Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν χαρίστηκε στην Ξάνθη την "έπνιξε" στα Πηγάδια./ Ο Ατρόμητος με χατ τρικ πέρασε από το Βόλο. / Τεράστιο βήμα παραμονης ο Πναιτωλικός στη Ν.Σμύρνη / Αγγαρεία στη Λαμία

Ξάνθη - Αστέρας 1-2: Οι αδιάφ(θ)οροι Αρκάδες (highlights)
Και όμως συμβαίνει και στα Ελληνικά γήπεδα... Μία ομάδα δίχως βαθμολογικό κίνητρο, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, να χτυπά στα ίσια και να κερδίζει εκτός έδρας (2-1) την Ξάνθη που καίγεται στη μάχη για την παραμονή. Οι... αδιάφθοροι Αρκάδες, πορεύονται αήττητοι στην διαδικασία των πλέι άουτ, παίζουν για την τιμή και την φανέλα τους και κρατούν ψηλά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη, που σε ένα ακόμα ματς πνίγηκε στο άγχος, βρίσκεται στην ζώνη των πλέι άουτ. Αν φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον Πανιώνιο στην τελευταία αγωνιστική (η Ξάνθη δοκιμάζεται στη Λάρισα και ο Πανιώνιος στο Περιστέρι) θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και θα δώσει μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Παράλληλα, αν κερδίσει και χάσει ο Παναιτωλικός εντός έδρας από τον Βόλο, θα σωθεί απευθείας.
6’: Ο Σίτο έκανε την κίνηση και τη σέντρα από αριστερά και στο απέναντι δοκάρι ο Κρέσπι με δεξί βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αμπάντ, που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ (0-1).
56’: Ο Μουλέν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με δεξί εσωτερικό φάλτσο και ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός Λισγάρας με φανταστικό άλμα και καρφωτή «σκαστή» κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.
85’: Ο Αλί Μπαμπά ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη στην περιοχή της Ξάνθης. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λουίς Φερνάντεθ στη δεξιά γωνία χαρίζοντας την νίκη στον Αστέρα Τρίπολης (1-2).
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Καρασαλίδης (80' Σάσα), Λισγάρας, Φασίδης (46’ Κοβάσεβιτς), Τερκί (46’ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντε Αμορίμ, Κάστρο (54’ Φοσέ), Στάρτζεον (80' Τζουρίτσκοβιτς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Τασουλής, Αντζουλάς, Πασαλίδης, Μ. Φερνάντες, Μουνάφο, Σίτο (64' Μπέλοκ), Λ. Φερνάντες (90' Αλάγκμπε), Ριέρα (83' Αλί Μπαμπά), Κρέσπι.

=========

Με «χατ-τρικ» του Γιώργου Μανούσου ο Ατρόμητος έφυγε με τη νίκη από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όπου επικράτησε 3-2 του Βόλου για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.

Η ομάδα του Περιστερίου έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο όταν και προηγήθηκε 3-0 με ισάριθμα τέρματα του Μανούσου στο 8΄ (άστοχη έξοδος του Καραγκιόζη και πλασέ στην κενή εστία), στο 38΄ (με κεφαλιά σε σέντρα του Ντε Πο) και στο 44΄(μετά από εκπληκτική μεταβίβαση του Ραμπέγιο).Στο 2ο 45λεπτο ο Βόλος μείωσε σε 3-1 με τον Κυζερίδη (πλασέ από μεταβίβαση του Μουνίθ) και στο 68΄ σε 3-2 με σουτ του Τσοκάνη που νίκησε τον Μέγερι.
Ο Μανούσος με το σημερινό «χατ-τρικ» έφθασε τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στο 12΄ τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας του Βόλου Καραγκιόζης και αντικαταστάθηκε από τον Γκαραβέλη, ενώ στο 58' αποβλήθηκε ο προπονητής των γηπεδούχων Στέφανος Ξηροφώτος.
Στο 88΄ ο Ντε Πο του Ατρομήτου πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο με στόχο να κερδίσει πέναλτι (αρχικά το υπέδειξε ο διαιτητής, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR άλλαξε απόφαση) και οι Περιστεριώτες έμειναν με 10 παίκτες.
Βόλος (Ξηροφώτος): Καραγκιόζης (12΄ Γκαραβέλης), Φεράρι, Μήτογλου, Διαμαντής, Λύρατζης Τσοκάνης, Μαξ, Γκουαροτσένα, Μουνίθ, Γέντρισεκ, Κυζιρίδης (53΄ Ζοάο).
Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγερι, Γκάλο (60΄ Κιβρακίδης), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Νάτσος, Μπουσούλατζιτς, Ντε Πο, Ραμπέγιο (71΄ Γιακουμάκης), Ανδρούτσος (88΄ Στρούγγης), Μανούσος (71΄ Ούμπιδες).
======================
 
Ο Παναιτωλικός πήρε τον...τελικό των τελικών. Κέρδισε στη Νέα Σμύρνη τον αήττητο μέχρι σήμερα (11/7) στα πλέι άουτ Πανιώνιο με 2-0 και έκανε τεράστιο βήμα για να παραμείνει στην κατηγορία, αποφεύγοντας μάλιστα και το μπαράζ!
Τα "καναρίνια" παρά τις σημαντικές απουσίες (Ντάουντα, Κέβιν, Μουνιέ) με μία από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις, πήραν τη νίκη και βρίσκονται...αγκαλιά με την απευθείας σωτηρία.
Ο Μπαΐροβιτς με πέναλτι (δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση από το διαιτητή Ευαγγέλου) άνοιξε το σκορ για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (52') έκαναν δύο τα τέρματά τους με τον Τζανακάκη.
Ο Πανιώνιος μετά το 0-2 είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες για να μειώσει στο σκορ με Κόρμπο, Αραμπούλι αλλά δεν τα κατάφερε και δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι ενώ μένει ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής λόγω του Αστέρα Τρίπολης.
Ο Παναιτωλικός το σίγουρο είναι πως αποφεύγει την τελευταία θέση και την τελευταία αγωνιστική θέλει έναν βαθμό για να...κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, ακόμη κι αν κερδίσει η Ξάνθη μέσα στη Λάρισα!
Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας (46' Παπαγεωργίου), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου (52' Αραμπούλι), Μαξίμοβιτς (83' Γρίβας), Λυμπεράκης (71' Λυμπεράκης), Οικονομίδης (46' Άρσε), Τσιλούλης.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Παρράς, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τζανακάκης (73' Μιμίτο), Ταχάρ, Ντάλσιο (81' Αριγίμπι), Ντίας, Ντουάρτε (81' Λουσέρο), Ρόσα, Μπαΐροβιτς (64' Τσιγγάρας).

================ 
Με το μυαλό στις διακοπές και στη νέα σεζόν, Λαμία και Λάρισα έμειναν στο 0-0 σε ένα αδιάφορο και άχρωμο παιχνίδι που δεν είχε φάσεις. Και με τις άμυνες των δύο ομάδων να έχουν την κυριαρχία. Για τη Λαμία ήταν το τρίτο σερί 0-0 με τον Πετράκη στον πάγκο και για τη Λάρισα το δεύτερο στη σειρά.
Ελάχιστα πράγματα από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με προβλέψιμο παιχνίδι καθώς η Λάρισα απειλούσε μόνο με τον Παπάζογλου που είχε ένα πλασέ στα χέρια του Επασί στο 13΄και μια άστοχη κεφαλιά στο 29΄, ενώ η Λαμία έκανε επιθέσεις μόνο από την πλευρά του Ρόμανιτς, συνήθως ημιτελείς. Κι είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Σκόνδρα από κόρνερ του Σάλιακα που πέρασε άουτ στο 44΄. Η ΑΕΛ έχασε με τραυματισμό από νωρίς τον Αλί Γκαζάλ και ο Γρηγορίου έβαλε τρίτο στόπερ στο ματς, τον Μιχαήλ, περνώντας στα χαφ τον Ηλιάδη.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης δυο καλά σουτ από Σκόνδρα και Φίλιπ έφυγαν εκτός εστίας, ενώ ένα συρτό του Αραβίδη μπλόκαρε ο Κρίστινσον. Στο 62΄ο Επασί απέκρουσε στη γωνία του σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς. Ενώ στο επόμενο λεπτό η γυριστή κεφαλιά του Βύντρα ήταν επικίνδυνη αλλά έφυγε εκτός εστίας. Η Λαμία ήταν κάπως βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, ενώ ταυτόχρονα ανέκοπτε εύκολα τις κινήσεις των Θεσσαλών. Κι έτσι το ματς «έσβησε» στο 0-0.
Λαμία: Επασί, Σκαρντοβέλι, Σκόνδρας, Αντέντζο, Βύντρα, Μπεχαράνο, Μπουλούλης, Σάλιακας, Ρομανιτς, Καραμάνος (81΄Βασιλόγιαννης), Αραβίδης (84΄Σασί)
Λάρισα: Κρίστινσον, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μάρκοβιτς, Φίλιπ, Γκαζάλ (35΄Μιχαήλ), Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Πινακάς, Βινίσιους (71' Λουφάκης), Παπάζογλου

6η αγωνιστική

Σάββατο (11/7)
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 1-2 (Λισγάρας 56' - 6' Κρέσπι, 85' πεν. Λουίς Φερνάντεθ)
Βόλος - Ατρόμητος 2-3 (49' Κυζιρίδης, 68' Τσοκάνης - 8' , 38', 44' Μανούσος)
Πανιώνιος - Παναιτωλικός 0-2 (40’ Μπαΐροβιτς πεν., 49' Τζανακάκης)
Λαμία - ΑΕΛ 0-0

Βαθμολογία πλέι άουτ

* Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της SuperLeague 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.
*Σε περίπτωση που η Ξάνθη νικήσει την επόμενη αγωνιστική και ταυτόχρονα ηττηθεί στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός από τον Βόλο, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 26 βαθμούς και σε αυτή την περίπτωση οι Ακρίτες θα παραμείνουν στην κατηγορία και ο Παναιτωλικός θα παίξει στα μπαράζ (στην ισοβαθμία υπερτερεί η Ξάνθη).