Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Η Ελλάδα νίκησε στην Κύπρο με 2-1 και ελπίζει για τα μπαράζ

Η Ελλάδα νίκησε στην Κύπρο με 2-1 και ελπίζει για τα μπαράζ
Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, αξιοποίησε το δώρο του Βελγίου και με τη νίκη της στο ΓΣΠ της Λευκωσίας επί της Κύπρου (2-1), επανήλθε στην 2η θέση του 8ου ομίλου και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες της για να βρεθεί στα μπαράζ πρόκρισης του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Για δεύτερη διαδοχική φορά «χρυσός» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Λευτέρης Πετρούνιας

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/petrounias2.jpg
O Λευτέρης Πετρούνιας έχει μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του, τον οποίο ξεπέρασε μία ακόμη φορά για να πανηγυρίσει για δεύτερη διαδοχική φορά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο άρχοντας των κρίκων εξασφάλισε την υψηλότερη βαθμολογία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ με 15.433 β.
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρώσος Ντένις Αμπλιαζίνμε 15.333, ενώ το χάλκινο πήγε στον Τούρκο Ιμπραήμ Τσολάκ με 15.033.
Με τη νίκη αυτή ο σπεσιαλίστας των κρίκων μπήκε στο κλειστό κλαμπ των μόλις 8 αθλητών που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από τη γέννηση του θεσμού το 1903.
Παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ του Βλάση Μάρα, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν ο μόνος Έλληνας γυμναστής με δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με αμφότερους τους δύο αθλητές να προπονούνται με τον Δημήτρη Ράφτη.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό μετάλλιο στο Μόντρεαλ συμπλήρωσε 7 αγώνες αήττητος.

Μετά το «δώρο» του Βελγίου Κύπρος - Ελλάδα (21:45) με... φόντο τα μπαράζ

Livescore: Κύπρος - Ελλάδα (21:45) με... φόντο τα μπαράζ
Την Κύπρο θα αντιμετωπίσει απόψε (7/10, 21:45) η Εθνική ομάδα στο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής (8ος όμιλος) των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διεκδικεί τη δεύτερη θέση 
Η ενδεκάδα της Εθνικής: Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης, Σταφυλίδης, Μάνταλος, Μήτρογλου.

Το Βέλγιο έκανε «δώρο» στην Ελλάδα, νίκησε με 4-3 στη Βοσνία

Το Βέλγιο έκανε «δώρο» στην Ελλάδα, νίκησε με 4-3 στη Βοσνία
Το δώρο του Βελγίου στην Ελλάδα έγινε, αρκεί η Εθνική ομάδα να το εκμεταλλευτεί. Οι «κόκκινοι διάβολοι», αν και «αδιάφοροι» βαθμολογικά επικράτησαν με 4-3 της Βοσνίας στο Σαράγεβο σε ένα «χροταστικό» ματς και, πλέον, η «γαλανόλευκη» κρατά την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την 2η θέση του 8ου ομίλου, που μπορεί να δώσει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας.

Γεράκι, το καύχημα του Πάρνωνα

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2014/05/21/18424446_geraki_01.JPG?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter
http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2014/05/21/18424459_geraki_kastro_ag_paraskevi_01.JPG?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenterΣτους πρόποδες του Πάρνωνα και σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων ανατολικά της Σπάρτης, σε μια περιοχή όπου καλλιεργούνται ως επί το πλείστον ελιές, βρίσκεται ο «Μικρός Μυστράς» της Λακωνίας, το ιστορικό Γεράκι.

Περίτεχνα σπίτια και αρχοντικά, πλακόστρωτα σοκάκια, μνημεία μεγάλης αξίας, παραδοσιακά καφενεία και μια όμορφη πλατεία στολίζουν τη γραφική κωμόπολη, που κατέχει τη θέση του ομώνυμου μεσαιωνικού οικισμού, αλλά και των Γερονθρών (ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σε λόφο πάνω από το Γεράκι). Οι Γερόνθραι ήταν πόλη των Αχαιών στη Λακωνία, που κατακτήθηκε και αποικίστηκε από το σπαρτιάτη βασιλιά Τήλεκλο.

Είχαν ρημάξει την Κορινθία: «Κάηκαν» μετά την 13η κλοπή – Χειροπέδες στους δράστες που χτυπούσαν καταστήματα και σπίτια!

http://sport-chicas.gr/sites/default/files/styles/large/public/articles/peripo.jpg?itok=mjovVsDf
 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 13 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα και σε οικία, στο Λουτράκι Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (6.10.2017) το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο Έλληνες, ηλικίας 17 και 20 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες

"Έβρεξαν" γκολ ΄06 και ΠΑΣ σε Δερβένι και Εξαμίλια

Αποτέλεσμα εικόνας για Κορινθος 2006 - Αστέρας Δερβενίου


Σωστή  «καταιγίδα» πέρασε και από το Δερβένι, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας η Κόρινθος 2006 όπου επικράτησε με 1 – 4 του Αστέρα Δερβενίου.
Δεν χρειάστηκε η ομάδα της ΄06 , παρά το πρώτο ημίχρονο για να υπόταξη τον Αστέρα που στην επανάληψη του αγώνα στάθηκε σαν πραγματικός «αστέρας» επέβαλε το παιγνίδι του και μείωσε στο τελικό 1 – 4 υπέρ της ομαδας της Κορίνθου 2006. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Δ. Μπινιάρη καλπάζει 3Χ3 με

ΖΩΝΤΑΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ!


Το Ειδησειογραφικό διαδικτυακό κανάλι της Κορινθίας Το αθλητικό ραδιόφωνο της Κορινθίας

Γ Εθνική - 2η αγωνιστική: Ντέρμπι από τα παλιά σημερα στον Πύργο - Μάχη Πανηλειακού - Καλαμάτας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανηλειακού - Καλαμάτας

Με τα παιγνίδια της  2ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα Σάββατο , την Κυριακή και την Δευτέρα το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Στον 6ο όμιλο ενώ ο Πέλοπας Κιάτου έχει ρεπό ο ΑΟ Λουτρακίου , αύριο Κυριακή (16:00), αντιμετωπίζει τον ΑΠΟ Κερατσινίου με στόχο μια  νέα νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Τή ίδια ώρα στο Ζευγολατιό , ο Α.Ο.Ζ. αγωνίζεται για την πρώτη του νίκη κόντρα στην ομάδα του Ασπρόπυργου.

Β΄ Κορινθίας: Λυκοποριά - Θύελλα Κ. Διμηνιού, Πανευρωστινιακός - Αστέρας Κορίνθου. Υπό το φως των προβολέων ο αγώνας του Άρη Βοχαϊκού με τον ΠΑΣ Κλ'΄ένια.

 
Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται , την Κυριακή 8 Οκτωβρίου , το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Κορινθίας . Οι αγώνες αρχίζουν στις 16:00, εκτός από το παιγνίδι του Άρη Βοχαϊκού με τον ΠΑΣ Κλένια που θα γίνει κάτω από το φως των προβολέων , στις 20:00, στο γήπεδο Ζευγολατιού. Οι δύο ομάδες της Β΄ κατηγορίας , θα περάσουν στην ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί βραδινή ώρα.
Στην ουσία γιά τον γηπεδούχο Άρη Βοχαϊκού είναι ο πρώτος αγώνας αφού έχει μία ήττα και μιά νίκη α.α. "στα χαρτιά." . αντίθετα του ΠΑΣ Κλένια , που μετρά μία νίκη (. εκτός έδρας) την 1η αγωνιστική, ενώ ο αγωνας της 2ης αγωνιστικής με την Λυκοποριά, με απόφαση της ΕΠΣ Κορινθίας είχε αναβληθεί, μετά τον αιφνίδιο θάνατο ποδοσφαιριστή της ΑΟΛ , στο γήπεδο Δερβενίου.
Η ομάδα της Λυκοποριάς κάνει την εμφάνησή της και πάλι στο γήπεδο, μετά το τραγικό συμβάν της 1ης αγωνιστικής με τον θάνατο του ποδοσφαριστή της Βλάση Καρβελά στο γηπεδο. Την Κυριακή στο "Κώστας Βυζας", στο Δερβένι,στις 16:00, αντιμετωπίζει την Θύελλα Κ. Διμηνιού, και θα επιδειώξη την νίκη. Νίκη αναζητά και ο Πανευρωστινιακός  καθώς αντιμετοπίζει στο γήπεδο Ξυλοκάστρου, τον Αστέρα Κορίνθου.
Στο Χιλιομόδι, ο πρωτοπόρος Ατρόμητος, η παρέα του Χρήστου Τσουμάνη, υποδέχεται τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών, ενώ  ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, αγωνίζεται στους Αγίους Θεοδώρους, κόντρα στην τοπική ομάδα.
Στο "Γιάννης Στέφας", στα Ίσθμια, ο Ποσειδών Κυράς Βρύσης, φιλοξενεί την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, ενώ στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός , μάχεται με την Περαχώρα. Τέλος στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου αναζητά τους πρώτους του βαθμούς με αντίπαλο την ομάδα των Ταρσινών ΄97.

Η 3η αγωνιστική
Αγ. Θεόδωροι - ΣΦΛ Ολυμπιακός
Σαρωνικός Γαλατακίου - ΑΟ Περαχώρας
ΑΟ Λυκοποριάς - Θύελλα Κ. Διμηνιού
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
Πανευρωστινιακός - Αστέρας Κορίνθου
ΠΑΣ Κύψελος - Ταρσινά '97
Ποσειδών Κ. Βρύσης - Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
Άρης Βοχαϊκού - ΠΑΣ Κλένια

Τα σκοτεινά κέντρα που ήθελαν και θέλουν μια «ανεξάρτητη» Κρήτη - Η σημαία, το δημοψήφισμα και οι προσπάθειες να μην ξεχαστεί ένα ανύπαρκτο ζήτημα

http://s.nbst.gr/files/1/2017/10/kritiEKSO.jpg
Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια ακουγόταν ως αστείο. «Ακόμα κι αν η Κρήτη αποκλειστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα θα μπορούσε να αυτοσυντηρηθεί»! Η συγκεκριμένη έκφραση ερχόταν απλά να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί λένε ακόμα και σήμερα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως «τοπικιστικής είναι αυτός που θεωρεί τον τόπο του, καλύτερο από την Κρήτη»!

Προκριματικά Μουντιάλ: «Βόμβα» Ισλανδίας στην Τουρκία. Άνετη νίκη και για την Ισπανία

Η Ιρλανδία είναι η μεγάλη νικήτρια της 9ης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.
Η πολύ καλή Ισλανδία η απίστευτη ομάδα του Χάλγκριμσον έκανε… πάρτι στο Εσκισεχίρ απέναντι στην Τουρκία και με το εμφατικό 3-0 (32' Γκούντμουντσον, 39' Μπιάρνασον, 50' Άρνασον) έβαλε τέλος στα όνειρα των γειτόνων μας για να βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας και είναι πια πολύ κοντά στην πρόκριση, αφού

Υποχρεωτικά σε ελεύθερα κανάλια σημαντικές αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/adeies-kanalia-antisyntagmatikos-nomos-appa-1000.jpg
Συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση ενός καταλόγου που θα περιλαμβάνει τηλεοπτικές εκδηλώσεις, για τις οποίες θα εξασφαλίζεται στο ελληνικό κοινό η δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν, όπως προβλέπεται βάσει κοινοτικής οδηγίας (άρθρο 14 2010/13/ΕΕ) αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.