Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ποιος παίρνει τον σκύλο σε περίπτωση διαζυγίου;


whogetsthedogromanou.jpgΠοιος παίρνει τον σκύλο σε περίπτωση διαζυγίου;

Είναι κάτι που κανείς δεν σκέφτεται, παρά μόνο όταν φτάσει σε εκείνο το σημείο. Με βάση τη βρετανική νομοθεσία, τα κατοικίδια θεωρούνται ιδιοκτησία, αντιμετωπίζονται δηλαδή ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο ή ένα έπιπλο. Δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη, όπως υπάρχει π.χ. για τα παιδιά, παρά το γεγονός ότι για πολλούς ανθρώπους το
κατοικίδιο είναι αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα 


doctorconferenceromanou.jpg

Δικαίωση του ΙΣΑ για τη μη ανάρτηση των ονομάτων των ιατρών που συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια


Με την 7/2017 απόφασή της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απέρριψε την αίτηση θεραπείας του ΕΟΦ κατά της 5/2016 απόφασής της που εκδόθηκε μετά από αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα 


 

zdfcxghsdfgh.jpg
 

Eίστε chocoholic; Ίσως είναι γραμμένο στα γονίδιά σας


Ερευνητές από την Ισπανία εντόπισαν συγκεκριμένες γονιδιακές μεταλλάξεις που επηρεάζουν τις διατροφικές προτιμήσεις ενός ατόμου, όπως την αγάπη για τη σοκολάτα ή για τροφές πλούσιες σε λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα

pfydiaskepsipisromanou22.jpgΣυζήτηση του προσχεδίου νόμου για την Π.Φ.Υ. στη Συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.


Το προσχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συζητήθηκε στη συνδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας το Σάββατο 22 Απριλίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα

meningitiskidromanou.jpgΓιατροί και Παιδίατροι από όλη την Ελλάδα δημιουργούν αφιλοκερδώς εκπληκτικά video ενημέρωσης για τη μηνιγγίτιδα


Μάθε, Δράσε, Πρόλαβε. Αυτό είναι το μήνυμα γιατρών και παιδιάτρων από όλη την Ελλάδα που στέλνουν στους γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα της Μηνιγγίτιδας #24HourMeningitis

Διαβάστε περισσότερα

diafaneiasfeeromanou.jpgΔιαφάνεια στις παροχές των φαρμακευτικών ζητά ΣΦΕΕ


Διαφάνεια και προστασία προσωπικών δεδομένων στο χώρο της Υγείας, δεν είναι ασύμβατες έννοιες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΣΦ: Σεμινάριο για την Πνευμονική Αποκατάσταση

pulmonaryrehabilitationromanou.jpg
Το Επιστημονικό Τμήμα Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας-Αποκατάστασης (Ε.Τ.Κ.Α.Φ.Α.) του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) συνδιοργανώνει με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Αθήνας και το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Π.Σ.Φ. το 7ο Σεμινάριο (Διημερίδα) με θέμα: «Πνευμονική Αποκατάσταση από το Νοσοκομείο στο Σπίτι», στις 6 και 7 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Αθηνών (6 Μαΐου) και στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Αθηνών (7 Μαΐου).

Διαβάστε περισσότερα

vaccinekidromanou.jpgH ανησυχία των γονιών υπονομεύει την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών


Παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός συνιστά την πιο αποδοτική υγειονομική παρέμβαση, τόσο σε όρους οικονομικούς όσο και σε όρους απώλειας ανθρώπινων ζωών, και παρά το γεγονός ότι η ασφάλειά τους είναι αποδεδειγμένη, ο φόβος των ανεπιθύμητων ενεργειών κάνουν πολλούς γονείς να αποφεύγουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους με το εμβόλιο της γρίπης- και δυστυχώς και με άλλα, βασικά εμβόλια.

Διαβάστε περισσότερα 
 


stogiatro.gr