Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

FYROM, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η’ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Το 1992 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών της Ελλάδας ήταν ενωμένο ως προς την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η απόφαση σταθμός, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά της δημοκρατίας μας, ενέπνευσε το λαό μας και απέδωσε τα μέγιστα φέρνοντας σήμερα το γειτονικό κρατίδιο στην αναθεώρηση της διεθνούς στάσης του εις όφελός του. Τρεις δεκαετίες μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η έμπνευση του Κομμουνιστή δικτάτορα Τίτο της πρώην Γιογκοσλαβίας, η γειτονική μας fyrom, για την επέκταση του Σοβιετικού «Σιδηρούν Περαπετάσματος» στις ελληνικές ακτές της Ασπροβάλτας και της Ολυμπιάδας, παρέμεινε όνειρο απατηλό σκοταδιστών υπέρ της διάλυσης της Ελλάδας μέχρι τις ημέρες μας.

Η αλήστου μνήμης έμπνευση της αποτυχημένης των τελευταίων Αμερικανικών εκλογών,  κας Χίλαρυ Κλίντον, πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ όταν ατυχώς αναγνώρισαν τη fyrom ως «Macedonia», επισημοποιώντας την ιστορική πολιτισμική κλοπή των Ελλήνων από ένα συρφετό Αλβανών, Σλάβων και Βουλγάρων, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.  Και αυτό χάρη στο μεγάλο «ΌΧΙ» εις όφελος της παγκόσμιας ιστορικής αξιοπρέπειας. Απορία παραμένει πώς ακόμα και μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ  ακόμα υιοθετείται αυτή η αποτυχημένη πολιτική και συνεχίζεται η ίδια εκπροσώπηση της στη χώρα μας.

Η προ Τίτο Βαρντάσκα αναμφίβολα αποτελεί ένα ανίσχυρο κρατικό απομεινάρι της πάλαι ποτέ ισχυρής Γιουγκοσλαβίας. Η τελευταία ακόμα και σήμερα αδυνατεί να προσανατολιστεί στην πρόοδο και τη δημιουργία, ζώντας την ονείρωξη της Αικατερίνης της Μεγάλης και τη κάθοδο των Σλάβων στις θερμές θάλασσες. Όσο ανίσχυρη είναι όμως η Βαρντάσκα άλλο τόσο απαραίτητη είναι ως φίλη και σύμμαχος χώρα, βασισμένη όμως στις πραγματικές της αξίες και παραδόσεις της. Μία χώρα “buffer” ή «μαξιλάρι» ανάμεσα σε Έλληνες, Βούλγαρους, Αλβανούς και Σέρβους που απορροφά τυχόν κατάλοιπα κραδασμών του περασμένου αιώνα, είναι καλό να υπάρχει στο μέλλον, μέσα στις ευρωπαϊκές και ατλαντικές συμμαχίες. Αυτό βεβαίως δεν επιτρέπει την ύπαρξη της “erga omnes” εις βάρος της πολιτισμικής ταυτότητας γειτονικών της Κρατών και πολύ περισσότερο μέσω αλυτρωτικών ηλιθιοτήτων που επί δύο δεκαετίες μας βομβάρδισαν για να μας κλονήσουν την εθνική μας τατυότητα.

Χρονιάρες μέρες και πιο θλιβερή είναι η υιοθέτηση των ισχυρισμών κρατικών αξιωματούχων της γειτονικής χώρας από ντόπιους πολιτικούς, κυρίως της κεντροδεξιάς, που ταυτίζονται με τους ηγέτες άλλων χωρών και ενάντια στο φρόνημα του λαού που θεωρητικά αντιπροσωπεύουν. Αφού ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν μόνο Έλληνας με δάσκαλο τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και το Σωκράτη, ας μας πούνε οι ειδήμονες της ελληνικής πολιτικής και της γειτονικής συμπαθούς χώρας πόσο Έλληνας τελικά ήταν; Πόσο Έλληνας στο μυαλό, πόσο Έλληνας στη καρδιά και πόσο Έλληνας στο σώμα του και πόσο «Μακεδόνας» των Άνω ή Βoρείων ή Νέων Σκοπίων; Πόσο πόρνη τελικά ήταν η ιστορία μας και πόσο αξίζει το ξεπούλήμά της σε σημερινές τιμές;
Πλήρη στήριξη στο λαό των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με πλήρη απάρνηση της πολιτισμικής κλοπής εις βάρος της Ελλάδας, του λαού και των απογόνων μας. Κατανοητή η ανάγκη τους για χτίσιμο της εθνικής τους ταυτότητας αλλά όχι εις βάρος της Ελλάδας. Υπάρχουν και άλλα Κράτη "μαξιλάρια" στην Ευρώπη που μεταπολεμικά δημιουργήθηκαν με συνένωση λαών και διαβιούν μέχρι και σήμερα χωρίς να καπηλεύονται την ιστορία άλλων λαών για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Αλλιώς αν επιμένουν και χρειάζονται και άλλες αποδείξεις ας βρεθεί επιτέλους ένας και μόνο Έλληνας πολιτικός να ξεθάψει την Αμφίπολη, τιμώντας τον όρκο του, να τους δείξει πού βρίσκεται θαμμένη η πραγματική Ελλάδα.


Ας μην ψάχνει άλλο ο κ.Μητσοτάκης να αναζητεί στη Μακεδονία το δρόμο του για την άνοδό του στην εξουσία. Δεν του αξίζει, δεν μας αξίζει.





Ας μην ψάχνει άλλο ο κ.Τσίπρας να αναζητεί στη Μακεδονία το δρόμο για την παραμονή του στην εξουσία.






Ας μην ψάχνεις κανείς, εκτός των εχθρών μας, στα εθνικά θέματα την πολιτική επιβίωσή του...


Σ’αναζητώ, σ’ αναζητώ στη Θεσαλλονίκη ξημερώματα,

λείπει το βλέμμα σου, απ’ της Αυγής τα χρώματα,

Σ’αναζητώ, σ’αναζητώ μ’ένα βιολί και ένα φεγγάρι,

λείπει το όνειρο, εσύ και το δοξάρι…


Αφιερωμένο σ’ αυτούς που γεννήθηκαν στη Θεσαλλονίκη και σ’ αυτούς που πολέμησαν για αυτή, και θα πολεμήσουν αν χρειαστεί μέσα στη χώρα τους, τώρα ή μετά από εμάς… Καλή διαπραγμάτευση…

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΩΝ Η ΧΩΡΑ
 

Thedayaftergr