Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Γ. Ψυχογιός στο Ν/Σ του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Με την τροπολογία για το ακατάσχετο υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου.


Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Σχεδίου Νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής», ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, αναφέρθηκε τόσο στις διατάξεις όσο και στο γενικότερο πλαίσιο του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Ξεκινώντας την Εισήγησή του, ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είναι
πλέον σαφές ότι ο ορίζοντας της Ευρώπης σκοτεινιάζει από την άνοδο των ακροδεξιών πολιτικών που κηρύττουν το μίσος για καθετί διαφορετικό και τρέφονται από την αύξηση των ανισοτήτων. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση έρχεται η ώρα της δικής μας ευθύνης, έρχεται η ώρα της ευθύνης των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, πώς δηλαδή θα απαντήσουμε μπροστά στην απειλή. Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πολλάκις αποδείξει πώς απαντάμε σε όλη αυτή την πρόκληση, έχοντας καταβάλει από το 2015 μια πολυεπίπεδη προσπάθεια, χωρίς να πανηγυρίζουμε ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά, με λάθη, με καθυστερήσεις, με δύσκολες συνθήκες να παραμένουν σε κάποια από τα νησιά, αλλά και με νίκες μαζί».Στη συνέχεια, ο Γ. Ψυχογιός αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις του νομοσχεδίου, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα σύντομο σε έκταση νομοθέτημα, που ως επί το πλείστον ρυθμίζει διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα, ώστε να επιτρέψει στις υπηρεσίες του Υπουργείου να είναι πιο λειτουργικές και να απαντήσουν ταχύτερα στις αντικειμενικές και επείγουσες ανάγκες του προσφυγικού

Ακόμη, ο βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στη σημαντική τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών για το ακατάσχετο των αγροτών από κοινοτικές ενισχύσεις. Το ακατάσχετο θα καλύπτει μέχρι και 7.500 ευρώ ετησίως. «Ένα πάγιο αίτημα των αγροτών που γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Η υλοποίηση αυτού του μέτρου εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα θετικών μέτρων στην πολιτική μας στοχοπροσήλωση, να ελαφρύνουμε και να ενισχύσουμε κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν στα χρόνια των μνημονίων», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Γ. Ψυχογιός.

Κλείνοντας, ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ και ιδίως αυτά που ακούστηκαν στο συνέδριο του κόμματος:

«Είναι δυνατόνο επαίσχυντος και λανθασμένος όρος «λαθρομετανάστης» και «λαθρομετανάστευση» να χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον πρώην Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της παράταξής σας; Υπάρχουν άραγε για σας «λαθραίοι» άνθρωποι;

Είναι δυνατόν να μιλάτε μέχρι και περί αλλοίωσης του ευρωπαϊκού και ελληνικού πληθυσμού, λόγω των προσφύγων και μεταναστών, όταν και ο ελληνικός λαός έχει φύγει στο εξωτερικό, σε διάφορες περιόδους ως πρόσφυγες και μετανάστες, υιοθετώντας και για τα δύο ζητήματα μία φρασεολογία της Χρυσής Αυγής;
Δεν θέλω να αναλωθώ περισσότερο σε αυτά. Άλλωστε η φράση «Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτά που πιστεύει» είναι ενδεικτική της ακροδεξιάς στροφής, στην οποία έχετε αρχίσει να διολισθαίνετε. Και είναι παράλληλα αυτό που πεισμώνει και μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε γι’ αυτές τις ιδέες που εσείς φαίνεται ότι θέλετε να αφανίσετε, να παλεύουμε για τον άνθρωπο, για το δίκαιο, για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Το βίντεο με ολόκληρη την Εισήγηση του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ:



Κόρινθος, 21.12.2018
Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ