Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Π. Νίκας: “Η κοινωνική πολιτική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου”

Τη μεγάλη αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη σημασία της κοινωνικής πολιτικής ως απόλυτης προτεραιότητας της περιφερειακής αρχής επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του -σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου-, σε εκπαιδευτικό σεμινάριο υπαλλήλων των κοινωνικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Το εν λόγω σεμινάριο, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), αφορούσε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και το θεσμικό πλαίσιο για την Υιοθεσία  και την Αναδοχή.
Στο σεμινάριο παρερεύθηκαν ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Κωνσταντίνος Ψυχάρης και υπάλληλοι των Διευθύνσεων και τμημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ομιλήτρια και συντονίστρια του σεμινάριου ήταν η Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος Παναγιώτα Μάνθου, υπεύθυνη επιχειρησιακής συντονιστικής υπηρεσίας δράσεων παιδικής προστασίας του ΕΚΚΑ.
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος.

peloponnisosnews.gr