Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την «κακή» Εθνική Ελλάδας – Στο 0-0 με την Εσθονία

  Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο… δώρο που έκανε η Κύπρος, με τη νίκη της 3-2 επί της Βοσνίας, μένοντας στο «λευκό» 0-0 με την Εσθονία.
Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» δεν παρουσιάστηκε συγκεντρωμένο στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Εσθονία, έχοντας
περισσότερο το μυαλό της στον αγώνα που ακολουθεί με το Βέλγιο, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην πολυπρόσωπη άμυνα της Εσθονίας, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 παίρνοντας μόλις 1 βαθμό στην «μάχη» για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάντως, η «γαλανόλευκη» αύξησε κατά έναν βαθμό την διαφορά της από την Βοσνία, η οποία γνώρισε την ήττα 3-2 από την Κύπρο στην Μεγαλόνησο, ωστόσο, στο… κόλπο για την πρόκριση μπήκε και το «συγκρότημα» του Ραν Μπεν Σίμον.
Το… θετικό για την Ελλάδα είναι πως το Βέλγιο… διέσυρε το Γιβραλτάρ 9-0 και ουσιαστικά… καθάρισε την απ’ ευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που είναι οι επόμενοι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας, βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 19 βαθμούς, έξι περισσότερους από την Ελλάδα. Ακολουθεί με 11 η Βοσνία και στους 10 είναι η Κύπρος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό από την ελληνική ομάδα. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Βέλλιος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ακσάλου σε κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Τζαβέλλα από τα αριστερά, ενώ εννέα λεπτά αργότερα, ο Δώνης έκανε καλή ενέργεια από αριστερά, γύρισε προς το πέναλτι, αλλά ο Βέλλιος ήταν λίγο πιο μπροστά και δεν κατάφερε να απειλήσει.
Η υπεροχή της εθνικής ομάδας συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και στο 22’ έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Ακσάλου, όταν ο Φορτούνης κινήθηκε από τα δεξιά, ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Εσθονίας έδιωξε τον κίνδυνο. Η καλύτερη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» ήρθε στο 28ο λεπτό. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά, όμως για μία ακόμα φορά, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε ενστικτωδώς.
Δύο λεπτά αργότερα ο Δώνης ήταν αυτός που απείλησε για την Ελλάδα, με… ξερό σουτ έξω από την περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ακσάλου και στο 45’ ο Έλληνας διεθνής έκανε νέο μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας της Εσθονίας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βέλλιος έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ροή του αγώνα δεν άλλαξε. Η Ελλάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως και πάλι η Εσθονία με πολλά πρόσωπα στην άμυνά της, δεν επέτρεψε πολλούς κινδύνους για την εστία του Ακσάλου. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 53’ με το φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά και την κεφαλιά του Παπαδόπουλου που πέρασε άουτ.
Στην συνέχεια, ο Μίκαελ Σκίμπε προσπάθησε να αλλάξει πρόσωπα στην ομάδα του, αλλά η είσοδος των Διαμαντάκου και Μπακασέτα, κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο ο Σταφυλίδης δεν μπόρεσαν να δώσουν το κάτι το… διαφορετικό, με αποτέλεσμα το ματς να ολοκληρωθεί χωρίς κάποια κλασική ευκαιρία για την Ελλάδα, μένοντας στο 0-0 και πετώντας δύο βαθμούς στην… μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Ρέτσος, Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος (65΄ Σταφυλίδης), Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Μάνταλος (80΄ Μπακασέτας), Φορτούνης, Δώνης, Βέλλιος (70΄ Διαμαντάκος).
Εσθονία (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Μπαράνοφ, Γιάαγκερ, Κλάβαν, Τενίστε, Κάιτ, Ντιμίτριεφ (81΄ Αντόνοφ), Καλάστε (89΄ Μίλερ), Ζενιόφ, Κρούγκλοφ, Άνιερ (93΄ Ταμ).