Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Άγριο «ξύλο» Κουσουλού στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη (video)


Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι γονείς του μικρού Παναγιώτη Τσολάνα, που δίνει «μάχη» για τη ζωή και χρειάζονται οικονομική βοήθεια έτσι ώστε να μεταβεί το παιδί άμεσα στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης για θεραπεία. Ομως η στάση του ΕΟΠΥΥ, όπως εκφράστηκε και δια του αντιπροέδρου, Τάκη Γεωργακόπουλου, εγείρει πολλά ερωτηματικά. 

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς το παιδί έπρεπε να βρίσκεται από τις 6 Φεβρουαρίου στην Αμερική, ωστόσο, όπως κατήγγειλαν στην εκπομπή «Εμείς» με τον Πέτρο Κουσουλό στο «Εpsilon tv», οι γονείς του παιδιού από το Λονδίνο όπου βρίσκονται, ο ΕΟΠΥΥ έδωσε αρνητική απάντηση.
Στην εκπομπή έκανε παρέμβαση ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος, ο οποίος καταρχήν αντέδρασε για την δημοσιότητα που πήρε το θέμα!
«Το παιδί είναι στο Λονδίνο. Ζήτησαν οι γονείς του να πάει στην Αμερική. Τα έγγραφα που κατέθεσαν στο ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο φαίνεται ότι η θεραπεία που ζητούν να κάνει είναι σε πειραματικό στάδιο, πρώτης φάσης. Σε τέτοια περίπτωση οι εταιρίες που δοκιμάζουν το φάρμακο θα πρέπει να καλύψουν τα φάρμακα και όχι ο ΕΟΠΥΥ. Κακώς δίνεται δημοσιότητα στο θέμα γιατί πρόκειται για ιατρικό απόρρητο».
Ο Πέτρος Κουσουλός αντέδρασε στις υποδείξεις του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι όταν παίζεται η ζωή ενός παιδιού, πρέπει άπαντες να κινητοποιούνται. 
Η μητέρα του παιδιού τόνισε ότι το Memorial της Αμερικής εφαρμόζει την ίδια θεραπεία σε πολλούς ασθενείς και μάλιστα ότι το φάρμακο προϋπήρχε με άλλη ονομασία και πως η θεραπεία είναι αποτελεσματική αφού ήδη έχουν σωθεί 500 παιδιά.
Η στάση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου, θεωρείται άκρως προκλητική, απέναντι σε ένα θέμα που πρέπει να χρήζει της συμπαράστασης όλων μας. Δεν θέλησε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το θέμα, αντιμετώπισε τους γονείς του παιδιού σαν να μην υπάρχουν και θέλησε να αποφύγει την ουσία του ζητήματος, όταν κρίνεται η ζωή του μικρού Παναγιώτη.
Τελικά το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι από ιδιωτική πρωτοβουλία μαζεύτηκαν περίπου 200.000 δολάρια που απαιτούνται έτσι ώστε ο μικρός Παναγιώτης να πάει στην Αμερική και να υποβληθεί στη θεραπεία. Για άλλη μία φορά η ευαισθησία του κόσμου αποδίδει, σε αντίθεση με την κρατική μηχανή…


ereportaz.gr