Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 11/9-17/9 2017



Κοινοβουλευτικό Έργο 
Παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, σε απευ­θείας και μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, καθ’ όλη τη διάρ­κεια της εβδομάδας






Ο Δρόμος του Καφέ Δευτέρα,
11/9 στις 23:00
 Ντοκιμαντέρ του Βες Βόλσκενκ. Η οικογένεια Κάρσλον θα μεταβεί στην εμπόλεμη κεντρική Αφρική σε αναζήτηση του καλύτερου καφέ στον κόσμο. Μια προσπάθεια για να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας, σε ένα από τα φτωχότερα έθνη στη γη. Επεισόδιο 6/6.


Μιχαήλ Άγγελος, ο «Θείος» 
Τρίτη, 12/9 στις 22:00 
Ο πρώτος καλλιτέχνης-σταρ στην Ιστορία, έφτασε να χα­ρακτηριστεί θεϊκός. Ήταν, όμως ο φτωχός, βασανισμένος περιθωριακός, όπως πιστεύουμε σήμερα ή κάποιος που εκμεταλλεύτηκε με πονηριά το αναμφισβήτητο ταλέντο του και έπλασε ο ίδιος την εικόνα του;




 
Με Ένα Δολάριο
Τετάρτη, 13/9 στις 22:30 
Τα προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης -και όχι μόνο- έχουν ως προέλευση τις χώρες του τρίτου κόσμου, όπου άνθρωποι εργάζονται για ένα δολάριο την ημέρα. 




Αναχωρήσεις 
Παρασκευή, 15/9 στις 22:00 
Ταινία του Γιοζίρο Τακίτα με τους Μασαχίρο Μοτό­κι, Τσουτόμου Γιαμαζάκι, Ριόκο Χιρόσουε (2008). Ένας νεαρός τσελίστας μένει άνεργος και επιστρέφει μαζί με τη γυναίκα του στη γενέτειρά του, όπου πιάνει δουλειά σ' ένα γραφείο περιποίησης. Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσ­σης Ταινίας. 




Έλληνες Αειναύτες: Οι Έλληνες στην Αζοφική
Σάββατο, 16/9 στις 11:00 
 Σειρά ντοκιμαντέρ για την ιστορία, την παράδοση και την εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας. Οι άνθρωποι που την διαμόρφωσαν, οι τόποι που πρωτοστάτησαν στην ανάπτυ­ξή της, οι λόγοι και οι αιτίες που την οδήγησαν στην πρω­τοκαθεδρία της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. 


Χορός: Delibes - Copellia 
Σάββατο, 16/9 στις 16:30 
Χορευτικό πολυθέαμα, βασισμένο σε μουσική Λεό Ντε­λίμπ και χορογραφία Εντουάρντ Λαλό, από το παλάτι των Βερσαλλιών. 




Χειραψία με το Διάβολο 
Σάββατο, 16/9 στις 23:00 
 Ταινία του Ρότζερ Σπότσγουντ με τους Ροί Ντιπιί, Ντέ­μπορα Άνγκερ, Τζέιμς Γκάλαντερς, Όουεν Σιτζάκι (2007). Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Κα­ναδού στρατηγού Ρομεό Νταλέρ, η ταινία αφηγείται την ιστορία του στρατηγού, που, ως μέλος της ειρηνευτικής δύναμης, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τη γε­νοκτονία στη Ρουάντα. 





 Συναυλία της Κυριακής: Φεστιβάλ Βερμπιέρ 
Κυριακή, 17/9 στις 09:00 
Ο Γκαμπόρ Τάκας Νάγκι και ο Γκωτιέ Καπουσόν, στο Φεστιβάλ Βερμπιέρ, το 2012. 





Θύλακας 
Κυριακή, 17/9 στις 17:00 
 Ταινία του Γκοράν Ραντοβάνοβιτς με τους Φίλιπ Σου­μπάρικ, Ντένις Μιούριτς (2015). Ένα χριστιανό αγόρι, αποφασισμένο να κάνει την κατάλληλη κηδεία στον παππού του, διασχίζει τις εχθρικές γραμμές και κάνει φίλους μεταξύ της μουσουλμανικής πλειοψηφίας στο διχασμένο και κατεστραμμένο από τον πόλεμο Κόσοβο. Όπερα της Κυριακής: 



Η Αφρικανή 
Κυριακή, 17/9 στις 22:30
Αναβίωση της μεγάλης γκραν οπερά του Τζίακομο Μά­γιερμπεερ «Η Αφρικανή», από το θέατρο Λα Φενίτσε της Βενετίας. Διευθυντής Ορχήστρας ο Εμάνουελ Βιγιώμ. Οι εξερευνήσεις του Βάσκο Ντα Γκάμα, σε σχέση και με την αναζήτηση της αγάπης και της αυτοθυσίας. Οι κίνδυ­νοι της Ευρώπης. Το κυνήγι της ματαιότητας, ο αφανι­σμός. Η ένωση, η σωτηρία.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
 http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/ 


Επικοινωνία
e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία