Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τα «μιντιακά εξαπτέρυγα» του κ. Νίκα εναντίον ιερέα της Μεσσηνίας!


Υπερασπίσθηκε το έργο του στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Πέτρος ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23.5.2020
Ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής παρακμής τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εξωθεσμικοί παράγοντες παρεμβαίνουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα «σύστημα λογοκρισίας», το οποίο προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή είναι διαφορετική από τον «εκλεκτό» τους κ. Παναγιώτη Νίκα.
Τηλεοπτικός σταθμός της Μεσσηνίας (BEST TV) δε δίστασε να εξαπολύσει
ανοίκεια επίθεση εναντίον ιερέα Ιερού Ναού του Δήμου Οιχαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Μεσσηνίας, o οποίος «τόλμησε χωρίς να ζητήσει την άδεια τους» να εκφράσει δημόσια την αντίθεση του, για την απόφαση του κ. Νίκα να μην υλοποιήσει έργο που αφορούσε την ανακαίνιση των εξωτερικών όψεων του Ναού.
Η «δημοσιογραφική άποψη» του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης κατήγγειλε τον ιερέα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τους…!! ανακοίνωσε στους πιστούς, ότι ο κ.Νίκας αποφάσισε να μη γίνει το έργο της ανακαίνισης του Ιερού Ναού παρότι είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2019. Για την έκφραση αυτής της αλήθειας ο αξιοσέβαστος ιερέας χαρακτηρίστηκε ως «Πολιτικός ρασοφόρος που εκθείαζε…τον Τατούλη».
Η αλήθεια σε ότι αφορά το συγκεκριμένο έργο είναι ότι είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία (Προγραμματική Σύμβαση με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, Απόφαση Έγκρισης Μελέτης, Δέσμευση Πίστωσης, Έγκριση Όρων Διαγωνισμού ,έγκριση πρακτικού ) και με την 3105/28.08.2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε κηρυχθεί οριστικός ανάδοχος για την κατασκευή του έργου.
Ο κ. Νίκας αγνοώντας όλες τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων καθώς και τη βούληση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, αναίτια αποφάσισε να μην κατασκευαστεί το έργο χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση. Μοναδικό του κριτήριο ήταν πως η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, δηλαδή για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.
Αντί λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της να προχωρήσει στη συμβασιοποίηση του έργου, έρχεται 9 μήνες μετά, με τη με αριθ. 89820/22485/29.4.2020 εισήγηση της και αφαιρεί όλους τους πόρους που είχαν δεσμευτεί για το συγκεκριμένο έργο,(Απόφαση Έγκρισης

Ανάληψης και Δέσμευσης Πίστωσης 50.000€ την 18.03.2019), αφήνοντας μόνο 5.000€, με στόχο να εξαπατήσει τους κατοίκους της περιοχής ότι δήθεν το έργο θα γίνει στο μέλλον. Αντί λοιπόν οι δημοσιογράφοι-σχολιαστές του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του συγκεκριμένου σταθμού, να καταγγείλουν τον κ. Νίκα ή τουλάχιστον να τον ρωτήσουν για ποιο λόγο δεν προχώρησε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, έκριναν …σκόπιμο να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του ιερέα που δικαίως αγωνιούσε για την συντήρηση του Ιερού Ναού δίνοντας του παράλληλα «συμβουλές» για την τήρηση των ιερατικών του καθηκόντων…!!
Ο κ. Νίκας θεωρεί πως έχει αποκτήσει το καταχρηστικό δικαίωμα να διοικεί την Πελοπόννησο ως Μονάρχης!!!
Όσο και αν προσπαθεί «το μιντιακό σύστημα στήριξης του», το οποίο καθημερινά τον λιβανίζει, να αποκρύψει την αλήθεια μέσω ανακριβειών και fake news, δεν θα μπορέσει να καλύψει την πολιτική μικροψυχία, την ανευθυνότητα, την αναποτελεσματικότητα και κυρίως τα μεγάλα του ψέματα.

Petros Tatoulis