Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία




N.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας                                                Κόρινθος: 13.05.2020

                                                                                                                                                                                                           



                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την αναγκαιότητα να ανοίξουν όλα τα Ειδικά σχολεία, άμεσα, συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε,ο Συντονιστής της ΝΕ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος με τον πρόεδρο του Σωματείου γονέων και συγγενών παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας Βαγγέλη Καρατζά και την εκπρόσωπο της Επιτροπής Παιδείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Μπαλάσκα.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνέπειες που έχει στα παιδιά Αμεα η μακροχρόνια αποχή τους από την Ειδική Αγωγή η οποία όπως εξήγησε ο κ. Καρατζάς δεν είναιμόνοΠαιδεία, είναι  ΘΕΡΑΠΕΙΑ για τα παιδιά. Το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ορίσει ημερομηνία για την επανέναρξη λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων και άρα η παράταση της έλλειψης Ειδικής Αγωγής καταδικάζει τα παιδιά σε εκπτώσεις δεξιοτήτων, παλινδρομήσεις και εν τέλει κοινωνικό αποκλεισμό.

Τόσο ο συντονιστής της ΝΕ όσο και το μέλος της Επιτροπής Παιδείας αντιμετώπισαν με κατανόηση και αίσθημα ευθύνης τα ζητήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκαν να δοθεί στο θέμα η πρέπουσα συνέχεια μέσω της κοινοβουλευτικής οδού. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός που αμέσως εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του.


Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας