Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Εκτέλεσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Δολοφονήθηκε ο γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ! | Newsit.gr
Ένοπλοι εισέβαλλαν σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού πριν από μερικά λεπτά και εκτέλεσαν εν ψυχρώ άνδρα ο οποίος βρισκόταν στον χώρο.
Μετά το περιστατικό διέφυγαν από το σημείο με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν.
Πρόκειται για τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου και τον εκτέλεσαν
.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος ήταν γνωστός στον νομικό κόσμο για την συνδικαλιστική του δράση.
Σοκαρισμένοι είναι οι συνεργάτες του και οι κάτοικοι της περιοχής από την μαφιόζικη εκτέλεση.
Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον κ. Τόσκα και του ζήτησε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση.
Οι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα των εκτελεστών και εστιάζουν στις υποθέσεις που είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.
Όλα συνέβησαν στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας.
Δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε την πόρτα. Οι δύο δράστες τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ και διέφυγαν από το σημείο!
 Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος μέσα στο γραφείο. Φέρεται να έχει δεχθεί πυροβολισμούς στην κοιλιά.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ποινικολόγος και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με σειρά σημαντικών υποθέσεωνόπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο»Eπίσης, είχε εκπρωσοπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου...