Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

https://churchofcyprus.org.cy/wp-content/uploads/2017/12/ag-Spyridon-Spyrakos-09.jpg

Η Εκκλησία μας (αύριο) στις 12 Δεκεμβρίου εορτάζει την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού. Ο Άγιος Σπυρίδων είναι πολιούχος  της Κέρκυρα, του Μεσολογγίου, του  Πειραιά, του Κίσαμου Χανίων, της Ελαφονήσου, της  Βόνιτσας, της Λυγιάς Κορινθίας, της Ζαχάρως Ηλείας.της Πουλίτσας, του Θρομφαρί , του Φενεού και της Πελήνης..
Το Λείψανο του Αγίου βρίσκεται αδιάφθορο στον ομώνυμο Ναό Κερκύρας.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στη Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως και στο Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας.

Ὁ θαυματουργὸς κἂν τέθνηκε Σπυρίδων,
Τοῦ θαυματουργεῖν οὐκ ἔληξεν εἰσέτι.
Ἀμφὶ δωδεκάτην Σπυρίδων βίοτον λίπε τόνδε.
 
Βιογραφία
Ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια (Άσκια) της Κύπρου (και όχι στην Τριμυθούντα - σημερινή Τρεμετουσιά - όπως γράφουν πολλοί) από οικογένεια βοσκών, που ήταν κάπως εύπορη. Αν και μορφώθηκε αρκετά δεν άλλαξε επάγγελμα. Συνέχισε και

12/12 στις 12.12 π.μ.: Έρχεται μια σπάνια Παγωμένη Πανσέληνος με ουράνια «συνάντηση κορυφής» - Δύο πλανήτες θα «φιληθούν» κάτω από το ρομαντικό φως του φεγγαριού.

https://www.womantoc.gr/content/articles/0/article_20445/spanio-fainomeno-i-pagomeni-panselinos-pou-erxetai-sybiptei-me-mia-ourania-synadisi-koryfis.col-8.jpg 
Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου ονομάζεται Παγωμένη και φέτος θα λάμψει τα μεσάνυχτα ανάμεσα στις 11 και 12 του μήνα με «κωδική» χρονική στιγμή στις 12/12 στις 12.12 π.μ. Το όνομά της προέρχεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα που μπαίνει επίσημα σε λίγες μέρες, ωστόσο η συγκεκριμένη, φετινή Πανσέληνος έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα: Συμπίπτει με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, μια πλανητική συνάντηση ή ένα ουράνιο «φιλί» όπως αποκαλείται πιο λυρικά, ανάμεσα στον Κρόνο και την Αφροδίτη.

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: έρχονται αντιμέτωποι το βράδυ με μοναδικό τους σκοπό την νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο για την φάση των «32» του Europa League,

Κοινή πορεία Θύρας 7-Delije από το Σύνταγμα στο «Γ. Καραϊσκάκης»(vid)Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έρχονται αντιμέτωποι, απόψε το βράδυ  (Τετάρτη 11/12, 22:00) με μοναδικό τους σκοπό την νίκη ( 6η αγωνιστική ) που θα τους δώσει το εισιτήριο για την φάση των «32» του Europa League, πράγμα που ισοδυναμεί με την συνέχεια της ευρωπαϊκής τους πορείας. 

Ημερίδα του έργου e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας




Στις 10 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μικρό Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου ημερίδα του έργου «e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας», με στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών και των πεπραγμένων του έργου.


Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο συντονιστής του έργου αλλά και εκπρόσωπος της Rap Media, κ.Ραψωματιώτης Δημήτρης με ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ χαιρέτισαν και οι εκπρόσωποι των φορέων που είναι εταίροι στο πρόγραμμα, η κα Τσακίρη Δέσποινα, Επιστημονική Υπεύθυνη  & Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  και η

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 16:00, στο Μέγαρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης κ. Aguila Saleh Eissa, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν προσκλήσεως του Έλληνα ομολόγου του.
Στη συνάντηση θα παρίσταται ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο Ζάππειο Μέγαρο στο «1ο Διεθνές Forum για το νερό»


 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο στο «1ο Διεθνές Forum για το νερό» υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ ΣTO ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ THΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Από τις πρώτες ημέρες της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, κύριο μέλημα και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή, ήταν η τοποθέτηση θέσεων parking και χώρων πρόσβασης – ράμπες για την καλυτέρευση της καθημερινότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Νομού μας.
Στην πρόσοψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, απομακρύνθηκαν ήδη τρεις κάδοι απορριμμάτων και τοποθετήθηκε ειδική σήμανση parking, έτσι ώστε ο χώρος να χρησιμοποιείται αποκλειστικά προς τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ.
Ενέργειες σαν αυτή είναι προτεραιότητα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής, αφού ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη συνεργασία τους, συνεχίζει τις προσπάθειες για παρόμοιες ενέργειες όπως και οι μπάρες πρόσβασης στη θάλασσα προκειμένου να βοηθηθούν όσο είναι δυνατόν οι κοινωνικές αυτές ομάδες των συνανθρώπων μας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Θ.Λιβάνιος στην aftodioikisi.gr: Πάνω από 33.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ -Τι λέει για «oυρά 3Κ»


Προσλήψεις στους ΟΤΑ πέραν των ήδη προγραμματισμένων, δηλαδή, των 30.000 της Κοινωφελούς αλλά και των 2.907 για το «Βοήθεια στο Σπίτι», προαναγγέλλει για το 2020 ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του προς την aftodioikisi.gr, ο κ. Λιβάνιος κάνει λόγο για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, όπως για παράδειγμα μηχανικούς.  «Έχουμε ήδη συγκεντρώσει τα αιτήματα των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και εντός του δημοσιονομικού πλαισίου θα δώσουμε προτεραιότητα σε

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ!


Για πρώτη φορά από ιδρύσεως της, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης θα δώσει το παρών στα θυρανοίξια του Πάρκου των Χριστουγέννων στο Αίγιο τη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, προσκεκλημένη της ΔΗΚΕΠΑ καί του Δήμου Αιγιαλείας.

Φέτος το πνεύμα των Χριστουγέννων ενώνεται μαζί με το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, με τη στροφή στην κυκλική οικονομία και έτσι η αγάπη για τον συνάνθρωπο γίνεται αγάπη και για τον φυσικό περιβάλλον.

 Με τίτλο «Ταξίδι στη Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο» και με πάρα πολλούς ήρωες των παραμυθιών να επιστρατεύονται για να δείξουν πως τίποτα δε χάνεται, με ένα πρόγραμμα  γεμάτο με ποικίλες δράσεις, το Πάρκο ανοίγει για το κοινό την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.!

Λίγη ώρα πριν το άνοιγμα του Πάρκου προηγείται ένα μαγικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και βέβαια η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη βόλτα των Φιλαρμονικών της Αιγιάλειας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέχρι το Πάρκο, στις 6 μ.μ.!

Συμμετέχουν επίσης: η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ",  η Φιλαρμονική Αιγίου "ΕΥΤΕΡΠΗ" καί η Φιλαρμονική Ακράτας.

Η Δημοτική Φιλαρμονική θα αποδώσει πασίγνωστες εορταστικές μελωδίες, όπως: 
Holiday March, Feliz Navidad, Jingle Bell Rock, Winter Wonderland, Yo Christmas Tree, Santa Goes Wild West κλπ.

Της Φιλαρμονικής ηγείται ο Αρχιμουσικός κ. Παναγιώτης Παναγάκος. 



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη - Σεισμικές δονήσεις και στην Τουρκόα

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη! 5,5 Ρίχτερ “ταρακούνησαν” το νησί!
Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. Η πρώτη ενημέρωση του Ευρωμεσογειακού έκανε λόγο για 5,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο μερικά λεπτά αργότερα οι πρώτες μετρήσεις δίνουν το μέγεθος στα 5.5 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 31 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται