Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Τα πέντε στοιχεία που μας κάνουν ευτυχισμένους

happymanwomanromanou.jpgΤα πέντε στοιχεία που μας κάνουν ευτυχισμένους


Τα πιο σημαντικά στοιχεία που, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, συμβάλλουν στην ευζωία μας, είναι η εξωστρέφεια, η ευσυνειδησία, η ανοιχτή προσωπικότητα, η συμφωνία και ο νευρωτισμός. Μία νέα μελέτη ωστόσο, έδειξε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά - εστίασε
σε πέντε διαφορετικά μονοπάτια που μας οδηγούν στην ευζωία. Αν έχετε υψηλές επιδόσεις στα παρακάτω στοιχεία της προσωπικότητάς σας, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να είστε ευτυχισμένος στη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα 

insomniamenopauseromanou22.jpgΚαλύτερος ύπνος; Καλύτερο σεξ!


Οι διαταραχές ύπνου είναι ένα συχνό σύμπτωμα που αναφέρουν πολλές γυναίκες στην εμμμηνόπαυση, που με τη σειρά του οδηγεί σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως η καρδιαγγειακή νόσος, η υπέρταση και η κατάθλιψη. Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Menopause, έδειξε ότι τα προβλήματα στον ύπνο σχετίζονται επίσης με το επίπεδο σεξουαλικής ικανοποίησης που αναφέρουν οι γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα 

foodinsecurityromanou33.jpgΔιατροφική ανασφάλεια: Πώς επηρεάζει τα παιδιά;


Η επισιτιστική ανασφάλεια (έλλειψη πόρων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών) ακόμη κι αν δεν διαρκεί πολύ, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το παιδί, και να του προκαλέσει συμπεριφορικά, ακαδημαϊκά και συναισθηματικά προβλήματα ήδη από τους πρώους μήνες της ζωής του, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics.

Διαβάστε περισσότερα 

newbornandmamromanou.jpgΜείωση των υπογλυκαιμιών στα βρέφη με απλή τεχνική


Να περιορίσουν το φαινόμενο της υπογλυκαιμίας των βρεφών, που συχνά κρατά τα νεογνά στη μονάδα, μακριά από τη μητέρα τους, τις πρώτες ώρες και μέρες μετά τον τοκετό, κατάφεραν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, με μια απλή, μη επεμβατική τεχνική.

Διαβάστε περισσότερα 

apotrixosi_me_laser.jpgΌλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την αποτρίχωση με Ιατρικό Laser


Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης όπως  ξυραφάκι, χαλάουα και ηλεκτρόλυση έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές όσον αφορά στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και πολλές φορές συνοδεύονται από θυλακίτιδες, εγκαύματα, ή έντονο πόνο.  Μια γνωριμία με το Laser  Αλεξανδρίτη, θα σας λύσει απορίες γύρω από την πολυσυζητημένη μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης.

Διαβάστε περισσότερα 

lourantostc1.jpgTake care: Δωρεάν εφαρμογή συμμορφώνει τους ασθενείς με τη θεραπεία


Ένα καινοτόμο σύστημα Διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας και Συμμόρφωσης των ασθενών με αυτήν έχει σχεδιάσει και θα εφαρμόσει, για πρώτη φορά στα ελληνικά φαρμακεία ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σε συνεργασία με την εταιρεία NOUFIO. Πρόθεση του ΠΦΣ είναι η εφαρμογή TAKE CARE σταδιακά να χρησιμοποιείται από όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα 

obesee1.jpgΑδυνάτισμα με Βαριατρική: Πραγματοποιεί όσα υπόσχεται;


Η Βαριατρική, ως γνωστόν είναι μια επιλογή για εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία και επιβάλλεται να χάσουν το πλεονάζον βάρος για λόγους υγείας. Πραγματοποιεί, όμως, όσα υπόσχεται;

Διαβάστε περισσότερα 

flue2.jpgΣτους 36 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης


Συνολικά 36 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, εκ των οποίων οι δέκα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Από αυτούς, μόνο το 22% ήταν εμβολιασμένοι.

Διαβάστε περισσότερα 

pgnlarets.jpgΠΓΝ. Λάρισας: Κανονικά λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο – Δωρεάν τα ραντεβού στα νοσοκομεία της πόλης


Ουδέποτε τέθηκε θέμα για αναστολή λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, διαβεβαιώνει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα.

Διαβάστε περισσότερα 

stee1.jpgΣτο ΣτΕ οι γιατροί του ΙΣΑ: Ποιο είναι το αίτημά τους


Αίτηση για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που προσδιορίζει τις ασφαλιστικές εισφορές των γιατρών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων   επαγγελματιών κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr