Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Το Μακεδονικό «βουλιάζει» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Ανησυχία για τα επεισόδια Στο 5% πέφτουν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος σε τουλάχιστον τρεις νομούς της Βορείου Ελλάδος - Στο... μηδέν κινούνται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Το Μακεδονικό «βουλιάζει» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Ανησυχία για τα επεισόδια | in.gr
Η υπόθεση του Μακεδονικού και της φιέστας στις Πρέσπες έχει έντονο παρασκήνιο. Πίσω από τα φλας των φωτογράφων, τα χαμόγελα, τις γραβάτες και τις υποσχέσεις για μια νέα εποχή, υπάρχουν πολλά μυστικά και ψέματα που μπορούν να αποτελέσουν τον εμβρυουλκό σοβαρών πολιτικών εξελίξεων.


Ηδη, η εξαέρωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι το πρώτο μήνυμα της κοινωνίας προς τον Πάνο Καμμένο. Όπως και οι μυστικές έρευνες που έχει στα χέρια του και το Μέγαρο Μαξίμου και οι οποίες δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μονοψήφια ποσοστά στις περιοχές πάνω από τη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τουλάχιστον τρεις νομούς της Βορείου Ελλάδας τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος κινούνται στα επίπεδα του 5% όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει εντυπωσιακά ποσοστά παίρνοντας «γαλάζια» κάστρα.
Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καθώς οι ψηφοφόροι της βορείου Ελλάδας αποδοκιμάζουν τις επιλογές του Πάνου Καμμένου και οι μετρήσεις δείχνουν ότι επί της ουσίας το κόμμα δεν υπάρχει στις συγκεκριμένες περιοχές.
Αλλωστε, πολλά σημαίνοντα στελέχη αποχώρησαν τις τελευταίες ημέρες από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, καταγγέλλοντας τη στήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η συμφωνία για το Μακεδονικό περνούσε χωρίς ουσιαστικά αντίδραση από τον κυβερνητικό εταίρο.
Κι άλλα στελέχη είναι εξοργισμένα με τον Πάνο Καμμένο αλλά τηρούν στάση αναμονής.

Αποδοκιμασίες

Και σα να μην έφτανε η πολιτική καθίζηση ήρθαν και οι αποδοκιμασίες κατά υπουργών και βουλευτών. Η εκδίκηση της… πλατείας τρομάζει την κυβέρνηση καθώς φοβούνται ότι ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα μπορέσουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να πάνε στις περιφέρειές τους.
Χθες η υπουργός Τουρισμού δέχθηκε βροχή αποδοκιμασιών στα Χανιά. Διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία στο Μέγαρο Πάνθεον και με συνθήματα, ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις διαμαρτυρήθηκαν για την στάση του κόμματος στη συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ στο σημείο υπήρχαν από την αρχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.
Η συνέλευση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30 με τις αστυνομικές δυνάμεις να φυγαδεύουν την υπουργό και ορισμένα στελέχη από πίσω πόρτα χωρίς να γίνεται αντιληπτή η έξοδός της από τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές κατάλαβαν τι είχε συμβεί όταν πλέον έφευγαν από την πίσω έξοδο και τα τελευταία στελέχη των ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τρέχουν πίσω τους για αρκετή απόσταση στο κέντρο των Χανίων φωνάζοντάς τους
Η υπουργός σε δηλώσεις της εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας ότι ήταν μια «υποκριτική πράξη» που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ στα Χανιά και αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος.
Σήμερα στα Γιαννιτσά βροχή αποδοκιμασιών δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία.
Την ώρα που ο κ. Κοντονής και η κ. Τζάκρη αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να τους αποδοκιμάζει και να τους αποκαλεί «προδότες».

Παραιτήσεις

Από τις παραιτήσεις των προηγούμενων δύο ημερών ξεχωρίζει αυτή που υπέβαλε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως δεν γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν με την πρόταση για τη «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.
Εκτός από την Καστοριά, απώλειες είχαν οι ΑΝΕΛ και στην Πιερία με τους Θεοχάρη Μπικηρόπουλο και ο Δημήτρη Ζησιμόπουλο να αποχωρούν από το κόμμα.
Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος ανέφερε σε δήλωση του: «ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι προτιμούμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα της αλήθειας που λέει τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη και όχι « λογοπαίγνια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού».
Ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ, πράττοντας το «πατριωτικό του καθήκον». Όπως αναφέρει στη δήλωση του «Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝΕΛ».
Στην Καβάλα, την παραίτησή του έκανε γνωστή ο Γιώργος Τσακίρης, υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών και του Εθνικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Γραμματέας Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο Γιώργος Τσακίρης γνωστοποίησε την παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ μέσα από το προφίλ του στο facebook, λαμβάνοντας άμεσα από τους χρήστες του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης πλήθος θετικών σχολίων και συγχαρητηρίων για την κίνησή του.
Νέα απώλεια για τους ΑΝΕΛ, αποχώρησε ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο κ. Αλιφιεράκης με επιστολή του ζητά από τον Πάνο Καμμένο να κάνει δεκτή την παραίτησή του τόσο από την θέση που του έχει ανατεθεί όσο και από την θέση του απλού μέλους του κόμματος.
Ο βουλευτής θέλει να διαχωρίσει την θέση του σχετικά με τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας.
Επιστολή παραίτησης με αφορμή τη στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό, απέστειλαν στελέχη του Κινήματος από την περιοχή της Κοζάνης στον Πάνο Καμμένο. Πρόκειται για τους: Πλακεντά Παναγιώτη (μέλος Εθνικού Συμβουίου ΑΝΕΛ, Αντιεριφερειάρχη Κοζάνης) Βύρλιο Μάρκο (μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΑΝΕΛ) Γκουντιό Ιωάννη (Πολιτευτή) και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κοζάνης: Παύλο Τσότσο, Πέτρο Γώγο, Σπύρο Σπυρίδδη, Τσαμόγλου Φίλη, Καλαϊτζόπουλο Απόστολο, Χαρακίδα Βασίλη, Γκόλια Γιώργο, Πράπα Αναστασία. Η επιστολή γράφτηκε σε ήπιους τόνους, και απεστάλη περίπου στις 13.00. Αποτελεί έναν ακόμα από τους πολλούς πονοκεφάλους του Πάνου Καμμένου, καθώς σε πολλούς νομούς ανά την Ελλάδα υποβάλλονται αντίστοιχες παραιτήσεις, με το κόμμα να φαίνεται να οδεύει σε κάποιες περιπτώσεις σε διάλυση. 

in.gr