Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ο ι αντίπαλοι του Αστέρα και του Ατρόμητου στο Europa League

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/europa-league-500.jpg 
Στη Νιόν της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η κλήρωση των προκριματικών του Europa League όπου ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης έμαθαν τον αντίπαλό τους.

Με «λυτρωτή» τον Ρονάλντο η Πορτογαλία «πέταξε» έξω το Μαρόκο με 1-0

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/ronaldo-portogalia-500.jpg
Με ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, μόλις στο τέταρτο λεπτό, η Πορτογαλία πέτυχε την  πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ της Ρωσίας απέναντι στο Μαρόκο. 
Οι Ίβηρες προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους, αλλά πέτυχαν την ουσία. Από την άλλη το Μαρόκο, που έφτιαξε ένα σωρό ευκαιρίες για να σκοράρει, ήταν αναποτελεσματικό στην τελική προσπάθεια και έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο (89΄ Αντριέν Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα (59΄ Ζέλσον Μαρτίνς), Ζοάο Μάριο (70΄ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Γκουέδες
ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Μπενατιά, Ντα Κόστα, Ντιράρ, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί (86΄ Φαϊρ), Ζίγιεκ, Μπελχαντά (75΄ Καρσελά), Νουρεντίν Άμραμπατ, Μπουταϊμπ (69΄ Ελ Καάμπι)

Νίκη και πρόκριση της Ουρουγουάης 1 - 0 τη Σαουδική Αραβία

 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/uruguay-sarabia-500.jpg
Σε ένα από τα πιο βαρετά ματς του Μουντιάλ, η Ουρουγουάη νίκησε 1-0 τη Σαουδική Αραβία χάρη σε γκολ του Λουίς Σουάρες.και πέρασε στους «16», έχοντας μπροστά της τη μάχη με τη Ρωσία για την πρωτιά και το… «καλό» εισιτήριο του 1ου ομίλου!
 

Με αυτή τη νίκη η Ουρουγουάη μαζί με τη Ρωσία, προκρίνονται στους «16» του Μουντιάλ και την τελευταία αγωνιστική θα μονομαχήσουν για το ποιος από τους δύο θα κατακτήσει την πρωτιά του Ομίλου.
Το ματς δεν χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερες φάσεις και ήταν μονότονο στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (59′ Τορέιρα), Γκ. Ροντρίγκες (59′ Λασάλτ), Κ. Σάντσες (82′ Νάντες), Σουάρες, Καβάνι
Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλοβάις, Οσάμα, Αλί, Αλμπουραΐκ, Σαλμάν, Χατάν (75′ Κανό), Γιασέρ, Οταΐφ, Ταϊσέερ (44′ Χουσαΐν), Σαλέμ, Φαχάντ (78′ Αλ-Σαλάουι)

Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Πολίτη – Πλήθος κόσμου στην κηδεία


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/kideia-kota-politi-6.jpgΣυγγενείς, φίλοι και συνεργάτες παραβρέθηκαν στην κηδεία του βετεράνου παίκτη και προπονητή του μπάσκετ Κώστα Πολίτη που έγινε στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/06) «έφυγε» ο Κώστας Πολίτης. Ο άνθρωπος που ήταν στην άκρη του πάγκου της Εθνικής Ελλάδας το 1987 όταν κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν εκεί ο Θανάσης Γιαννακόπουλοςαλλά και η σύζυγος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δέσποινα, με τους περισσότερους να εντυπωσιάζονται από το πως βρήκαν το κουράγιο να είναι εκεί σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, μόλις μια εβδομάδα μετά το ύστατο χαίρε στον πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου, Παύλο.
Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν και οι Φραγκίσκος Αλβέρτης ,Παναγιώτης Γιαννάκης, Νίκος Φιλίππου, Απόστολος Κόντος, Φάνης Χριστοδούλου αλλά και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία»

 http://www.fmvoice.gr/media/k2/items/cache/d841275ad165799bbd53c751c98a99c1_M.jpg
Η βουλευτής και τομεάρχης  Οικονομίας-Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου με θέμα: «Ελληνικό Αλουμίνιο: Ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου ύδρευσης Βασιλιτσίου, της ΔΕ Κορώνης, του Δήμου Πύλου-Νέστορος


https://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/66598f0f20ed9072f0a18e8470a9d9fa_XL.jpg 
Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο ύδρευσης Βασιλιτσίου, της Δ.Ε. Κορώνης, του Δήμου Πύλου-Νέστορος προϋπολογισμού 143.879, 43 μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.



Ο Ετήσιος χορός του Πανευρωστινιακού

Φωτογραφία του χρήστη Πανευρωστινιακός Γ.Α.Σ.

Ετήσιος Χορός


  Πανευρωστινιακός Γ.Α.Σ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής από το Πεκίνο: «Απαιτείται ισχυροποίηση των διπλωματικών σχέσεων»

           Εμφάνιση ΓΟΥ10.jpg
Πεκίνο, 20 Ιουνίου 2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η εποχή μας χρειάζεται ισχυροποίηση των διπλωματικών σχέσεων και σε διακρατικό επίπεδο και σε επίπεδο λαών και Κοινοβουλίων». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος  Βούτσης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, με τον Πρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου για την Εξωτερική Πολιτική, Πρέσβη κ. Wu Hailong. 

ΣΤΗ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018!

 Εμφάνιση Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου Παγκόσμια Ημερα Μουσικής Κόρινθος 2018.png

Στη Κόρινθο θα παρευρεθεί τη Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 η
Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής και ταυτόχρονα της 5ης Συνάντησης Φιλαρμονικών, που θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου "Θωμάς Θωμαΐδης" στις 7.45 μ.μ .

Διοργανωτής είναι το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Κορινθίων.


Η 5η συνάντηση φιλαρμονικών περιλαμβάνει :

Πέτρος Τατούλης: Έργα υποδομών στο Κέντρο Υγείας Κιάτου και στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ευρωστίνης Ροζενών


Εμφάνιση IMG_6496.JPG 
Σημαντικά έργα υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουνίου παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Συγκεκριμένα πρόκειται για την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και  της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση χώρων γραφείων στο Κέντρο Υγείας Κιάτου».
Το άλλο έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή της Κορινθίας είναι η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ευρωστίνης Ροζενών».

Πέτρος Τατούλης: Έργο πνοής για τη Μεσσηνία οι αναπλάσεις οδών από Κέντρο Υγείας Μελιγαλά προς πλατεία Αγ. Ιωάννου έως είσοδο Βιομηχανικής Ζώνης


Εμφάνιση IMG_6492.JPGΠρογραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλο με αντικείμενο το ευρώ. έργο: «Αναπλάσεις οδών από κόμβο 7ης Ε.Ο (Κέντρο Υγείας Μελιγαλά) προς
πλατεία Αγ. Ιωάννου έως είσοδο Βιομηχανικής Ζώνης, Α΄ ΦΑΣΗ» προϋπολογισμού 1.503.400,96 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου




Η Νέα Δημοκρατία «σφάζει» τον Καμμένο: Επιτομή του πολιτικού εξευτελισμού η δήλωσή του

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/ND-500-1.jpg 
«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαβεβαιώνει επίσης πως δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία «όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος».
«Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας. Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η Πειραιώς.

Ιβανόφ: Ο Ζάεφ κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον μου


 

Eirini Sotiropoulou, 20 Jun 01:33 PM

«Ζητώ από τον Ζάεφ, με την ίδια πλειοψηφία των 2/3 που είναι αναγκαία για την αλλαγή του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία για τον προσδιορισμό της ευθύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο Ιβανόφ....Read More

EurActiv Greece

Έκτακτο: Ελεύθερος ο Μπαρμπαρούσης με περιοριστικούς όρους

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mparmparousis-500-1.jpg
Ολοκληρώθηκε η απολογία του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Σόου Καμμένου: Απειλούνται στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/kammenos-500.jpg
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό η έγκριση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, εάν και όταν έρθει στη Βουλή, να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Πέθανε ο ηθοποιός Ερρίκος Μπριόλας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/briolas3.jpg
Ο Ερρίκος Μπριόλας «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 85 ετών. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.
O Ερρίκος Μπριόλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1933. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. .Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο.

Με αέρα νικητή έφυγε ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Eirini Sotiropoulou, 19 Jun 07:24 AM

Ήταν μια εικόνα που λίγοι περίμεναν να δουν. Εκπλήσσοντας όμως τους πάντες ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη σε μια σύνοδο κορυφής που χαρακτηρίστηκε ιστορική. Οι συμβολισμοί δεν είναι και λίγοι....Read More
euractiv.gr