Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Μαύρα Λιθάρια: Ήθελε να προφυλάξει το σπίτι του...έφαγε πρόστιμο!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρα λιθαρια
Του Νίκου Ζάβαλη

Κάτοικοι Παραλίας Πεταλούς-Μαυραλιθαρίων...
Τα έργα που έγιναν την τελευταία 25ετία ,-στη θάλασσα-,έγιναν χωρίς μελέτη και με σκοπό να γίνονται και να ξαναγίνονται και πάλι και πάλι για το συμφέρον κάποιων .Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δει αν αυτά τα έργα είναι σωστά.Τους είπαμε ,εμείς που δεν έχουμε πτυχία και τεχνικές γνώσεις ,ότι αυτά είναι επιπόλαια και γρήγορα θα καταστραφούν .
Πριν από λίγο καιρό ,άρχισε το κράτος να κάνει έργα στην παραλία Δερβενίου.
Αυτά όμως τα έργα επιβαρύνουν και καταστρέφουν τα δικά μας τα σπίτια .Τους είπαμε να γίνουν και στην δική μας περιοχή έργα για να αποφεύγονται οι καταστροφές.
Αντί αυτού άρχισαν να βάζουν πρόστιμα σε όποιον με δικά του έξοδα κάνει έργα να προφυλάξει το σπίτι του.Ενώ θα έπρεπε να τιμούν αυτόν που χωρίς την βοήθεια του κράτους φτιάχνει το σπίτι του...
Υπάρχουν σπίτια που είναι έτοιμα να πέσουν ,θα έχουμε θύματα και κανείς δεν ενδιαφέρεται Πλέον τούτου σε πολλά μέρη του δρόμου μας ,η θάλασσα έχει τρυπήσει ,από κάτω τις τσιμεντώσεις που έχουν κάνει με συνέπεια,να είναι <<κούφιος >>ο δρόμος, που παιρνάνε τα αυτ/τα και κινδυνεύουμε για θανατηφόρα ατυχήματα (είχαμε ατυχήματα στο παρελθόν εξ΄αιτίας αυτών των έργων---αλλά μυαλό δεν βάλαμε).
Με τέτοια νοοτροπία θα θρηνήσουμε περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα!
Δεν κατηγορούμε τα έργα που κάνετε στην παραλία Δερβενίου –έπρεπε να γίνουν—αλλά έπρεπε να προφυλάξετε με έργα και την διπλανή παραλία της Πεταλούς ,και των Μαυρολιθαρίων,όμως αυτό δεν το κάνετε με συνέπεια να έχουμε σπίτια που θα καταρρεύσουν με μιά μεγάλη θαλασσοταραχή,αλλά και δρόμο που περνάνε πολλά αυτ/τα έτοιμο να βουλιάξει.
Σε ένα γεροντάκι 92 χρονών έριξαν πρόστιμο 8,5 χιλ.ευρώ για μερικές πέτρες που έριξε για να προστατεύσει το δωμάτιό του από τη θάλασσα .Ερωτώ :τι έπρεπε να κάνει ;;; αφού η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται !!!Αν τον έπνιγε η θάλασσα ,δεν θάχατε ευθύνη εσείς και το ....ηρωϊκό λιμενικό σας;;;;Πλέον αυτού έβαλαν και πρόστιμο και πρέπει να πληρώσει γύρω στις 13.000 ευρώ συνολικά !!
Συνέλθετε <<ο καιρός εγγύς>>!!!!

Ν.ΖΑΒΑΛΗΣ...6974 773116