Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Τεσσάρα ο Ολυμπιακός στην ΑΕΛ. Χαίρεσαι να τον βλέπεις - Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Τα γκολ του Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-0 (vid)
Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός που νίκησαν με 2-1 και 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΛ αντίστοιχα.
Γι' ακόμα μία αγωνιστική ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως αυτή την περίοδο παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Οι Πειραιώτες διέλυσαν με 4-0 τη Λάρισα χορταίνοντας θέαμα τον κόσμο τους και τρομάζοντας τους αντιπάλους τους με την εικόνα που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως και τα τέσσερα γκολ που
έβαλε η ομάδα του Μαρτίνς στο ματς με την ΑΕΛ να είναι και λίγα με βάσει την εικόνα της στο γήπεδο. Όπως και να 'χει η ομάδα του Πειραιά συνεχίζει απτόητη το… κυνήγι του ΠΑΟΚ και του δείχνει πως δεν έχει σκοπό να πετάξει λευκή πετσέτα. Στο 8' ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Νάτχο να βγάζει μία μαγική πάσα στον Μασούρα, εκείνος να στοπάρει και να σουτάρει αμέσως και να "γράφει" το 1-0. Στο 16' ο Φορτούνης ευστόχησε σε πέναλτι και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Πειραιά, ένα πέναλτι που είχε καταλογιστεί σε βάρος του Γκόλια για τράβηγμα της φανέλας του Μιράντα. Το πρώτο μέρος είχε και τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Νάτχο να περνάει την πάσα δεξιά στον Γκερέρο, εκείνος έκανε την σέντρα για τον Φορτούνη, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει και να κάνει το 3-0 για την ομάδα του Πειραιά. Στο 55' χάθηκε η μπάλα με τον Γκιγιέρμε να περνάει εξαιρετική μπαλιά στον Μασούρα, αλλά εκείνος να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον. Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Πειραιά που έβγαζε ωραίους συνδυασμούς στο γήπεδο. Ορισμός αυτού ήταν η φάση του 75' όταν ο Χασάν με τον Ανδρούτσο άλλαξαν άψογα τη μπάλα και ο τελευταίος πέρασε εξαιρετική κάθετη για τον Φορτούνη, ο οποίος πέρασε και τον κρίστινσον και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 4-0. Ο Ολυμπιακός πρόσφερε χορταστικό θέαμα στον κόσμο του, έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση αυτό το διάστημα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Νάτχο (61' Ανδρούτσος), Ποντένσε (50' Λάζαρος), Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο (66' Χασάν)
ΑΕΛ (Τ. Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλας (84' Λεοζίνιο), Φριουί, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Σικαούκα (58' Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46' Ζίζιτς).

 Τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Πολωνός εξτρέμ Κάρολ Σφιντέρσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάρκου Βελλίδη μετά απο λανθασμένη απόκρουση μέσα από την μικρή περιοχή και λύτρωσε την Τούμπα, καθώς με το παρθενικό του γκολ χάρισε στον ΠΑΟΚ την δύσκολη και αγχωτική νίκη με 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Πέλκα, που υπέδειξε ο Φωτιάδης στο 38’ για ανατροπή του Άκπομ από τον Ευαγγέλου, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα προκάλεσε σιωπή στην Τούμπα, όταν στο 52’ ο Μάνος με εξαιρετική λόμπα νίκησε τον Πασχαλάκη.Στο 76’ ο Φωτιάδης έδωσε νέο πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε δήθεν ανατροπή του Άκπομ από τον Λίλα. Αυτή τη φορά το εκτέλεσε ο Άγγλος επιθετικός, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε. Τα φίδια είχαν αρχίσει να ζώνουν παίκτες και οπαδούς του ΠΑΟΚ ώσπου στο 87΄ο Σφιντέρσκι μετά απο λανθασμένη απόκρουση του Βελλίδη απέτρεψε την δεύτερη φετινή ισοπαλία με το γκολ και υπέγραψε την δέκατη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ισάριθμους αγώνες.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74’ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Λημνιός (67’ Σφιντέρσκι), Άκπομ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Βιντάλ (74’ Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μάνος, Κρίζμαν (85’ Παμλίδης)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει από το Αγρίνιο με το διπλό χάρη σε τέρμα του Μπουζούκη στο 32'. Στο 59’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κάτσε για μαρκάρισμα στον Μάζουρεκ (ο ίδιος είχε πάρει και την κίτρινη από τον Αλβανό στο 43’) αλλά ο Παναιτωλικός όσο και να πίεσε και να προσπάθησε δεν μπόρεσε να σκοράρει, έχοντας τον Μοράρ (πρώτος σκόρερ της ομάδας) εκτός αγώνα. Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού από τον περασμένο Σεπτέμβριο για το πρωτάθλημα (1-3 τη Λάρισα στις 16/9)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης (71΄ Λιάβας), Μαλής, Άργκους, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (64΄ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Γουίλιαν, Μπάιροβιτς (82΄ Τσιγγάρας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (75΄ Καμπετσής), Μπουζούκης (89΄ Παντελάκης), Μακέντα (65΄ Δώνης).

Με το ίδιο σκορ ο Πανιώνιος επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης στην Νέα Σμύρνη.Για την ομάδα της Αρκαδίας αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα και μάλιστα χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.
Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, αλλά δίνοντας πολύ μεγάλη προσοχή και στα μετόπισθεν. Οι μεγάλες ευκαιρίες έλειπαν μέχρι το 36' που ο Κόρμπος σήκωσε πολύ ωραία τη μπάλα για τον Ντουρμισάι, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε και έκανε το 1-0 για τους "κυανέρυθρους".
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Α. Μάντζιος): Κότνικ - Σαραμαντάς, Μπανανά, Κούρντι, Παπαγεωργίου - Κόρμπος, Ντομίνγκες, Τσιλούλης (90+1 Σταυρόπουλος) - Μανθάτης, Σιντί Αλί, Ντουρμισάι
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος - Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (60' Φερνάντεθ), Κυριακόπουλος - Μπέλοκ (67' Ρόλε), Μουνάφο, Κώτσιρας - Τσιλιανίδης (76' Δουβίκας), Μανιάς, Καλτσάς.

 Η ΑΕΚ αν και δυσκολεύτηκε επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με γκολ του Πόνσε.Ο Εζεκιέλ Πόνσε ήταν και πάλι ο ποδοσφαιριστής που ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα. Με μια κεφαλιά σήμα κατατεθέν του, έπειτα από σέντρα του Γκάλο, άνοιξε το σκορ στο 24’ και αυτό του το τέρμα έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.Στο 89’ ο διαιτητής απέβαλε από τον πάγκο των φιλοξενούμενων τον Νίκο Καραγεωργίου για διαμαρτυρία.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (72΄ Κλωναρίδης), Άλεφ, Μπακασέτας, Γκάλο (90΄ Αλμπάνης), Λιβάγια, Πόνσε (83΄ Μπογέ)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70΄ Μαρκόφσκι), Μέλεγκ (67΄ Νάγκις), Στανόγεβιτς (90+2΄ Ντιόγκο), Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης

Η Λαμία επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 και τον βύθισε και άλλο στην βαθμολογία.Πρωταγωνιστής για την ομάδα τoυ Μάκη Χάβου ο Χερόνιμο Μπαράλες που σκόραρε και τα δύο τέρματα. Άνοιξε το σκορ στο 12’, με κοντινό αριστερό σουτ και διπλασίασε τα τέρματα του και του συνόλου του Μάκη Χάβου με πέναλτι (21’).Ενδιάμεσα (19’) για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ελ Χέλβε με ωραίο φαλτσαριστό σουτ.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας - Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον - Δημούτσος, Σκόνδρας (46’ Μπουλούλης) – Μπερτόγλιο (85’ Τομάς), Πίτι (61’ Επστάϊν), Καραμάνος - Μπαράλες.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον - Οριουέλα, Βαφέας, Κύργιας – Ακόστα (70’ Ναζλίδης), Στάθης, Γκίνο (58’ Γαρουφαλιάς), Ελ Χελβέ, Τομάς Μπετινέλι - Ντούρσο, Ντε Φεντερίκο (46’ Ναδάλες).


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 1-0
Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 2-1
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-0
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
Ολυμπιακός - ΑΕΛ 4-0
Πέμπτη 31/1
ΟΦΗ - Ατρόμητος 17:15
Ξάνθη - Άρης 19:00

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 ( Σε 18 αγώνες)
1.
ΠΑΟΚ
36-7
50 (-2)
2.
Ολυμπιακός
31-9
42
3.
ΑΕΚ
32-7
36 (-3)
4.
Ατρόμητος
26-18
29
5.
Παναθηναϊκός
27-16
27 (-6)
6.
Ξάνθη
15-14
24
7
Παναιτωλικός
21-25
23
8.
Άρης
19-19
23
9.
Πανιώνιος
18-25
22
10.
Λαμία
14-23
20
11.
ΑΕΛ
16-22
20
12.
Αστέρας
14-22
18
13
ΠΑΣ Γιάννινα
14-28
17
14.
ΟΦΗ
17-27
15
15.
Λεβαδειακός
11-27
12
16.
Απόλλων Σμύρνης
 7-29
6


Από 17 αγώνες έχουν  οι :  Ατρόμητος , Ξάνθη , Αρης και ΟΦΗ