Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δραματικές ώρες για την Δυτική Αττική

 
Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής (στις περιοχές Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα) ενώ η τραγική λίστα των νεκρών από την κακοκαιρία μεγαλώνει, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται από την βροχόπτωση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

Παυλόπουλος: Πηγή άντλησης διδαγμάτων η επέτειος του Πολυτεχνείου



MHNYMA
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠIOY ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Επέτειος μνήμης των Αγωνιστών και ιδίως των θυμάτων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας, αποτελεί ταυτοχρόνως – κυρίως δε κατά την σημερινή συγκυρία – πηγή άντλησης διδαγμάτων και για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και αυτού τούτου του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Υπ’αυτό το πνεύμα, το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου.-

Το φως και… το σκοτάδι


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ακολουθεί κείμενο… ακατάλληλο προς ανάγνωση από ανθρώπους σαν τη Μιράντα Ξαφά και τις λοιπές χαριτωμένες προσωπικότητες του δημοσίου βίου, που μέχρι και σήμερα, κόντρα στην κοινή λογική και τη συναισθηματική νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζουν να κανιβαλίζουν τον Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με τη μεγάλη και ιστορική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Όλοι αυτοί οι… χαριτωμένοι, εξελίχτηκαν τα τελευταία χρόνια σε πρόθυμους κομιστές της “μεγάλης ιδέας”: Να αθωώσουν την αμαρτωλή και μαύρη περίοδο Σημίτη, σε συνδυασμό με τις συνειδητές ευθύνες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, για την άνευ παράδοση της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης των

Μητσοτάκης: Η ΝΔ στάθηκε πάντα όρθια στα δύσκολα


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στην Χίο, για την ημερίδα του Κόμματος που διοργανώθηκε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.
Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη για τη δύναμη της FRONTEX που επιχειρεί στο θαλάσσιο δίαυλο με την Τουρκία και η οποία απαρτίζεται από δύο σκάφη,  ένα ρουμάνικο και ένα φιλανδικό.
Ταυτόχρονα, ο Λιμενάρχης περιέγραψε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Τσίπρας στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας


Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το συντονιστικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, στο κτίριο της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τον

Ρινικοί πολύποδες: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται

rinikoi_polypodes.jpg
Οι ρινικοί πολύποδες είναι καλοήθεις, οιδηματώδεις, μαλακοί, ανώδυνοι, μισχωτοί σχηματισμοί του ρινικού βλεννογόνου, που έχουν την τάση να μεγεθύνονται και να καταλαμβάνουν τον διαθέσιμο χώρο μέσα στη μύτη και στις παραρρίνιες κοιλότητες (κυρίως τις ηθμοειδείς κυψέλες), και οι οποίοι λόγω της επίδρασης της βαρύτητας κρέμονται σαν τσαμπί από σταφύλι.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr


ΑΣΕΠ: Έρχεται Προκήρυξη για 100 μόνιμες θέσεις -Ειδικότητες & φορείς

https://crosstheeurocanal.com/wp-content/uploads/2017/07/aedik.jpg
Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 100 θέσεων (ΥΕ) σε τέσσερις φορείς του Δημοσίου.
Τη «μερίδα του λέοντος» στην συγκεκριμένη προκήρυξη παίρνει η ΕΥΔΑΠ. Στη δημόσια επιχείρηση θα προσληφθούν 90 άτομα για την κάλυψη μόνιμων θέσεων. Πρόκειται για 85 Εργάτες (Υ.Ε) και πέντε αποθηκάριους επίσης Υ.Ε.
Οι υπόλοιπες 10 μόνιμες θέσεις (Υ.Ε) αφορούν προσλήψεις σε υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., του Οίκου Ναύτου και στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ).

«Οι ταξιτζήδες» του Νίκου Αλιφέρη

«Οι ταξιτζήδες» του Νίκου Αλιφέρη
 Νίκος Αλιφέρης

Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται μέσα στα αθηναϊκά ταξί και όσα λέγονται ή συμβαίνουν ξεπερνούν τον νου του ανθρώπου.
Πάνε περίπου δέκα ή και περισσότερα χρόνια όταν μια ημέρα γενικής απεργίας βρέθηκα στην πλατεία Κάνιγγος και έψαχνα απεγνωσμένα ένα ταξί. Ψιλόβρεχε. Ξαφνικά ένα αυτοκίνητο, που έδειχνε γεμάτο, σταμάτησε ακριβώς μπροστά μου.

Διαπεριφερειακή Συνεργασία για την ενίσχυση του Προσκυνηματικού τουρισμού Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου



 Εμφάνιση φωτο1.JPG
Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» ως κοινή διαδρομή παρουσίασαν για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της χώρας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πρότυπο άδολης αγάπης στη Λακωνική κοινωνία η προσφορά του ζεύγους Βαλιώτη»



Εμφάνιση IMG_4738.JPG 
«Ανταποκρινόμαστε στην απόδοση αγάπης του ζεύγους Βαλιώτη λέγοντας ξεκάθαρα ότι δεν σας είμαστε ευγνώμονες απλώς και μόνο για την προσφορά σας, αλλά γιατί πυροδοτείτε τα εξαιρετικά αυτά χαρίσματα της φυλής μας. Γι’ αυτό θεωρώ εξαιρετική τη συγκυρία τη βράβευση από το πανεπιστημιακό ίδρυμα του οποίου υπήρξε δωρητής μεγαλόψυχα, όσο και από την Περιφερειακή

Κλειστά τα σχολεία σε Αγίους Θεοδώρους κα Ισθμια


Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijpjHVr8k9iFaxefexig6WSwBVUytIanalYnJ3VufDrYm1_xh8eEtTyUrRQgE77KjJIC1LLh4KW0qy0xtsHnO7aeV5O_pbmL9bRFuM0DClEHbdiwEpdXJDIDFnATn5X5ZCTexXKG0-8fo/s1600/DSC06574.JPGΎστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε  , να παραμείνουν κλειστές, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, οι κάτωθι σχολικές μονάδες :

·        ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων την 16η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ



·        ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΣΘΜΙΑΣ της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας την 16η & 17η Νοεμβρίου 2017 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ αντίστοιχα ,

προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.


Κατόπιν εισήγησης του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων κας Μαυροματίδου Θεώνης, αποφασίστηκε   να παραμείνει κλειστή η σχολική μονάδα  του 1ου Δημοτικού την 16η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ,
προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάθημα πρώτο: πως παραλαμβάνετε ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τον μετατρέπετε σε ΧΥΤΑ Πελοποννήσου



Της Γιώτας Μπάγκα
Μόλις τελείωσε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κι έχει γίνει πλέον περισσότερο από ορατό γιατί φτάσαμε ως Δήμος στο σημείο που είμαστε. Γιατί, δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός, καμία στόχευση καμία στρατηγική στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων από την πλευρά του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μάθαμε πως όντας ο ίδιος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ δρομολογήθηκαν εξελίξεις αρνητικές για το Δήμο μας και πάνω στο δύσκολο σημείο παραιτήθηκε και ο ίδιος και πήρε μαζί του και τα μέλη από το Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη, αφήνοντας το Δήμο μας στην τύχη του ….

Η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης γιά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.(VIDEO)


Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε χθες Τετάρτη στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μοναδικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση  η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Ένα θέμα που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα και έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις...
Στη συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες για το θέμα τοποθετήθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, οι αρχηγοί των συνδυασμών κ.κ Βλάσιος  Τσιώτος , Ανδρέας Ζάρρος και Μπρακούλιας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κουσουλος  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.Γ.  Μαστέλου, Ηλίας Σακουλάς , Ν. Λάσκος και Αποστολόπουλος. Στη συνεδρίαση επίσης  παρέστησαν και τοποθετίθηκαν επί του θέματος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Ευρυπίδης Γκιάτας ,οι τ. Δήμαρχοι, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  κ. Αντώνης Κλαδούχος και Ευρωστίνης κ.. Δημήτριος Δούσκας, ο τ. αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Παναγιώτης Ψαρράκης, η φιλόλογος κ. Γιώτα Μπάγκα , ο δημοσιογράφος κ. Παλαμάρης και ο  κ. Λάμπρος Μπούκλης ..

Όλη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορείτε να παρακολουθήσετε στα παρακάτω video του .ekorinthos.gr που κάλυψε ζωντανά την συνεδρίαση

Αναστάσιος Γκιολής στην ημερίδα αγρωτών στο Κιάτο "Κίνητρα στους νέους αγρότες να παραμείνουν στον τόπο μας"..


Επιτυχία σημείωσε η  εκδήλωση με θέμα "Ασφαλιστικό αγρωτών" που διοργάνωσε η Ενωση Αγροτικών Συναιτερισμών Κιάτου, την Δευτέρα 13/11 στο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Σικυωνίων και παρακολούθησε πλήθος κόσμου.