Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ολυμπιακός – Λαμία: Ερυθρόλευκη “τριάρα ” και δεύτερη θέση!

Ολυμπιακός – Λαμία: Ερυθρόλευκη “τριάρα ” και δεύτερη θέση! | Newsit.gr
Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Λαμίας με 3-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης”, για την 14η αγωνιστική της Superleague.
Οι “ερυθρόλευκοι”, με κεκτημένη ταχύτητα από τον ευρωπαϊκό θρίαμβο επί της Μίλαν, παρέσυραν την ομάδα του Χάβου κι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης, προσπερνώντας τον Ατρόμητο.
Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να “καθαρίσει” από νωρίς το παιχνίδι. Οι
Πειραιώτες πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο η Λαμία ήταν καλά στημένη και δεν επέτρεψε  στους “ερυθρόλευκους” αν δημιουργήσει αρκετές καλές ευκαιρίες.
Στο 17′ οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που -λανθασμένα- δεν τους δόθηκε, όταν ο Καρυπίδης ανέτρεψε τον Ελαμπντελαουί στην περιοχή, με τα λεπτά να περνούν και τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Στο 32′ ο Γκερέρο έδωσε τη λύση. Ο Νάτχο πάσαρε στον Φορτούνη, εκείνος με τη μία έδωσε στον Γκερέρο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση “έγραψε” το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Οι Πειραιώτες “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Φετφατζίδης έκανε το 2-0 στο 46′ με σουτ μέσα από την περιοχή και προς τα αριστερά, ενώ στο 51′ ο Μπουχαλάκης πάσαρε στον Φορτούνη και εκείνος με τη σειρά του στον Νάτχο, με τον Ισραηλινό να πλάσαρει, αλλά τον Σαράνοφ να διώχνει. Ο Ομάρ πήρε το ριμπάουντ κι έκανε από κοντά το 3-0.
Το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να ρίχνει ταχύτητα και το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης (68΄ Τσιμίκας), Μιράντα, Σισέ, Νάτχο, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Φετφατζίδης (76΄ Βρουσάι), Γκερέρο (86΄ Μάνος), Φορτούνης. ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Βάντερσον, Καρυπίδης, Αντέτζο, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Επστάιν (77΄ Καραγκούνης), Μπερτόλιο (64΄ Μπουλούλης), Καραμάνος (70΄ Τσούκαλος). 

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου (3-1) στους «Ζωσιμάδες» με τον Γιάγκο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Νικολιά ένα. Σκόρερ για τους Νεοσμυρνιώτες ο Ντουρμισάι που είχε ισοφαρίσει το σκορ.
Ο Άρης έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες, δέχτηκε γκoλ (μισά αυτογκόλ) και υπέστη οδυνηρή ήττα 1-2 από τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης»
Με γκολ του Τόνσο στο 87΄ ο Αστέρας Τρίπολης ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και νίκησε με 2-1 τον ΟΦΗ.
Με γκολ του Τομάς στο 58΄ ο Απόλλων σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, 1-0 την Ξάνθη.
Σε ένα ματς που έγινε σε άσχημο τερέν και είχε ελάχιστες φάσεις η ΑΕΛ και η ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο ΑΕΛ FC Arena.
Ο Φεντερίκο Μακέντα σημείωσε ένα «σεντερφορίσιο» γκολ και ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο που είχε δυο δοκάρια κι ένα χαμένο πέναλτι.
Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο οι Πειραιώτες επικράτησαν άνετα της Λαμίας με 3-0, ενώ είχαν δοκάρι και ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε.
Τη Δευτέρα το παιχνίδι Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ θα κλείσει την αυλαία της 14ης αγωνιστικής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 15/12
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 3-1 (51' Νικολιάς, 83', 89' Γιάγκος / 82' Ντουρμισάι)
Άρης - Παναιτωλικός 1-2 (71' Ντιγκινί/ 63' Μαλής, 75' Λουσέρο)
Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 2-1 (62', 87' Τόνσο/ 26' Δεληγιαννίδης)
Κυριακή 16/12
Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη 1-0 (58΄ Τομάς)
ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0 (24΄Μακέντα)
Ολυμπιακός - Λαμία 3-0 (32' Γκερέρο, 46' Φετφατζίδης, 51' Ελαμπντελαουί)
Δευτέρα 17/12
19:00 Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ