Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τραμπ για Ελλάδα: Είναι τρομερή η κατάσταση – Θα ανακοινώσω τις θέσεις μου για το ΔΝΤ

Τραμπ: `Είναι απαίσιο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα` - Ποια είναι τα σχέδια του
Είναι η πρώτη φορά - από τότε που ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ- που ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλάει ο ίδιος αυτοπροσώπως για την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο δράμα του ελληνικού λαού με συμπάθεια.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει αναφορικά με τον Οργανισμό.
Σύμφωνα με το mignatiou.gr, ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας   στην 
συντηρητική ιστοσελίδα Newsmax και στο δημοσιογράφο Τζον Γκίζζι είπε πως σύντομα θα αποκαλύψει την πολιτική του αναφορικά με τον οργανισμό, που αποφασίζει για τις οικονομικές τύχες του πλανήτη.
«Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες» δήλωσε ο κ. Τραμπ σε ερώτηση της ιστοσελίδας Newsmax, αφήνοντας έντονα να εννοηθεί ότι γνώριζε τα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ υπό την προεδρία του.
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε με τον Γκίζζι σε ιδιωτική συνάντηση που είχε με συντηρητικούς δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου και κατέστησε σαφές ότι είναι συμπαθής στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του έβδομου χρόνου εποπτείας.
Η Ελλάδα, ως γνωστόν, χρωστά 323 δισ. ευρώ. «Ελλάδα!» αναφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ και συμπλήρωσε: «Είναι σε μια τέτοια τρομερή κατάσταση, είναι απαίσιο. Είσαι Έλληνας;».
Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ένα μήνα μετά τον διορισμό του David Malpass στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ασκεί εδώ και πολλά χρόνια κριτική στο ΔΝΤ. Στη συνέχεια επέλεξε άλλο ένα σκεπτικιστή απέναντι στο Ταμείο, τον Adam Lerrick, ως αναπληρωτή του Malpass.
Την ίδια ώρα η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ βρίσκεται στο Βερολίνο μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ και την Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της συνάντησης του Women20