Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα 2-2: Του έβαλε τα «μελιτζανιά»

Τα γκολ της ψυχρολουσίας στο Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα 1-2 (vid) 
Ο Ο.Φ. Ιεράπετρας απείλησε με ήττα τον Παναθηναϊκό που ισοφάρισε (2-2) στο 94΄ με τον Αργύρη Καμπετσή...

Aπέναντι στην ομάδα της Γ' Εθνικής ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε «μπλαζέ» και λίγο έλειψε να γνωρίσει την ήττα στο ΟΑΚΑ. Κατάφερε τελικά να σώσει ένα

Το Σαββάτο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τρίπολη


Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στην Τρίπολη, καθώς ο κ.Μητσοτάκης επισήμως πραγματοποιεί την επίσκεψη για να στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη του κόμματος Παναγιώτη Νίκα, αλλά αναμένεται να δώσει στήριξη  στον Γιάννη Σμυρνιώτη  υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης , όπως στον τ. Βουλευτή Λακωνίας Γρηγόρη Αποστολάκο γιά τον Δήμο Σπαρτιατών. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη, πιθανόν να ανακοινώσει το Σάββατο και την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη για τον Δήμο Κορινθίων, τον οποίο πρότεινε  η ΝΟΔΕ Κορινθίας με μεγάλη πλειοψηφία.

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της «Πελοποννήσου» Σπύρου Δούκα

Πέθανε ο επί 24 χρόνια εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπύρος Δούκας

https://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2018/12/04/157078/main/7967700.jpg
«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο επί 24 χρόνια εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας «Πελοπόννησος» της Πάτρας, Σπύρος Δούκας.
Επί των ημερών του, δηλαδή από το 1987 μέχρι και το 2011, η εφημερίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων.
Με τη σύζυγό του Νανά απέκτησαν μία κόρη, τη Λήδα, η οποία έπειτα από

Πρόσκληση και Πρόγραμμα Συνεδρίου "Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑΜΕΑ και Ιατρικό Τουρισμό"



«Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου
ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑΜΕΑ και Ιατρικό Τουρισμό»
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018| Club Hotel Loutraki
Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 |Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Τρίπολης.

Εορτάζει ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου, ο Άγιος Νικόλαος


                                                                      
Αύριο Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου.
Στο Δερβένι , εορτάζει ένα μικρό εκκλησάκι στο κέντρο της πόλης περιτριγυρισμένο από οικίες. Είναι ρυθμού σταυροειδές μετά τρούλου 60 τ.μ. περίπου. Σύμφωνα με την παράδοση είναι ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου ίσως και σε ολόκληρη την περιοχή ( 1835 ) και ανεγέρθηκε από τον Ζαχολίτη οπλαρχηγό Καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή πρώτο οικιστή του Δερβενίου. Είναι περίπου 300 μέτρα πιο ανατολικά από το μεταγενέστερο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, κοντά στο παλιό γυμναστήριο των σχολείων του Δερβενίου.

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Χριστιανικής Πίστεως και μάλιστα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και τούτο, γιατί, όπως διαβάζουμε στο ιερό συναξάρι του:

Παραλίγο "μπαμ" στο Κύπελλο Κορινθίας: Στην παράταση πήρε πρόκριση ο ΠΑΣ Κόρινθος από τον Ολυμπιακό Άσσου, όπως και η 2006 στο Ξυλόκαστρο. Πρόκριθηκε και η Θύελλα Πετρίου


http://s2.aek365.com/uploads/articles/images/e/e08b1d1fb83c196d3aff2bae3e7e440b_510216.jpg
Παραλίγο  μεγάλη έκπληξη να είχαμε σήμερα κατά την διεξαγωγή της δεύτερης σειράς αγώνων στα πλαίσια της Γ΄ φάσης ( φάση των «16») , στο Κύπελλο Κορινθίας. Στο γήπεδο Λεχαίου ο ΠΑΣ Κορίνθος ( ομάδα που εκπροσωπεί την ποδοσφαιρική Κορινθία, στην Γ ΄ Εθνική κατηγορία), αναγκάστηκε να φτάσει στην παράταση για να πάρει την πρόκριση στην παράταση με τέρματα 2 – 1 εις βάρος του Ολυμπιακού Άσσου (ομάδας της Β΄ κατηγορίας  Κορινθίας) , καθώς στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1 – 1.
Την πρόκριση της στους «8» του κυπέλλου Κορινθίας πέτυχε στην παράταση ,με το ίδιο σκορ στο Ξυλόκαστρο και η Κόρινθος 2006, σε βάρος του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, καθώς και εδώ στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1 – 1.
Στο Πετρί η τοπική Θύελλα πήρε την πρόκριση καθώς , στην κανονική διάρκεια του αγώνα , επικράτησε με 2 – 1 επί του Παννεμεατικού.



Οι σημερινοί αγώνες του Κυπέλλου: 
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Κόρινθος 2006 1 – 1 κ. δ. αγ. Παράταση 1 - 2
Θύελλα Πετρίου – Παννεμεατικός 2 - 1 
Ολυμπιακός Άσσου – ΠΑΣ Κόρινθος 1 – 1 κ. δ. αγ. Παράταση 1 - 2



Η Γ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας, ολοκληρώνεται , την άλλη Τετάρτη (12/12/18- 14:30) στο «Θώδειο» στάδιο με τον αγώνα  του ΑΟ Λουτρακίου με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Και οι δύο ομάδες ήσαν αντιμέτωπες σε αγώνα πρωταθλήματος (9η αγωνιστική- 24/11) στο Χιλιομόδι όπου νικητής με σκορ 2 -1 αναδείχτηκε ο ΑΟ Λουτρακίου.

Μέχρι στιγμής στην επόμενη φάση (στους «8») του  Κυπέλλου έχουν προκριθεί, ο Ηρακλής Λεχαίου, ο Κύψελος Κορίνθου, ο Πανκαμαριακός, ο Σαρωνικός Γαλατακίου, η Θύελλα Πετρίου, η Κόρινθος 2006 και ο ΠΑΣ Κόρινθος.

Οι αγώνες των μαθητών και το πρόβλημα του ανιστόρητου Τσίπρα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στις 28 Νοεμβρίου, εν μέσω μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων για την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης χαρακτήριζε «δίκαιο» το αίτημα των μαθητών και των μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου διεκδικώντας την επίλυση του χρόνιου κτιριακού ζητήματος.

Όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, «σε μια περίοδο που ακροδεξιοί χρησιμοποιούν τις καταλήψεις για να σηκώσουν κεφάλι, η κίνηση των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου έρχεται να μας αποδείξει την πραγματική χρησιμότητα της κατάληψης ως μέσου

Πρόσκληση σε εκδήλωση

Πόσο εμπιστευόμαστε τους θεσμούς ή αλλήλους; Ποια είναι η στάση μας απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στην κοινωνία και στη θρησκεία; Τι θεωρούμε σημαντικό για τον εαυτό και την οικογένειά μας;
Οι απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις μπορούν να μας δώσουν μια καλή εικόνα για το πώς σκέφτεται ένας άνθρωπος και να μας βοηθήσουν να χαρτογραφήσουμε τις αξίες μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Αυτός ήταν και ο στόχος της διαΝΕΟσις που, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), ανέλαβε να υποστηρίξει και να υλοποιήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη World

Η γενετική στην ιατρική. Οι όροι ομόζυγος ή ομοζυγώτης και ετερόζυγος ή ετεροζυγώτης και η κληρονομικότητα σε διάφορες παθήσεις


Στον οργανισμό μας κάθε χαρακτηριστικό ελέγχεται από την παρουσία όχι ενός γονιδίου, αλλά ενός ζεύγους γονιδίων. Το ένα από αυτά κληρονομούμε από τη μητέρα και το άλλο από τον πατέρα. Στη μεσογειακή αναιμία για παράδειγμα, δύο γονίδια ελέγχουν και την σωστή κατασκευή της πρωτεΐνης του αίματος, που λέγεται αιμοσφαιρίνη και μεταφέρει το οξυγόνο στο σώμα μας.


Σε περίπτωση που το ένα από αυτά είναι ελαττωματικό δεν εκδηλώνεται νόσος.
Κάθε γονίδιο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία μιας πρωτεΐνης που με τη σειρά της παίζει κάποιο ρόλο στην εμφάνιση κάποιου χαρακτήρα.
Τα κύτταρα χωρίζονται σε σωματικά και σε γεννητικά. Στον άνθρωπο ένα σωματικό κύτταρο έχει 46 χρωματοσώµατα (23 ζεύγη ομολόγων) ενώ ένα γεννητικό κύτταρο έχει 23 χρωματοσώµατα. ....................

Η Rap Media αρωγός στην πιο ξεχωριστή ημέρα από τις υπόλοιπες 364 του χρόνου!




Η Rap Media αποκλειστικός χορηγός Επικοινωνίας στην εκδήλωση Σεβασμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα πλαίσια της Εικαστικής Έκθεσης με θέμα: «Η Εικόνα και το Βλέμμα – The Image and the Glance», με πρωτοβουλία της  Μαρίνας Γκόντα Διδάκτωρ Σορβόννης στην Ιστορία τέχνης, για τον εορτασμό της ΙΔΕΑΣ για την καθιέρωση μιας καινούργιας Ημέρας στο πλανήτη μας, την Ημέρα Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο!
Με μοχλό την Τέχνη και την υποστήριξη της μεγάλης οικογένειας των Εικαστικών

Το σημαντικότερο πολιτικό έργο του Κοραή σε νέα έκδοση: Αδαμάντιος Κοραής, Σημειώσεις εἰς τὸ Προσωρινὸν Πολίτευμα τῆς Ἑλλάδος

 
Μόλις κυκλοφόρησαν, από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, οι Σημειώσεις εἰς τὸ Προσωρινὸν Πολίτευμα τῆς Ἑλλάδος του Αδαμάντιου Κοραή, με εισαγωγή και επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη.
Πρόκειται για το σπουδαιότερο πολιτικό έργο του Κοραή, που αναδεικνύει τον δημοκρατικό χαρακτήρα της σκέψης του. Γραμμένο σε μια εποχή μεγάλων ανατροπών, όταν οι συνταγματικές αναζητήσεις συνιστούν ιδεολογική έκφραση της διαδικασίας συγκρότησης των νεότερων εθνικών κοινοτήτων, το κείμενο επεξεργάζεται τις

Συνεχίζεται το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας


Με την έγκριση του ισολογισμού και  του  απολογισμού συνεχίζονται οι εργασίες της τρίτης ημέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την έκδοση του ψηφίσματος
 Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πρόσκληση σε ημερίδακαι σεμινάριο του έργου Focus - Interreg Med, επικεφαλής του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkDz7koioUvxLcrbFy-LX5bg9FKSynOnMZ-QEyLihiOqaZLBD_yctbjShXRwuCNTUaP6jDEgj_qGhPOWuyPWvBbxS65uYb24li746Tf7Lusv0RJUDc9HRn62jqUWIE2HLBgg0pNP3BxHk/s640/Fokus.png

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης


11:30 – 12:00
Προσέλευση - Εγγραφές
12:00
Έναρξη Ημερίδας

ΕΝΟΤΗΤΑ:
“ΤΟ ΕΡΓΟ FOCUS – ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ”
12:00 – 12:15
Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη
12:15 – 12:30
α) Η Συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην ενίσχυση του Αγροδιατροφικού τομέα,
β) Παρουσίαση του έργου FOCUS (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι).
κ. Ιωάννα Λαμπροπούλου, Υπεύθυνη Έργου
12:30 – 13:00
Παρουσίαση του Περιφερειακού Κόμβου Αγροδιατροφικού τομέα FOCUS (FOCUS Regional Agrifood Cluster) – Καινοτόμες Υπηρεσίες υποστήριξης ΜΜΕ αγροδιατροφικού τομέα και παραγωγών για επιχειρηματικότητα, καινοτομία και χρηματοδότηση
13:00 – 13:30
Συζήτηση – Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στις υπηρεσίες του Κόμβου


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου,

στο Σεμινάριο με θέμα:


«ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ»


την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:30
στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης




Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει Σεμινάριο με τίτλο: “ Νέες τάσεις, τεχνολογίες και καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα ” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:30 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.
Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και παραγωγούς του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διαδικασίες όπως νέες τάσεις, νέες τεχνολογίες, ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, καινοτόμες καλλιέργειες,  αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανίας τροφίμων, αειφορία, λειτουργικά τρόφιμα κλπ. Το σεμινάριο ειδικότερα, απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:
  • Εσπεριδοειδή – Ρόδι - Χυμοί
  • Ελιά - Ελαιόλαδο
  • Σταφίδα – Αμπέλι - Οίνος
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε θέματα σχετικά με την καινοτομία, τις νέες τάσεις και τις νέες τεχνολογίες στον Αγροδιατροφικό τομέα.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του έργου «FOCUS - Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) του αγροδιατροφικού τομέα μέσω υλοποίησης διακρατικών συνεργατικών σχημάτων/ Συστάδων (Clusters)» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Balkan-Med.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

13:15 – 13:30
Προσέλευση - Εγγραφές
13:30
Έναρξη Σεμιναρίου

ΕΝΟΤΗΤΑ :
“ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ”
13:30 – 14:15
Λειτουργικά τρόφιμα – Νέες τάσεις και τεχνολογίες, κ. Μαγδαληνή Κροκίδα, Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
14:15 – 15:00
Αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και αειφορία, κ. Σοφία Κάρμα, Μέλος ΕΔΙΠ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
15:00 – 15:45
Καινοτόμες Καλλιέργειες και προϊόντα για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, κ. Δημήτριος Μπιλάλης, Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής