Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ποδοσφαιρικές σκέψεις για όλους και όλα..


  
Με τον Τάσο Μητσόπουλο

Έχουμε διανύσει περίπου τα 2/3 των πρωταθλημάτων στην Κορινθία και σχεδόν τίποτα δεν έχει κριθεί ως αναφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων σε όλες της κατηγορίες. Τα πρωταθλήματα είναι συναρπαστικά και άκρως ανταγωνιστικά. 

Στην Α' Κατηγορία, από την αρχή έχουν ξεχωρίσει οι δύο ομάδες της Κορίνθου και ο τίτλος είναι πολύ πιθανόν να κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στον συνοικισμό. Τα δείγματα που έχουμε για τις δύο αυτές ομάδες μας προδιαθέτουν για συναρπαστικό τέλος.
 Έχουν βέβαια παίξει μεταξύ τους 3 παιχνίδια, 2 για το κύπελλο και 1 για το πρωτάθλημα, όπου σε όλα κέρδισε η Κόρινθος 06. Όμως στον 1ο αγώνα για το πρωτάθλημα, (ματσάρα) ο ΠΑΣ Κόρινθος κατά κοινή ομολογία ήταν καλύτερη ομάδα. Στον 1ο αγώνα του κυπέλλου 2-0 υπέρ της Κορίνθου 06 ο ΠΑΣ Κόρινθος χωρίς να είναι καλύτερος έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να μειώσει ή ακόμη και να ισοφαρίσει κάνοντας τον επαναληπτικό ντέρμπυ. Τελικά όμως δεν πέτυχε τέρμα με αποτέλεσμα στον επαναληπτικό να παίξει φουλ επίθεση αφού για να προκριθεί ήθελε καθαρή νίκη με σκορ 3-0.Εκεί τιμωρήθηκε από την αντίπαλό του που είναι πολύ καλή ομάδα και ‘’μανούλα στις αντεπιθέσεις χάνοντας με 1-4. Όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. 
Σίγουρα μεγάλο ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα της έφεσης στην ΕΠΟ που έχει κάνει η Κόρινθος 06. 
Για τον υποβιβασμό, οι μισές και παραπάνω ομάδες κινδυνεύουν με τα περιθώρια να έχουν στενέψει πολύ για την Δάφνη Εξαμιλίων και τον Πανσολυγειακό, ομάδες που αγωνίζονται με δικά τους παιδιά. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το πόσες ομάδες θα πέσουν από την Γ΄ Εθνική. Πιθανότητες παραμονής πλέον έχει μόνο ο ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ και μακάρι να τα καταφέρει – αχ, αυτή η ήττα στο Ζευγολατιό

Στην Β΄ Κατηγορία εάν εξαιρέσουμε τον ΠΑΣ Κλένια που μάλλον είναι εκτός συναγωνισμού οι ομάδες μέχρι και την 6η θέση διεκδικούν άνοδο! 
Ευχάριστη έκπληξη η ομάδα του  Πανευρωστινιακού που πήρε θέση στην κατηγορία την τελευταία στιγμή. Το πρωτάθλημα είναι πολύ συναρπαστικό όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει αυτή η κατηγορία μετά την συνένωσή της σε ένα όμιλο. Για τον υποβιβασμό, η ομάδα του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στους Αγίους Θεοδώρους μάλλον παραδόθηκε. Από εκεί και πέρα δύσκολα τα πράγματα για Κύψελο (που ανεβαίνει), Αστέρα Κορίνθου, Λυκοποριά και….. 

Στην Γ Κατηγορία δύσκολα, στον 1ο όμιλο θα χάσει την άνοδο ο Μαψός και στον 2ο ο Ασπρόκαμπος. Για τις υπόλοιπες θέσεις γίνεται μάχη μεταξύ Σοφικού 05, Αγιάννη, Ξυλοκέριζας και ίσως Αίαντα Κορίνθου στον ένα όμιλο και Προοδευτικής Περιγιαλίου, Αετού Κρυονερίου, ΑΟ Λεχαίου και Παμφενεατικού στον άλλο όμιλο.
 Έχουν να παίξουν παιχνίδια μεταξύ τους που θα κρίνουν πολλά. 

Ραδιοφω(ο)νικά και Ενωση...
Α και μια υποσημείωση, γι’ αυτούς που λένε ή γράφουν ότι η Ένωση τους κυνηγά γιατί δεν ψήφισαν την υπάρχουσα διοίκηση. Επειδή ,λίγο – πολύ όλοι γνωριζόμαστε και ξέρουμε ''ποιος ψήφισε… ποιόν'', ας ρίξουν μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα κάθε κατηγορίας και από εκεί θα καταλάβουν πολλά. Τέτοιο άσφαιρο κυνήγι….. 
 Και να μη βιαστούν να μας πουν ότι με το αζημίωτο υποστηρίζουμε την Ένωση ,που γράφουμε αυτά,γιατί αν είχαμε τέτοιου τύπου δοσοληψίες με τη Ένωση ,τουλάχιστο θα μεταδίδαμε κάθε εβδομάδα! 
Ουδέποτε όμως υπήρξε από την αρχή λειτουργίας του site και του σταθμού η παραμικρή άρνηση διευκόλυνσης όλων των παραγόντων της Ένωσης σε ό,τι διαδικαστικό ζητήσαμε! 
 Όσο για τη Διαιτησία και γι’ αυτούς που ψάχνουν στα βίντεο για να ''ανακαλύψουν''λάθη των διαιτητών θα τους πω ότι λάθη γίνονταν,γίνονται και θα γίνονται όσο στην απόφαση μπαίνει η κρίση. Αυτό όμως κάνει το παιχνίδι όμορφο. Όσο για κάποιους παλαιούς διαιτητές που αναφέρονται στο facebook απαξιωτικά για συναδέλφους τους θα τους θυμίσω:’’ εξ ιδίων τα αλλότρια’’. 
Τέλος, να διαπιστώσουμε για τις ίδιες τις ομάδες,ότι ένα παράλογο φαινόμενο είναι σε εξέλιξη εδώ κα 4 χρόνια: Ο σταθμός που ήρθε για να προβάλει τις προσπάθειες των παραγόντων ,των παικτών και των ειδικών που βρίσκονται κοντά σε αυτές ,δεν μεταδίδει κάθε εβδομάδα γιατί οι ομάδες δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν ένα ''όπλο΄΄ προβολής που δεν χρησιμοποιούν καλύπτοντας μόνο τα πενιχρά έξοδα μιας μετάδοσης που έχουν και ανταποδοτικό χαρακτήρα! Έτσι,εκτός από μια φωτεινή εξαίρεση στην Α΄Κατηγορία και μια -δυο ομάδες που μεταδώσαμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια,η πρώτη κατηγορία δε μεταδίδεται! 
Και το site,προσπαθεί χωρίς στήριξη,να προβάλει όλες τις ομάδες χωρίς αυτές να δίνουν ρεπορτάζ αλλά ''αλιεύοντας'' και όχι αντιγράφοντας ,τα επίσημα sites των ομάδων στα social media
Το μόνο ευχάριστο στα 4 χρόνια,η αγάπη και η στήριξη του κόσμου ,που διαβάζουν το μπλογκ και ακούν τις μεταδόσεις κάθε φορά που γίνονται,ανεβάζοντάς μας σε πίνακες ακροαματικότητας πανελλήνιας κατάταξης!!! 

Greekradio web Channel
Κόρινθος dello sport