Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία - Πάνω από 460 οι τραυματίες! Έδειραν γυναίκες και ηλικιωμένους

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/violence4-thumb-large.jpg
Σκηνές βίας εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό εκλογικών τμημάτων της Καταλωνίας, ενώ οι πολίτες επιχειρούσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.
Περισσότεροι από 460 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα σε ταραχές σε όλη την Καταλονία, δήλωσε η δήμαρχος της Βαρκελόνης, καθώς ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούσθηκαν με ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την υπόλοιπη Ισπανία.
Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Καταλωνίας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με αξιωματούχους στην Ε.Ε. για την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η αστυνομία εισέβαλαν σε αρκετά εκλογικά τμήματα σε όλη την Καταλωνία και προσπάθησαν να απωθήσουν τους ψηφοφόρους που ήθελαν να προστατεύσουν τις εισόδους των εκλογικών τμημάτων.
Ο πρόεδρος της επαρχίας της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόντ δήλωσε ότι η χρήση κλομπ και ελαστικών σφαιρών από την αστυνομία αποτελεί “αδικαιολόγητη χρήση βίας,” ενώ δημιουργεί μία απαίσια εικόνα για την Ισπανία.
Η δήμαρχος της Βαρκελόνης Άντα Κολάου κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να παραιτηθεί, απαιτώντας τον τερματισμό της χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.