Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Οριστικό τέλος για τον Ηρακλή

17579547 Οριστικό τέλος για τον Ηρακλή: Από το μεγαλείο του Χατζηπαναγή, στις προσφυγές [εικόνες - βίντεο]
Όσο κι αν ήταν αναμενόμενο πως ο Ηρακλής ήταν ανέφικτο να αντεπεξέλθει στη Football League με τόσα χρέη, ελλείμματα και προσφυγές, η είδηση έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης δεν κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον Ηρακλή και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενημερώθηκαν πως δεν θα δώσουν το «παρών» στη
φιλική αναμέτρηση με τον Αλμωπό Αριδαίας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι παίκτες του Ηρακλή κλήθηκαν το πρωί σε συνάντηση με τους υπεύθυνους της ΠΑΕ και ενημερώθηκαν ότι δε θα διεξαχθεί το 2ο φιλικό προετοιμασίας. Επιπλέον τους έγινε σαφές ότι η ομάδα δε θα συμμετάσχει τελικά στο πρωτάθλημα της Football League και πως είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.
Όπως όλα δείχνουν, ο «γηραιός», δεν θα «κατέβει» στη Football League και η ΠΑΕ διαλύεται. Βέβαια, υπάρχει η σκέψη από τον ερασιτέχνη να αποκτήσει το ΑΦΜ του Ηρακλή Αμπελοκήπων και να οδηγηθεί η ομάδα στην Α1 της ΕΠΣΜ. Από εκεί, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα νέο ξεκίνημα, όπως εκείνο του 2011, όπου με τρεις διαδοχικούς υποβιβασμούς μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, είχε βρεθεί από την A΄ στην Δ΄ Εθνική, αν και αγωνιστικά είχε εξασφαλίσει την παραμονή του. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι επίσημο και η σκέψη αυτή, παραμένει απλά ως ενδεχόμενο.
 Αναμφίβολα, η αποχώρηση ενός τόσο ιστορικού σωματείου από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τόσες χιλιάδες φιλάθλων και μια πληθώρα επιτυχιών στο παλμαρέ του, σκορπίζει θλίψη σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο οπαδό και ξεπερνά κάθε οπαδική αντιδικία. Ο Ηρακλής, συγκαταλεγόταν ανέκαθεν στις λεγόμενες «μεγάλες» ποδοσφαιρικές ομάδες και μολονότι τα τελευταία χρόνια απείχε παρασάγγας από την αίγλη του παρελθόντος, τόσο το ειδικό βάρος του συλλόγου για τους Έλληνες φιλάθλους, όσο και το βάρος της… φανέλας για τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή που φόρεσε τα κυανόλευκα, ήταν τεράστιο.