Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

Mε την εγκαινίαση του θεσμού του "υπαλλήλου της χρονιάς" κόπηκε η πίτα των εργαζομένων του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.

Πέτρος Τατούλης «Υλοποιούμε το σπουδαίο έργο του γηπέδου της Τεγέας»


«Ένα ακόμα σπουδαίο έργο βρίσκει το δρόμο του» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου της βελτίωσης των εγκαταστάσεων και τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Επισκοπής Δ.Ε. Τεγέας, παρουσία του Προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Τεγέας κ. Ηλία Δελή, του Προέδρου του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου, στελεχών της ομάδας της Τεγέας, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Σταματάκου, του Διευθυντή του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Αριστοτέλη Γκανά και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε να ονομαστεί το γήπεδο της Τεγέας «Δημήτριος Τσιπιανίτης» σε ένδειξη τιμής προς τον αποβιώσαντα Πρόεδρο της ομάδας της Τεγέας, τον οποίο χαρακτήρισε «αφοσιωμένο πρόεδρο και ιδιαίτερα αγαπητό από όλο τον κόσμο».
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους και υλοποιεί μια κρίσιμη αθλητική υποδομή και ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής, σε απόλυτη συνέπεια προς τις δεσμεύσεις της στους πολίτες» δήλωσε ακόμα ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Region Peloponnese 
 


«Γελᾷ δ' ὁ μωρός, κἄν τι μὴ γέλοιον ᾖ»(γελάει ο ανόητος, κι ας μην υπάρχει τίποτα που να είναι αστείο)

Κύκλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολιάζοντας το χυδαιολόγημα του Βουλευτή Κώστα Βλάση δήλωσαν:
«Χρειάζεται πραγματικά μεγαλοψυχία για να αντιμετωπίσει κανείς τον πολιτικό πανικό και τον λεκτικό οχετό εμμονών και σκέψεων από πρόσωπα με μηδενικό έργο στην Αρκαδία. Πρόσωπα που αναζητούν αντιπαράθεση για να κρύψουν την γύμνια τους με ένα λόγο και μια συμπεριφορά που ξεπερνούν τις χειρότερες αντιδράσεις του πιο ακραίου φασιστοειδούς.  Για όλους εμάς που έχουμε υπηρετήσει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την Αρκαδία, τη χώρα και τώρα την Πελοπόννησο είναι λυπηρό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να μηδενίζονται πολιτικά από τις ίδιες τους τις πράξεις.  Όλα αυτά είναι ωστόσο σημεία των καιρών μιας εποχής που κλείνει. Και μαζί της εξαφανίζονται όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

"Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με υπογραφή Τατούλη αποκαθίσταται ο ΧΑΔΑ Αφυσσού στη Σπάρτη


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση υλοποίησης του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Προβατομάνδρα (Αφυσσού) του Δήμου Σπάρτης.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αφενός γιατί φέρνουμε εις πέρας ένα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση για εποχιακά εργαζόμενους και εργαζόμενες που έχουν την δυνατότητα να φοιτήσουν σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) ή Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού, υπέβαλαν 55 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ των οποίων και οι Μ. Θελερίτη και Γ. Τσόγκας, στις Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Τουρισμού και στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
Σύμφωνα με την ερώτηση, στην σχετική εγκύκλιο[1] μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που προτίθενται να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μεγάλη απειλή για την Ελλάδα το δημογραφικό πρόβλημα» «Ελπίδα μας οι άνθρωποι της υπαίθρου που διέσωζαν πάντοτε τη χώρα»


«Χωρίς ανθρώπινους πόρους καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει στη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη Βουλή την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, προσκεκλημένος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα και ότι απαιτείται πολιτική συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ώστε να συμφωνηθεί και να καταρτιστεί ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο πολιτικής που θα αποφέρει διαρκώς μακροχρόνια αποτελέσματα. Αυτό το σχέδιο ωστόσο θα πρέπει κάθε Κυβέρνηση να το

OXI στην κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο!

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της παραμένει σταθερή, τόσο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, όσο και με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην άποψή της να μην καταργηθεί κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο. 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ

Τρίπολη, 19 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ

Η Αρκαδία μας ενώνει! Ο Περιφερειάρχης διχάζει...

Οι εν κρυπτώ συναντήσεις κι ο διχαστικός λόγος του κ. Περιφερειάρχη δεν προωθούν τα συμφέροντα της Αρκαδίας. Στα σημαντικά ζητήματα του Τόπου μόνο η ομοψυχία φέρνει

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Μεκριζής, στην Κόρινθο (παράλληλος Ν.Ε.Ο., έναντι πεδίου βολής). Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Την κοπή της πίτας θα συνοδεύσει με τις μελωδίες του το μουσικό σχήμα 'Διαπασών'. Τυχόν έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στην Αλληλεγγύη για Όλους.

Από το γραφείο Τύπου της Ν.Ε.

Πρεμιέρα Β΄ γύρου στην Α΄ Κορινθίας με ντέρπι σε Ξυλόκαστρο και Κόρινθο



https://images3.imgbox.com/32/d6/10RnGmau_o.JPG 
Πρεμιέρα  Β’  γύρου η αυριανή 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Οι δύο διεκδικήτριες των τίτλων  σε πρωτάθλημα και  κύπελλο, ομάδες της Κορίνθου, αγωνίζονται εκτός έδρας με ομάδες που αναζητούν βαθμούς παραμονής στη κατηγορία. Η Κόρινθος 2006, αντιμετωπίζει στα Αθίκια, τον Τενεάτη , τον οποίο είχε σαρώσει στο ΔΑΚ με σκορ 9 – 1, ενώ ο ΠΑΣ  δοκιμάζεται στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ», κόντρα  τον Ισθμιακό, τον οποίο στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε επιτάξει, με 1 – 0 στον Συνοικισμό. 
Η   αγωνιστική  περιλαμβάνει και αγώνες ντέρμπι, τοπικού και βαθμολογικού χαρακτήρα. Στο γήπεδο Ξυλοκάστρου διεξάγεται  classico  της Δυτικής  Κορινθίας αναμέσα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και τον Αστέρα Δερβενίου. 
Είναι ένας αγώνας  ανοικτός για κάθε αποτέλεσμα, με την ομάδα του Δερβενίου να αναζητά περισσότερο το θετικό αποτέλεσμα – βαθμούς παραμονής στην κατηγορία. Το αποτέλεσμα στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος  ήταν 1 – 0 υπέρ του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, μέσα στο Δερβένι. 
Στο ΔΑΚ, ο Άγιος Γεώργιος  μάχεται με τον  Παννεμεατικό, σε αγώνα ντέρμπι . 
Ο νικητής θα διατηρηθεί στη 3η θέση της βαθμολογίας. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Άγιος Γεώργιος, νίκησε με 1 – 0 μέσα στη Νεμέα.   
Στο  Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Πανκαμαριακό, ο οποίος επικράτησε με 2 – 1  , στην ρεβάνς του πρώτου γύρου, στο Ξυλόκαστρο, την ίδια ώρα  η Θύελλα Πετρίου υποδέχεται  την ομάδα του Σπαθοβουνίου την οποία είχε κερδίσει στην έδρα της κατά τον πρώτο γύρο . 
Στο Βέλο η Ελλάδα αγωνίζεται με τη Δάφνη Εξαμιλίων με την οποία στα Εξαμίλια είχαν αναδειχτεί  ισόπαλοι  1 – 1, όπως τέλος στον Άσσο  ο  τοπικός Ολυμπιακός με τον Πανσολυγειακό, στη ρεβάνς του 2 – 2 , του  πρώτου γύρου , στο Σοφικό.

H 16η αγωνιστική



Ηρακλής Ξυλοκάστρου
-
Αστέρας Δερβενίου


Ολυμπιακός Άσσου
-
Πανσολυγειακός


Ισθμιακός
-
ΠΑΣ Κόρινθος


Αγ. Γεώργιος
-
Παννεμεατικός


Τενεάτης Αθικίων
-
Α.Σ. Κόρινθος 2006


Θύελλα Πετρίου
-
ΑΟ Σπαθοβουνίου


Ελλάς Βέλου
-
Δάφνη Εξαμιλίων


Ηρακλής Λεχαίου
-
Πανκαμαριακός
 

 

Όλη η διαδικασία χορήγησης επιδόματος παιδιού & προνοιακών παροχών (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ  με το οποίο καθορίζεται η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος παιδιού.
Όπως αναφέρει η απόφαση, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος παιδιού είναι: (α) Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 από τον υπόχρεο για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. (β) Η συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης Α21, η οποία επέχει θέση αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης, για τη χορήγηση του επιδόματος, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ. (γ) Οι αιτούντες/υπόχρεοι να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα.
Στο ΦΕΚ μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Γιατί σιωπούν στην Περιφέρεια;



Τρίπολη 18-01-2018

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το 2018 και η Περιφερειακή Διοίκηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) αρνήθηκαν και να συζητήσουν τις εξελίξεις με τη διαχείριση των απορριμμάτων αφού ακόμα και το ελεγκτικό συνέδριο επέστρεψε την Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας – ΦΟΔΣΑ που βάζει

Όταν ο Τίτο στη Θεσσαλονίκη ..........

https://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2018/01/m1-2.jpg
Ο πρόεδρος της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας, στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, είχε φτάσει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου 1954, κομίζοντας ως δώρο προς τον τότε βασιλιά Παύλο δύο άλογα. Κι αφού του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας και επιθεώρησε τον ελληνικό πολεμικό στόλο, δύο μέρες αργότερα, στις 5 Ιουνίου 1954, επιβαίνοντας του καταδρομικού «Έλλη», έφτασε στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε προς τιμήν του μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο αεροδρόμιο του Σέδες.
Σε εκείνη την επίσημη επίσκεψη υπήρξε έντονο παρασκήνιο, καθώς η τότε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, στην κυριολεξία «κατάπιε» μπροστά