την παιδική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδος Βέλου, ενώ έπαιξε ποδόσφαιρο και στα Ταρσινά ΄97.
Μετά από επικοινωνία της διοίκηση της Στιμάγκας με την ΕΠΣ Κορινθίας, η τελευταία αποφάσισε την αναβολή του αυριανού αγώνα ( Κυριακή) της Γ΄ κατηγορίας (15η αγωνιστική) μεταξύ των Νέων Στινάγκας με την Προοδευτική Περιγιαλίου  και την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού ποδοσφαιριστή, στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Η Κόρινθος 2006 μάχεται τον ΑΟ Υπάτου


https://www.mikriliga.com/wp-content/uploads/2020/01/361256B2-5068-4B4E-A9D6-7FA0A8D8C379.jpeg
Με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής συνεχίζεται το απόγευμα  της  Κυριακής (15:00), το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Στον 6ο όμιλο η πρωτοπόρος Ρόδος υποδέχεται . (14:00) την ουραγό ΑΕΚ Τρίπολης, ενώ δύσκολη εξόρμηση στη Μυτιλήνη, κόντρα στον Αιολικό, πραγματοποιεί η ΓΣ. Μαρκό. Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός αντιμετωπίζει τον Αήττητο Σπάτων, ενώ η Κόρινθος 2006 μάχεται με τον ΑΟ. Υπάτου. Για την ομάδα της  Κορίνθου, τα περιθώρια στενεύουν. Ο κίνδυνος του υποβιβασμού της στο τοπικό πρωτάθλημα ορατός,, Εάν επιθυμεί την παραμονή της στη Γ. Εθνική κατηγορία, η σωτηρία της είναι μόνο νίκες στους εναπομείναντες  αγώνες. Στην Ευβοια η Νέα Αρτάκη υποδεχεται τον Αχαρναικό,  ενώ ο Κιθαιρώνας Καπαρελίου υποδέχεται τον Παλληνιακό. Τέλος ρεπό εχει η Θ΄τελλα Ραφήνασ
Ρόδος-ΑΕΚ Τρίπολης (14:00)
Κόρινθος ’06-ΑΟ Υπάτου
ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου-Παλληνιακός
Νέα Αρτάκη-Αχαρναϊκός
Παναρκαδικός-Αήττητος Σπάτων
Αιολικός-Μαρκό
Ρεπό: Θύελλα Ραφήνας


7ος όμιλος
Αστέρας Βλαχιώτη-ΑΠΣ Ζάκυνθος (14:00)
Διαγόρας Βραχνεΐκων-Πανηλειακός
ΠΑΟ Βάρδας-Πανγυθεατικός
ΑΟ Τσιλιβή-Θύελλα Πατρών
ΑΟ Διαβολιτσίου-Παναργειακός
Ναύπλιο 2017-ΠΣ “Η Σπάρτη”
Ολυμπιακός Ζαχάρως-Ερμιονίδα