Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOe4j1E0f6lyAemfHTLeL6xUJ_zNFFr5dXJEwAowobx5Hm_9lmEjfbNVF3Vsv2CXqkYh2yxO-8cRtbqHh6DrQJ2rgmzc-8BA3nn0Kiae-W5pOi5ZjDIlra2Q8Iy4CWNtnO-gU9SMgjtFBA/s1600/to-nosokomeio-korinthou-ekpempei-sos.jpg
Της Γιώτας Μπάγκα

http://img.youtube.com/vi/IxeVubc9ADM/0.jpgΠολύς λόγος γίνεται για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου εδώ και πολλά χρόνια. Ελλείψεις και δυσλειτουργίες παρά τις φιλότιμες και άοκνες  προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Κι αυτό το γνωρίζω προσωπικά καθώς πολλοί φίλοι μου εργάζονται στο νοσοκομείο προσφέροντας με αυτοθυσία τις υπηρεσίες τους.
Όσες όμως προσπάθειες κι αν καταβάλλουν το αποτέλεσμα δεν είναι ορατό από τους πολίτες της Κορινθίας. Ο μέσος Κορίνθιος πολίτης αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να εξετάσει το παιδί του παιδίατρος στο νοσοκομείο ή γιατί οι καρκινοπαθείς του Νομού μας υποχρεούνται να μετακινούνται σε άλλους νομούς για τις χημειοθεραπείες τους με τεράστιο κόστος για το κράτος και ταλαιπωρία για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους...γιατί δηλαδή δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τα βασικά δικαιώματα που παρέχει- επίσης στοιχειωδώς -μια οργανωμένη πολιτεία στους πολίτες της……
Πολλοί λένε  ότι χρόνια λειτουργεί έτσι το νοσοκομείο. Αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία αλλά μόνον όνειδος επιφέρει σε όσους συντήρησαν αποστήματα εις βάρος του πολίτη.
Τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών του Σύριζα στο Νομό μας δεν αρκούν. Η υποκρισία για την κοινωνική ευαισθησία είναι πλέον ορατή. Κι εδώ, υποσχέθηκαν ανερυθρίαστα πράγματα που δεν τήρησαν…. Κύριοι καταλάβετέ το δεν μονοπωλείτε την κοινωνική ευαισθησία…..
Το Νοσοκομείο πρέπει να κρατηθεί ανοικτό. Για να γίνει αυτό πρέπει να είναι λειτουργικό και να καλύπτει τις βασικές ανάγκες περίθαλψης των πολιτών. Μια από τις βασικότερες είναι η παιδιατρική περίθαλψη. Μια ακόμα είναι η περίθαλψη των καρκινοπαθών που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες στο νομό μας.
Αν το νοσοκομείο δεν αναβαθμιστεί και δεν εκσυγχρονιστεί , αν δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός ευρωπαϊκού νοσοκομείου, τότε μοιραία θα κλείσει με αρνητικά αποτελέσματα για όλους μας και με συνεπαγόμενη περεταίρω υποβάθμιση του Νομού μας.
Η ευθύνη ανήκει αρχικά στην πολιτεία και στους εκπροσώπους της στο νομό, έπειτα σ΄ όσους επιλέγουν να συντηρούν προβληματικές καταστάσεις και τέλος σ΄όλους εμάς , γιατί δεν διεκδικούμε τα αυτονόητα.

«Ωδή στη γυναίκα» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - ΝΠΔΔ "Η ΜΗΚΩΝΗ"

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων, 
η Λίτσα Κοντογιάννη,
το ΝΠΔΔ Η ΜΗΚΩΝΗ
στα πλαίσια της έκθεσης «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ»
σας προσκαλούν
το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 και ώρα 6μ.μ.
σε μία συνάντηση με τη ποιητή Χάρη Παπασάββα, 
με αφορμή την  παρουσίαση της πρώτης του ποιητικής του συλλογής
με τίτλο «Ωδή στη γυναίκα» εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ
στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Κιάτο

Ομιλητές: 
Χάρης Παπασάββας
Φωτεινή Παπά
Λίτσα Κοντογιάννη
 
Θα απαγγείλει ο Παναγιώτης Σαλονίτης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επιταχύνονται οι εργασίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την ολοκλήρωση τριών σημαντικών αναπτυξιακών έργων στον Νομό Κορινθίας



 
Σε συνάντηση με τους Δημάρχους της Κορινθίας στην οποία παρευρέθηκαν και οι τρεις βουλευτές του Νομού (Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Τσόγκας), ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Δέδες, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά για τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε μια σειρά σημαντικά έργα υποδομών και ανάπτυξης στον Νομό Κορινθίας.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση των επιστημονικών φορέων με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ για το Ασφαλιστικό

http://www.trikalaola.gr/wp-content/uploads/2016/01/foto_stasinos_872kb.jpgΜε την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν για τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και ολόκληρου του επιστημονικού κόσμου για το σχεδιαζόμενο από την Κυβέρνηση «νέο Ασφαλιστικό».

Το αίσχος της πλαστικής θάλασσας

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μια συγκλονιστική, νέα μελέτη αναφέρει ότι, μέχρι το 2050, στις θάλασσές μας θα υπάρχει περισσότερο πλαστικό από ό,τι ψάρια.

"Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου" του Ζήση Α. Βαπορίδη από την Κάπα Εκδοτική


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΖΗΣΗΣ Α. ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ
Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου
Και άλλοι μύθοι της περιοχής
Σελ.: 224 τιμή: 15,90 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-12-2
Κάπα Εκδοτική


Ο κρατερός βασιλιάς Λυκούργος, στη μέθη της έπαρσής του, διώκει τον Διόνυσο επισύροντας την εχθροπάθεια των θεών και τελικά συντρίβεται.  Ο μύθος, που έχει διασωθεί σε σαράντα και πλέον παραλλαγές, ενέπνευσε εκτός από ποιητές και καλλιτέχνες της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της αγγειογραφίας, της χαρακτικής και της ψηφοθεσίας σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Υιοθετώντας την πλέον διαδεδομένη εκδοχή, ο Ζήσης Α. Βαπορίδης συνθέτει ένα έμμετρο ποίημα για τα παθήματα του μυθικού βασιλιά της Ηδωνίδας.

Το πόνημα του Ζ. Α. Βαπορίδη υπήρξε αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στους μύθους της αρχαίας Θράκης και τους Ήδωνες, η οποία περιλάμβανε τη συλλογή σχετικών ονομάτων, θεσμών και εθίμων που αναφέρονται στην Ελληνική Γραμματεία.  Στη διάρκεια της έρευνας, ο συγγραφέας γοητεύτηκε από τον βασιλιά που στον κολοφώνα της δύναμής του, αγνοώντας τους κανόνες της ηθικής, αψήφησε τους νόμους των θεών και γι’ αυτό τιμωρήθηκε σκληρά.  Πέρα από το ποίημα,  η έκδοση περιλαμβάνει εκτενές επίμετρο με πλούσιο σχολιασμό, αλλά και φωτογραφικό υλικό, σχετικά με τον Λυκούργο και τον αρχαίο θρακικό λαό.

Γράφει ο Ζ. Α. Βαπορίδης: «Ο Λυκούργος δεν πολεμά τον Διόνυσο, αλλά υπερασπίζεται το κα­τεστημένο. Στην έπαρση που του δίνει ο πλούτος και η σωματική του ρώμη και στης τρέλας του το παραλήρημα, τον ακούω να επικαλείται τα ήθη της εποχής του, αναζητώντας ελαφρυντικά? να μνημονεύει ανάλογα έργα, άλλων μυθικών προσώπων. Γνωρίζοντας τη θέση του –πως έχει υπερβεί τα όρια– διαπιστώνει και βεβαιώνει πως και σε άλλη ζωή θα παραμείνει ίδιος. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλό όνομα, η υστεροφημία, αδυνατώντας να κατανοήσει την ανα­γκαιότητα των αρχών και την απόκτηση ηθικής συνείδησης που δίνει νόημα στην ύπαρξη του ανθρώπου. Νομίζει, πως για όλα την ευθύνη την έχουν Αυτοί που τον οδηγούν, που δίνουν και παίρνουν. Πιστεύει πως εφόσον όλα είναι προσχεδιασμένα, οι προθέσεις χάνουν το νό­ημά τους και οι δράστες δεν ευθύνονται. Μέσα στον πόνο και στην τρέλα του κάποιες στιγμές ταυτίζεται με τον Θεό. Στο σύγχρονο σκεπτικισμό πιστεύω πως οι μεταμορφωτικές δυνάμεις των παραμυθιών είναι το μόνο μέσον που συνεπικουρεί στη μάχη των ρομαντικών ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις της καθημερινότητας».


Κάπα Εκδοτική  • Παπαρηγοπούλου  6,  Περιστέρι  • Τηλ: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr www.kapaekdotiki.gr fb/ Κάπα Εκδοτική
t @KapaEkdotiki 


artsPR

Δικαίωση για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η έγκριση του κοινωνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Δικαίωση, αποτελεί για τον  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, η έγγραφη, εγκριτική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του σχεδίου διαβούλευσης της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και του αρμόδιου για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020  υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση για τη δημιουργία δομών αντιμετώπισης της φτώχειας με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω των ΠΕΠ των Περιφερειών.

Εντυπωσίασε η Πελοπόννησος στην καρδιά της Αθήνας



 Τα ξεχωριστά παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα και τις γεύσεις της Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στην πλατεία Συντάγματος και στην εκδήλωση «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα».

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Σεμινάριο BLS/AED (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή)





Λουτράκι, 8 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου" πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο BLS/AED (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή), εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το E.R.C.: European Resuscitation Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) από την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εκπαίδευσης, με στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση στις πρώτες βοήθειες, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για τη σωστή και άμεση αντιμετώπιση ατυχημάτων.
Με το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε ο κύκλος Σεμιναρίων "Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών" που διοργανώθηκαν από τον "Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας" του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Κορινθίας και τον Ιατρό, κ. Καμμιλάτο Χρήστο.
Στα Σεμινάρια που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο 2015 συμμετείχε εντυπωσιακός αριθμός ενδιαφερομένων τόσο από το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους, όσο και από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας.
Παράλληλα και κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου BLS/AED το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του Ιατρού κ. Καμμιλάτου Χρήστου από τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Κορινθίας για την δράση και συνεισφορά του τόσο στον ιατρικό τομέα όσο και στην εθελοντική δραστηριότητά του εν γένει.
Στη βράβευση που έκανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Κορινθίας, κ. Δαμασκηνός Σωτήριος παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γκιώνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου.
Ο κ. Καμμιλάτος Χρήστος είναι Γενικός Ιατρός στο ΠΕΔΥ – Πολυδύναμο Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων, Γενικός Γραμματέας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Περιφερικό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. στο Λουτράκι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ-ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Ειδομένη ώρα μηδέν: Σε απόγνωση οι 13.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες - Ετοιμάζονται 15 νέοι χώροι φιλοξενίας για 17.400 άτομα

attached_image0.jpg
Απελπιστική είναι η κατάσταση στα σύνορα στην Ειδομένη με τους χιλιάδες πρόσφυγες να είναι ανοχύρωτοι στην βροχή που έπεφτε το βράδυ της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή.
Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να καλυφτούν από την βροχή φτιάχνοντας αυλάκια γύρω από τις σκηνές τους, ενώ κάποιοι που δεν είχαν σκηνή, μεταξύ των οποίων και παιδιά, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο παγωμένο και βρεγμένο έδαφος, κάτι που επιβάρυνε την ήδη εξασθενημένη υγεία τους.

Δημοφιλή Tweet






ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ @neademokratia
 
Την άμεση σύγκληση της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά η Νέα Δημοκρατία bit.ly/21iUk10

Προβολή στο Twitter






Ελληνική Αστυνομία @hellenicpolice
 
"ηΕΛΑΣ..προωθεί&εφαρμόζει μέτρα γιατην προστασίατωνγυναικών απόκάθε είδους βάναυση&διακριτική μεταχείριση"#WomensDay bit.ly/1ntiGaM

Προβολή στο Twitter






Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Οι Τούρκοι τρολλαρουν τον #Tsipras Του απονέμουν τίτλο "επίτιμου διδάκτορα πολιτικής οικονομίας". Γελάνε και οι γάτες #syriza_xeftiles

Προβολή στο Twitter






Γιάννης Μιχελάκης @jmichelakis
 
Γιγαντιαία Ελληνική σημαία σήκωσαν στη Κάλυμνο! (vid) pronews.gr/portal/2016030…

Προβολή στο Twitter






Nikos Dendias @NikosDendias
 
Ας αναλογισθούμε τον παράλληλο αγώνα των γυναικών στην καθημερινή τους ζωή και ας την κάνουμε καλύτερη όλες τις ημέρες του χρόνου #WomensDay

Προβολή στο Twitter






Απ. Τζιτζικώστας @tzitzikostas
 
70% των προσφύγων που είναι στη χώρα εγκλωβίστηκαν στην Κεντρική Μακεδονία. Πρέπει να αποσυμφορηθεί η κατάσταση τώρα

YouTube


Προβολή στο Twitter