Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ιαπωνία-Σενεγάλη 2-2: Χόντα 4«Χ»4

Ιαπωνία-Σενεγάλη 2-2: Χόντα 4«Χ»4
Η εθνική Σενεγάλης κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές επί της εθνική Ιαπωνίας, η οποία είχε ισάριθμες «απαντήσεις». Οι δύο ομάδες έχουν πλέον από τέσσερις βαθμούς στην κορυφή του 8ου ομίλου (είχαν πάρει νίκες στην 1η αγωνιστική) του Μουντιάλ, αφήνοντας την Κολομβία και την Πολωνία στους μηδέν (0)( παίζουν μεταξύ τους στις 9 το βράδυ).


Στο 11' λεπτό της αναμέτρησης ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, άνοιξε το σκορ, παίρνοντας το «ριμπάουντ» μετά από ασταθή απόκρουση του πορτιέρε Καβασίμα. Oι «μπλε σαμουράι» ισοφάρισαν στο 34' με πολύ ωραίο διαγώνιο «φαλτσαριστό» πλασέ του Ινούι, μετά από ασίστ του Γιούτο Ναγκατόμο. Το 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα στο ημίχρονο του αγώνα.
Η ομάδα του Αλιού Σισέ φάνηκε να «πατάει» καλύτερα στο δεύτερο μέρος, με την υπεροχή της να επιβεβαιώνεται με γκολ του Βουαγκέ στο 71', μετά από πολύ ωραία προσπάθεια και ασίστ του Σαμπαλί. Ένα λεπτό αργότερα (72') ο Χόντα πέρασε στη θέση του Σίντζι Καγκάβα. Ο πρώην παίκτης της Μίλαν ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 78΄, μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Σενεγάλης, Εντιαγέ.
ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Σότζι, Ναγκαμότο, Σακάι, Γιοσίντα, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι (75' Οκαζάκι), Καγκάβα( 72' Χόντα), Ινούι (87' Ουσάμι), Χασέμπε, Οσάκο
ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Κ. Ενταγιέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Βουαγκέ, Γκουέγε, Σανέ, Αλφρεντ Ενταγιέ (65' Κουγιατέ), Παπέ Αλιουνέ Ενταγιέ (81' Εντόι), Μανέ, Σαρ, Νιάνγκ (86' Ντιούφ)
Βαθμολογία
  1. Ιαπωνία 4 4-3
  2. Σενεγάλη 4 4-3
  3. Πολωνία 0 1-2
  4. Κολομβία 0 1-2