Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Πέτρος Τατούλης «Πάγια η θέση μας για την απομάκρυνση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου»


http://www.pna.gr/media/k2/items/cache/5d4e3355ec9e30c5195009e883c815d4_XL.jpg
«Στοχεύουμε στην αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου για να υπηρετήσουμε το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας και να ωφελήσουμε τα οικονομικά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπενθύμισε ότι η περιφερειακή αρχή σύσσωμη είχε άμεσα αντιδράσει στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης μεταναστών και ακόμα και σήμερα με το σχεδιασμό της μεθοδεύει την απομάκρυνσή του, «γιατί αυτή η κατάσταση μας προσβάλλει σαν κοινωνία» όπως δήλωσε. 
Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο για το θέμα αυτό σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται παραχώρηση στρατοπέδου με συγκεκριμένη μελέτη αξιοποίησης, με χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα.
«Θα δημιουργήσουμε το σύγχρονο διοικητήριο της Κορινθίας, θα εξασφαλίσουμε σύγχρονες αίθουσες για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» υπογράμμισε ακόμη ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η περιφερειακή αρχή είναι απέναντι στις παραχωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όπως κτιρίων του ΟΣΕ, τα οποία έχουν καταλήξει ερείπια».


Πέτρος Τατούλης «Περιφερειακό εργαλείο πολιτισμού το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας»


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τον περιφερειακό χαρακτήρα που αποκτά το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, κατά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείριση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, γιατί η προοπτική περιφερειοποίησής του εντάσσεται στο σχεδιασμό μας. Στο μέλλον όταν θα έχει γίνει πλήρως περιφερειακό θα μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε άμεσα. Αυτό ήταν άλλωστε το όραμα και η προσπάθειά μου από τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Συνάντησα όμως τότε ισχυρές αντιδράσεις γιατί κάτι το οποίο σήμερα γίνεται πραγματικότητα».
Στόχος της περιφερειακής αρχής, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι μέσω αυτής της συνεργασίας να εμπεδωθεί η θεατρική παιδεία και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια θα στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας θεατρικού εργαστηρίου και θεατρικού μουσείου.
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, μιας σύγχρονης και σπουδαίας υποδομής, η οποία εντάχθηκε από τον ίδιο ως Υπουργό Πολιτισμού στο Γ΄ ΚΠΣ, μαζί με τον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Γιώργο Κουτσούλη, και από τον ίδιο ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε. «Ακόμα και το πρόβλημα της σκηνής εμείς το λύσαμε, προκειμένου να αποσοβήσουμε τον κίνδυνο καταλογισμού προστίμου 14 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας».