Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Η Σχολική Εφημερίδα του 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Κυκλοφόρησε   Η Εφημερίδα του 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  Ιούνιος 2017
  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» - Παράταση ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων

Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»  - Παράταση ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής έτους 2017-2018 »
Σας γνωρίζουμε ότι δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής – δηλώσεων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018 μέχρι και 14-6-2017  και ώρα 24:00 μ.μ.
Σας ενημερώνουμε ότι το ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ θα συμμετάσχει στη δράση που υλοποιεί η Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και

Ευχαριστίες στους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου


Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο έτος λειτουργίας του, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς, σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
Με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων, η Δημοτική Αρχή εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς, που δίδαξαν αφιλοκερδώς στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς : Γκενέ Δημήτρη (Φυσικό), Ζαφειροπούλου Ελένη (Φιλόλογο), Παγδάτογλου Στράτο (Μαθηματικό), Ναστάτου Έφη (Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας), Μπούκη Άγγελο(Μαθηματικό), Παπανικολάου Παναγιώτη (Φυσικό), Πετρόπουλο Βασίλη (Καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας), Δαμηλάκο Δημήτρη (Μαθηματικό), Μπέτζελου Έμυ (Φιλόλογο), Σαλλή Ελένη(Δασκάλα) και Νούλα Αθανάσιο (Δάσκαλο).

Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ από τη Σοφία Φιλιππάκη στη Σφαιροβολία - Τρίτσεια 2017

Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ από τη Σοφία Φιλιππάκη  στη Σφαιροβολία - Τρίτσεια 2017

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία (11,08 μέτρα), κατέκτησε η σχεδον 57χρονη αθλήτρια-υπάλληλος του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κ. Σοφία Φιλιππάκη, με τη συμμετοχή της στους Αγώνες Στίβου Βετεράνων Αθλητών και Δημοτικών Σχολείων «ΤΡΙΤΣΕΙΑ 2017», την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής». Η κ. Φιλιππάκη ήρθε από το Ξυλοκάστρο και εντυπωσίασε ξανά στην σφαιροβολία καταρίπτωντας το πανελλήνιο ρεκόρ, που κατείχε, φυσικά, η ίδια
Θερμά συγχαρητήρια από τη Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , για τη μεγάλη αυτή διάκριση.


Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πολιτικός ο ρόλος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Δήμων»



Εμφάνιση IMG_2769.JPG
Τον πιλοτικό χαρακτήρα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την Ευρώπη ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή συνεργασίας Περιφερειών και Δήμων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο» κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας της πολιτικής επιτροπής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Στουτγάρδη την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017.

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΠΟΣ», Πελοπόννησος: Άργος- Μυκήνες

 1_logo_argos_mykines


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Με χαρά σας προσκαλούμε στην Συνέντευξη Τύπου
για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού, ερευνητικού
 site specific project
 
 «ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΠΟΣ», Πελοπόννησος: Άργος- Μυκήνες
 
που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, ώρα 12.00
 
στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.
 
Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν:
 
κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
κa Eλένη Βαροπούλου, Σύλληψη, Καλλιτεχνική Διεύθυνση

και συντελεστές του project.


θα ακολουθήσει κοκτέιλ στη βεράντα του Café του Μουσείου Ακρόπολης

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ                                                                              ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

logo new
                            Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ αργους  

                                                     ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
              Image result for ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ                          
                                                                 ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ
                       ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - «ΡΕΑ»
                                                                         

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΜΜΟΥ 2017»

Εμφάνιση 10 - 11_06_17.jpg


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ακολουθώντας την παράδοσή του στα αθλήματα άμμου, φιλοξενεί και φέτος μεγάλες διοργανώσεις των αθλημάτων Beach Soccer και Beach Volley. Οι εκδηλώσεις, που έγιναν θεσμός και που σηματοδοτούν το καλοκαίρι στο Δήμο μας, υπόσχονται και φέτος να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες προάγοντας τον αθλητισμό στη νέα γενιά.

20.000 για ένα λογότυπο δαπανά η Περιφέρεια Αττικής

Είκοσι χιλιάδες ευρώ μέσα στην κρίση για τη μελέτη νέου σήματος – λογότυπου δαπανά η Περιφέρεια Αττικής.
Πρόκειται πολύ απλά για ...
airetos.gr

Γεροβασίλη-ΑΔΕΔΥ: Σε τροχιά σύγκρουσης για την αξιολόγηση -Τέθηκε θέμα συμβασιούχων

Σε σύγκρουση για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο οδηγούνται υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημόσιοι υπάλληλοι, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Γρηγόρη Θεοδωράκη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
gerovasili_adedy_aftodioikisi
Παρότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα κατηγορεί τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων για αδιαλλαξία τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς, η αδιαλλαξία της ΑΔΕΔΥ στο θέμα της αξιολόγησης ρίχνει «νερό στο μύλο»

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

Εμφάνιση IMG_2017_06_08_007.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος του παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το έτος 2016.

3ημερη διατροφή αποτοξίνωσης για το καλοκαίρι

Γράφει ο
Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Το ακόλουθο είναι ένα τριήμερο διαιτολόγιο αποτοξίνωσης  εν όψει του καλοκαιριού που σύντομα θα είναι κοντά μας! Το πλάνο που σας παρουσιάζουμε μπορείτε να το ακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε ένα ισορροπημένο υποθερμιδικό διαιτολόγιο, προκειμένου να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει τοξίνες και να ενυδατωθεί σωστά.
Για να έχει αποτέλεσμα το τριήμερο της αποτοξίνωσης θα πρέπει να πίνετε 4 λίτρα υγρά ημερησίως, προκειμένου να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να βελτιώσει τον βασικό μεταβολισμό του έτσι ώστε να κάψει πιο γρήγορα τα αποθέματα λίπους του όταν ακολουθήσει μια σωστή υποθερμιδική διατροφή.
Το πλάνο που ακολουθεί δεν περιέχει κρέας, που είναι πλούσιο σε τοξίνες, όμως σας καλύπτει πρωτεϊνικά από άλλες πηγές

Από το «Κάτω η λιτότητα» στο «Ζήτω οι αγορές»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά αν θυμάμαι καλά μέχρι την ώρα που η κυβέρνηση οδηγήθηκε στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν τη «μάχη» για τα εργασιακά, τις συλλογικές συμβάσεις και όλα τα σχετικά.
Τότε, το χρέος δεν είχε καν τεθεί στο τραπέζι της προπαγάνδας (συγγνώμη, της συζήτησης)!
Μόλις έχασαν τη «μάχη» των εργασιακών και υποχώρησαν σε όλα, ξαναθυμήθηκαν το χρέος.
Για το χρέος είχαν πέντε φορές πανηγυρίσει σε έναν χρόνο:
Τον Μάιο του 2016, όταν μας έλεγαν πως υπάρχει πλέον οδικός χάρτης για έξοδο στις αγορές,
τον Δεκέμβριο του 2016, όταν εγκρίθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και έλεγαν ότι πρόκειται για

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Παγκόσμιο Συνέδριο Βιοσυντονισμού - Biomedis»

Η Pelop Media p.c. έχει την τιμή να φιλοξενήσει το «Παγκόσμιο Συνέδριο Βιοσυντονισμού - Biomedis», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων αναγνώρισης του βιοσυντονισμού ως επίσημη αναγνωρισμένη εναλλακτική ιατρική μέθοδος. Το συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  13 έως τις 20 Ιουνίου στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας, στο ξενοδοχείο Astros Beach Boutique Hotel, έχει σκοπό να αναδείξει τη σύνδεση της ιατρικής επιστήμης με την αρχαία Ελλάδα. Μεγάλος υποστηρικτής της διοργάνωσης του συνεδρίου είναι για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Πελοπόννησος Α.Ε.

Παρουσίαση Βιβλίου της Συγγραφέα Ευαγγελίας Ευσταθίου «Όχθες και Κύματα» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου

Εμφάνιση OxthesKaiKymata Loytraki.jpg
Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου και το Βιβλιοπωλείο BeeLoo-βιβλίο έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα Ευαγγελίας Ευσταθίου «Όχθες και Κύματα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στις 20:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου (Τομπάζη και Οικονόμου, Λουτράκι).

Με χαρά περιμένουμε την συγγραφέα και δημιουργό Ευαγγελία Ευσταθίου
να μας συνεπάρει με την καινούρια της περιπέτεια «Όχθες και κύματα».

Η Ευαγγελία Ευσταθίου βρίσκεται χρόνια στον εκδοτικό χώρο με την δυναμική και εύπλαστη πένα της. Με ατέρμονη φαντασία και εξαιρετική ευστροφία εκπνέει τη ζωή μέσα από τις λέξεις. Έρωτες, πάθη, αγωνία και σασπένς και μια δόση μεταφυσικής διάστασης κατακλύζουν τις σελίδες των βιβλίων της.

Μην διστάσετε να την γνωρίσετε από κοντά.
Σας περιμένουμε το Σάββατο στις 20.30 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

ΑΕΝΑΗ ΕΛΛΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ




Έφθασες εκεί που δεν έφθασε κανείς. Χάθηκες χιλιάδες χρόνια. Ιδρύθηκες το 1830 για να φέρεις ξανά το φως. Δολοφονήθηκες το 1831 για να μείνεις στο σκοτάδι. Βασιλεία, δικτατορία και

ΠΓΔΜ: Για τέλος στις «προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας» μιλά ο Ζόραν Ζάεφ

ΠΓΔΜ: Για τέλος στις «προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας» μιλά ο Ζόραν Ζάεφ
Θεσσαλονίκη
Προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας χαρακτήρισε ο νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τις τοποθετήσεις, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στα Σκόπια, τονίζοντας πως κινήσεις όπως αυτές επιδείνωσαν τις

Καμικάζι στο Κοινοβούλιο Δεκατρείς νεκροί από επιθέσεις του ISIS στην Τεχεράνη

 
Τεχεράνη
Δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν την Τετάρτη και άλλα 43 τραυματίστηκαν από μπαράζ επιθέσεων στην Τεχεράνη, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος. Στο στόχαστρο μπήκαν η Βουλή, το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί και ένας σταθμός του μετρό.
Οι δράστες των επιθέσεων ήταν Ιρανοί, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: «Καλοκαιρινοί Αγώνες Άμμου 2017»

«Καλοκαιρινοί Αγώνες Άμμου 2017»
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ακολουθώντας την παράδοσή του στα αθλήματα άμμου, φιλοξενεί και φέτος μεγάλες διοργανώσεις των αθλημάτων BeachSoccer και BeachVolley. Οι εκδηλώσεις, που έγιναν θεσμός και που σηματοδοτούν το καλοκαίρι στο Δήμο μας, υπόσχονται και φέτος να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες προάγοντας τον αθλητισμό στη νέα γενιά.