Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πέρασε και από την Καλλιθέα με ανατροπή ο ασταμάτητος ΟΦΗ


Στην πρώτη θέση της Football League, έστω με παιχνίδι περισσότερο, πέρασε ο ΟΦΗ. Στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής, επικράτησε 3-1 της Καλλιθέας στο Ελ Πάσο, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα. Αυτή ήταν η ένατη διαδοχική επικράτηση για τους Ηρακλειώτες, το ένατο εφετινό παιχνίδι στο οποίο σημειώνουν τρία γκολ, η τέταρτη σερί εκτός έδρας νίκη, ενώ ο Δημήτρης Μάνος σημείωσε το 16ο του γκολ σε 17 συμμετοχές στην κατηγορία. Η Καλλιθέα έμεινε καθηλωμένη στην
16η θέση, σε θέση υποβιβασμού, μένοντας χωρίς τρίποντο για ένατο σερί παιχνίδι.
Για την Καλλιθέα ο αγώνας ήταν "τελικός" και παρότι προηγήθηκε στο 2' με κεφαλιά του Συριόπουλου από σέντρα του Μάκο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 8' ο Λεάλ έδωσε στον Μπολάκη, αυτός έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι και ο Μάνος με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 33' ο Λεάλ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 43' ο Ντίνας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-2 για τον ΟΦΗ. Λίγο μετά την έναρξη του β' μέρους, ο Μάνος έφτασε κοντά στο 17ο γκολ σε 17 ματς στη Football League, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Η Καλλιθέα απάντησε στο 49' με σουτ του Σμυρλή, το οποίο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή, αλλά το 1-2 ήταν ρευστό στο σκορ. Εντέλει, τη... μπουγάδα καθάρισε εκ νέου ο Ντίνας, πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 83'. Το 1-3 έμεινε μέχρι τέλους και οι Κρητικοί δίκαια έφτασαν σε μια ακόμα σημαντική νίκη.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γ. Κορακάκης): Κουτογλίδης, Τζιτζικαλάκης, Παπαγγελής, Πολίντορο, Συριόπουλος, Καντέ, Χοτζάλι (53' Παυλής), Μάκο, Ταμπάκης (80' Ζυγκερίδης), Τσατσόπουλος (65' Μίγγος), Σμυρλής.
ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Μπολάκης, Νάστος, Πουρτουλίδης (68' Βαφέας), Λεάλ (78' Κοέλιο), Ντίνας, Κουτσιανικούλης (46' Κοιλιάρας), Μάνος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Σάββατο 17 Μαρτίου
Καλλιθέα - ΟΦΗ 1-3 (2' Συριόπουλος - 8' Μάνος, 43', 83' Ντίνας)
Κυριακή 18 Μαρτίου
Παναχαϊκή - Άρης (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Αγυιάς)
Εργοτέλης - Δόξα Δράμας (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)
Καραϊσκάκης Άρτας - Πανσερραϊκός (15:00, Δημ. Αγίων Αναργύρων)
Απόλλων Λάρισας - Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00 WEB TV, Αλκαζάρ)
Τρίκαλα - Παναιγιάλειος (15:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)
Απόλλων Πόντου - Αιγινιακός (15:00, Γήπεδο Καλαμαριάς)
Βέροια - ΑΟΧ Κισσαμικός Δ.Δ.
Αχαρναϊκός - Σπάρτη Δ.Δ.