Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Καραμανλής: Η ΝΔ θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο


«Όπως πολλές φορές στο παρελθόν, η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.
«Η παράταξή μας προχωρά στο Συνέδριό της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το Συνέδριο η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία
της η Παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Καλή επιτυχία» ήταν η ακριβής δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σαμαράς: Είμαστε ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες και στη νίκη που έρχεται

«Είμαστε σήμερα εδώ, ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ

Χατζηδάκης: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε πως όλοι έχουν στο μυαλό τους την Ελλάδα τονίζοντας πως αυτή πρέπει να είναι στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως όλοι στη ΝΔ είναι αποφασισμένοι να κάνουν το χρέος τους απέναντι στη χώρα και όπως είπε, «είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με πρόγραμμα και σχέδιο, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη στόχος του Συνεδρίου είναι να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος. Όπως είπε χιλιάδες συμπολίτες συμμετείχαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες και από αυτές τις διαδικασίες έχουν ήδη υπάρξει σημαντικά μηνύματα.

«Είμαστε το κόμμα της αλήθειας, δεν τάζουμε ούτε γεφύρια, ούτε ποτάμια, μένουμε πιστοί σε αυτό που ζητούν οι πολίτες, να μην τους κοροϊδεύουμε», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει οικονομική ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως μόνο με τη ΝΔ μπορεί να υπάρξουν καινούργιες δουλειές.

Γεωργιάδης: Οι Συριζανέλ ήταν το εργαλείο της τρόικας για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση «Συριζανέλ», εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, 'Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «ήταν το εργαλείο της Τρόικας για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά».

«Όταν ακούμε τον κ. Τσίπρα να κατηγορεί τη ΝΔ για όσα έχουν συμβεί είναι μία τεράστια συκοφαντία. Η ΝΔ έχει κάνει σφάλματα αλλά υπήρξε πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Μας κατηγορεί ο κ. Τσίπρας "εσείς που καταστρέψατε την Ελλάδα, που επί των ημερών σας η χώρα έχασε το ΑΕΠ 25% και οι άνεργοι έφθασαν στο 1,5 εκ΄΄. Ουδέν ψευδέστερο, όταν το ακούνε οι νεοδημοκράτες πρέπει να εξεγείρονται. Τι έγινε το 2009;», είπε για να προσθέσει.

«Έγιναν εκλογές και συγκρούστηκαν δύο απόψεις. Του Κώστα Καραμανλή για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα με την άλλη που έταζε λαγούς με πετραχείλια και έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Τι έγινε μετά; Ο κ. Παπανδρέου άρχισε να μοιράζει λεφτά με αποτέλεσμα να ανέβουν τα σπρεντς και να μπούμε στο μνημόνιο».

Την διετία 2010-2012, πρόσθεσε, χάνεται το 25% και η ανεργία πηγαίνει στο 28%. «Στα δυόμισι χρόνια από την στιγμή που αναλάβαμε πετύχαμε να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η ανεργία και το κυριότερο παραλάβαμε μία οικονομία σε ύφεση και την παραδώσαμε την πρώτη σε οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Σήμερα η χώρα είναι η τελευταία σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Η ΝΔ δεν ευθύνεται για την πτώση του 25%, ούτε για την ανεργία την οποία παρέδωσε στο 8% το 2009 και την παρέλαβε στο 28% το 2012».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις πρόσφατες αναφορές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση «ο οποίος ανέφερε ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξε η τρόικα και σήμερα η τρόικα στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Όμως το εργαλείο για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όταν μια ετερόκλητη συμμαχία δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα. Η Τρόικα είχε σαν μέσο και εργαλείο για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε τους Συριζανέλ να μονοπωλούν την κοινωνική ευαισθησία. Η αριστερά αγαπάει τον λαό στα λόγια, εμείς αγαπάμε τον λαό στα έργα. Περιμένουμε εμείς τον Τσίπρα να μας πει να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό; Εμείς δεν αρνηθήκαμε το κόψιμο του ΕΚΑΣ;

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο περιστατικό βίας στο Πανεπιστήμιο και κατέληξε απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητοστάκη: «Όταν γίνετε πρωθυπουργός οι φοιτητές μας δεν θα φοβούνται να πάνε στο Πανεπιστήμιό τους. Και όταν εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας θα πάρει μπρος η οικονομία, θα γίνουν επενδύσεις θα δημιουργηθούν δουλειές. Πρέπει να γίνουν σύντομα εκλογές, να μη χαθεί ούτε μία ψήφος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει την εντολή για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να βγει η Ελλάδα από τον βούρκο». 

Αυγενάκης: Το 11ο συνέδριο είναι προσκλητήριο ενότητας

Συνέδριο της αληθινής ελπίδας χαρακτήρισε το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνοντας πως σηματοδοτεί μία νέα αρχή που δίνει οξυγόνο στην παράταξη.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για λαϊκισμό και πως δημιούργησε διχασμό στην ελληνική κοινωνία. « Εκεί που ανθεί ο λαϊκισμός η κοινωνία είναι διαιρεμένη» είπε, προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας.

«Το 11ο Συνέδριο είναι προσκλητήριο ενότητας, μαζί κρατάμε ενωμένοι στα χέρια μας το μέλλον του τόπου, έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας» είπε προσθέτοντας πως οι ιδέες της ΝΔ βασίζονται σε πρότυπα κοιτώντας το αύριο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη της εθνικής ευθύνης κάνοντας λόγο για μια τραυματισμένη κοινωνία επισημαίνοντας πως η ΝΔ έχει το πρόγραμμα να αλλάξει τα πράγματα.
«Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα, μια καινούργια μέρα, μια μέρα πραγματικής ελπίδας γιατί θα επικυρώσουμε το πρόγραμμά μας» είπε τονίζοντας πως ο ρόλος και η αποστολή των συνέδρων δεν σταματάει εδώ.

«Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους στους δρόμους για να μιλήσουμε για το μοναδικό και καινοτόμο πρόγραμμα της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης επισημαίνοντας την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών συμμαχιών μέσα από μια συμφωνία αλήθειας. Μάλιστα προέβλεψε πως το 2018 θα είναι έτος εκλογών.