Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως: Παραλίγο να καεί ζωντανός 85χρονος από έκρηξη φιάλης

Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως: Παραλίγο να καεί ζωντανός 85χρονος από έκρηξη φιάλης
Λίγο έλειψε να καεί ζωντανός ένας 85χρονος άντρας στην περιοχή Μπούκα στο Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως. Μια έκρηξη στην καλύβα που κοιμόταν το μεσημέρι της Κυριακής και η φωτιά που ακολούθησε το προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναζητά τα ακριβή αίτια της παρ’ ολίγον τραγωδίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε στο χώρο κάποια φιάλη
υγραερίου. Ωστόσο όλες οι ενδείξεις και η εικόνα του χώρου της καλύβας παραπέμπουν σε αποτέλεσμα έκρηξης από φιάλη.
Ο ηλικιωμένος φέρεται να υποστήριξε πως κοιμόταν το μεσημέρι της Κυριακής στην καλύβα του στη θέση Μπούκα κοντά στις εκβολές της Νέδα, όταν περίπου στις δύο έγινε η έκρηξη. Ο κρότος έγινε αντιληπτός από τον ανιψιό του που έτρεξε προς την καλύβα για να δει το διαλυμένο τοπίο. Το κτίριο φλεγόταν στο εσωτερικό του και ο ηλικιωμένος πάλευε με τις φλόγες για να τις σβήσει. Είχε περάσει σχεδόν μισή ώρα από την έκρηξη όταν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έφτασε από την Κρέστενα με δυνάμεις για την κατάσβεση.
Ο 85χρονος είχε υποστεί εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι και το πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής. Όσο για την καλύβα από τσιμεντόλιθους, οι τοίχοι άνοιξαν μετά την έκρηξη, καθιστώντας την πιθανά μη κατοικήσιμη.
Στο σημείο έφτασαν ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος και ο υποδιοικητής του ΠΚ Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος μαζί με πυροσβέστες για την κατάσβεση.


ilialive.gr