Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Παρασκευή! Σφοδρές καταιγίδες και χιόνια

 
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή (12-01-2018) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:
1. Την Παρασκευή (12-01-18) τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά,
την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.
2. Το Σάββατο (13-01-18) την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Β. Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:
1. Της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.
2. Της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα) το Σάββατο.
Γ. Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους (8 και πιθανόν 9 μποφόρ) στο Αιγαίο το Σάββατο.
Επισημαίνεται ότι παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη (16-01-18).
Τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Πυκνές χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα).
Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.