Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία – Φωτιά σε Ανδραβίδα και Λεχαινά – Απειλούνται σπίτια

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία – Φωτιά σε Ανδραβίδα και Λεχαινά – Απειλούνται σπίτια | Newsit.gr 
Φωτιά σε τρία μέτωπα στην Ηλεία. Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αρετή στα Λεχαινά, στην Ανδραβίδα και τη Νέα Μανωλάδα.
Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Αρετή Λεχαινών. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, και ενώ αρχικά έκαιγε καλάμια, λόγω την ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις
και απειλεί το χωριό. 

Ανεξέλεγκτη μένετε  και η πυρκαγιά στην περιοχή ανάμεσα στην Ανδραβίδα και στα Λεχαινά κατευθυνόμενη πάντα προς τα Λεχαινά και την εθνική οδό. Έχουν κλείσει δρόμοι από την αστυνομία για να μην κινδυνέψουν οδηγοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει περάσει από την άλλη πλευρά της εθνικής οδού ενω απειλούνται και σπίτια στην περιοχή της Ανδραβίδας.
Απειλείται και η αεροπορική μονάδα της Ανδραβίδας.
Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 150 m από τα φυλάκεια της μονάδας. Συνεχής ρίψεις από το ελικόπτερο Ericsson για να μην προχωρήσει φωτιά στο αεροδρόμιοΝωρίτερα στις φλόγες είχε τυλιχθεί το Σκουροχώρι.Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ξεκίνησε από αγροτική έκταση και έχει επεκταθεί κατά πολύ και σε καλαμιώνες και κανάλια. Πριν απο λίγη ώρα (14:00) προσήχθη ως ύποπτος για την πυρκαγιά ένας 12χρονος ΡΟΜΑ, καθώς η φωτιά ξεκίνησε απο καταυλισμό κοντά στο Σκουροχώρι.
 Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής με δυνάμεις από όλη την Ηλεία Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές. 

 πηγή: ΑΠΕ, patrisnews, ilialive