Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί ο Καραμανλής δεν ανέφερε τον Μητσοτάκη στη δήλωσή του

karamanlis-kostas-vouli
Γιατί δεν έκανε καμία αναφορά ο Κώστας Καραμανλής κατά την προσέλευση στο συνέδριο που διοργάνωσε το κόμμα του Μητσοτάκη, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Για τρεις λόγους
1ον. Ο Κώστας Καραμανλής πιστεύει και εφαρμόζει τις αρχές και αξίες της παράταξης και της ιδρυτικής διακήρυξης του Εθνάρχη ως το μόνο πλαίσιο για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Το ίδιο πλαίσιο που πρόσφατα διατύπωσε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως πολιτικό μανιφέστο. Το απέδειξε ο Κώστας Καραμανλής ως Πρόεδρος της ΝΔ και ως ο τελευταίος πατριώτης Πρωθυπουργός.
Άλλωστε η πατρίδα μας μπήκε στα Μνημόνια γιατί ακριβώς κάποιοι πολέμησαν τον Κώστα Καραμανλή και έπεσε η μοναδική ασπίδα της χώρας. Αυτό ήταν και το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή κατά την προσέλευσή του στο συνέδριο ΝΔ, η προστασία των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση. Κάτι που φυσικά δεν απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρέα του που λειτουργεί ως εταιρία και όχι ως κόμμα.
2ον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικό τέκνο του Κώστα Σημίτη. Υπήρξε υπάλληλος της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη την περίοδο 1999-2003, ως διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Συμμετοχών του φορέα της Εθνικής Τράπεζας επί Καρατζά που υποτίθεται ότι επένδυε σε καινοτόμες επιχειρήσεις για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά την ίδια περίοδο των σκανδάλων, των Χρηματιστηρίων κλπ την ίδια περίοδο που ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε τον Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής. Από τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε μόνο υβριστής του Κώστα Καραμανλή. Με αποκορύφωμα τον πόλεμο και την ανατροπή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον αγώνα που έκανε να μην βγει η ΝΔ πρώτη δύναμη στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα των Σημιτικών που έχει μαζέψει γύρω του, Θεοδωρικάκος, Σπυράκη και τα μέσα που τους υποστηρίζουν, είναι οι μόνιμοι διακινητές λάσπης κατά του Κώστα Καραμανλή γιατί θέλουν φυσικά να «σκοτώσουν» οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει να φαίνονται ελάχιστοι και ανίκανοι. Γι αυτό βέβαια δεν τους φταίει ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μεϊμαράκης αφού μόνοι τους πέφτουν από τη μία γκάφα στην άλλη και σε άδειο τέρμα δεν βάζουν κανένα γκολ, μόνο αυτογκόλ!
3ον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει τα χρόνια της κρίσης μία ανάλγητη στάση ως φανατικός Μνημονιακός υπουργός των απολύσεων επί κυβέρνησης Σαμαρά και μετέπειτα μία αντεθνική στάση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικά ο πόλεμος που στήνει κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο δεν ψήφισε θυμίζουμε γι αυτό το αξίωμα, θεωρείται ως επιεικώς ελεεινός αποδυναμώνοντας τη διεθνή θέση της χώρας. Αποκορύφωμα η τελευταία στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επίσκεψη Ερντογάν όπου στήθηκε βρόμικο παιχνίδι για να πληγεί το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και της χώρας φυσικά.
Τώρα καταλαβαίνεις γιατί οι αρχές και αξίες της παράταξης είναι αυτές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και όχι τα πρόσωπα και οι υπάλληλοι των Μνημονίων και των ξένων συμφερόντων που έχουν καρέκλες λόγω κρίσης;
Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ο Κώστας Καραμανλής είναι ηγέτης; Γιατί έκανε μετά από πολύ καιρό μία δήλωση για να στηρίξει την κοινωνία και να θυμίσει σε αυτούς τους καιροσκόπους πως η καρδιά της παράταξης, ο πυρσός καίει δυνατά μέσα μας για τον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή και όχι για τους αριθμούς!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com