Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ζήτημα ηγεσίας στο Ποτάμι θέτει ο Θεοχάρης!


Ζήτημα ηγεσίας στο Ποτάμι θέτει ο Θεοχάρης!Ζήτημα ηγεσίας στο Ποτάμι θέτει ένα από τα στελέχη του, ο Χάρης Θεοχάρης
"Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό Κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι, χάριν της ιδέας αυτής", υποστηρίζει ο κ. Θεοχάρης. 
Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο κ. Θεοχάρης "δείχνει" την πόρτα της εξόδου στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς αφήνει να εννοηθεί πως αν το κόμμα δεν αναλάβει μία τέτοια πρωτοβουλία, δεν θα έχει νέα ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στη Βουλή. 
Αυτό που πλέον χρειάζεται η χώρα είναι "μια νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη που θα καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης", τονίζει το στέλεχος του Ποταμιού. 
Αναφερόμενος στην εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, σημείωσε ότι η νίκη του φέρνει ιδεολογικά το Ποτάμι εγγύτερα στη ΝΔ καθώς ο νέος αρχηγός του κόμματος έχει ένα πιο κεντρώο προφίλ, αν και όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το κόμμα του και τις ακραίες φωνές του.

Ο Απόλλων... επέζησε στη λασπομαχία της Καρδίτσας - Η 15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE

   Ο Απόλλων... επέζησε στη λασπομαχία της Καρδίτσας (vid) Ο Απόλλων έδειξε αντίδραση μετά την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα, περνώντας νικηφόρα 3-1 από μια εκ των πιο δύσκολων εδρών, αυτή της Αναγέννησης Καρδίτσας, σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή κι εξελίχθηκε σε λασπομαχία.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απόψε έδειξε χαρακτήρα, και με την 9η συνολικά νίκη του, έπιασε τη Λάρισα στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο
Και η νίκη του αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς η Αναγέννηση διατηρούσε το αήττητο στην έδρα της.

Ισοπαλία στη Κομοτηνή , μια από τα ίδια σε Πηγάδια και Λιβαδειά

Super League (18η αγωνιστική): Πανθρακικός-Παναιτωλικός 0-0
Με κορυφαίο τον Κυριακίδη ο Παναιτωλικός των 10 παικτών από το 40ό λεπτό (αποβολή Κουτρομάνου) απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό (0-0), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Νέα Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 3,3% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Καθαρή πρωτιά με το «καλημέρα» Κυριάκου - Χάνει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ

 Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 3,3% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού προοιωνίζεται η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τη συσπείρωσή της, διευρύνει την επιρροή της και αποσπά σαφές προβάδισμα 3,3% στην πρόθεση ψήφου, υπερσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που καταβυθίζεται, χάνοντας σχεδόν τους μισούς από τους ψηφοφόρους που του έδωσαν την πρωτιά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με έρευνα της Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», η ογκούμενη απογοήτευση από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνουν την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης, η οποία εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα ύψη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου) δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να προσπεράσει και, με το 21,3% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, να αποσπάσει προβάδισμα 3,3 εκατισταιών μονάδων, που επιτυγχάνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.


Διαβάστε περισσότερα στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί
 protothema.gr

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με 62 συλλήψεις στην Πελοπόννησο



Εξήντα δύο άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, ενώ έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα οκτώ άτομα και σε επτακόσια έξι αυτοκίνητα, ενώ προσήχθησαν συνολικά εκατόν εξήντα πέντε άτομα.
Οι συλληφθέντες βαρύνονται με τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του Υγειονομικού κανονισμού, για κλοπή, κατοχή ναρκωτικών, για παράβαση της νομοθεσίας Περί Προστασίας του Περιβάλλοντος, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, φυγόποινοι, αλλά και αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Τρίπολης, μία περίπτωση κλοπής σε σπίτι στην Τρίπολη, που είχε γίνει στις 31 Μαΐου 2015 και για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου Έλληνα για κλοπή. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δέκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 11,4 γραμμαρίων στην Μεσσηνία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Έτοιμη η κρεμαστή γέφυρα της Τσακώνας - Εκτροπή της κυκλοφορίας για μια εβδομάδα στα Παραδείσια

gefira_paradis
 Οι εργασίες σύνδεσης της μεγάλης κρεμαστής γέφυρας Τ4, η κατασκευή της οποίας έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή της Τσακώνας, με τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας μόλις ξεκίνησαν.
Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες σύνδεσης της γέφυρας με τον αυτοκινητόδρομο, με ασφάλεια,  θα υπάρχει αποκλεισμός τους αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, στο τμήμα Παραδείσια- Τσακώνα και στα δυο ρεύματα, μέχρι και το πρωί της επόμενης Κυριακής 24 Ιανουαρίου. 
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα πραγματοποιούνται οι εργασίες σύνδεσης της γέφυρας με τον αυτοκινητόδρομο, η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς την Καλαμάτα θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού και θα εκτρέπεται από την χιλιομετρική θέση 198,600 στο ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων ως τη χιλιομετρική θέση 210,600 ανισόπεδο κόμβο Τσακώνας.
Τις ημέρες αυτές η κατασκευάστρια εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», υποχρεούται σε όλη τη διάρκεια των εργασιών, να τοποθετεί και να συντηρεί, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική της μέριμνα και ευθύνη, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην περιοχή, καθώς επίσης και για την ενημέρωση των χρηστών του δρόμου.
Η κρεμαστή γέφυρα κατασκευάστηκε, προκειμένου να παρακαμφθεί το προβληματικό τμήμα στην περιοχή της Τσακώνας, όπου λόγω κατολίσθησης το χειμώνα του 2003 κατέρρευσε ο αυτοκινητόδρομος.

Αρκαδία, η πρώτη πόλη που είδε το φως του ήλιου

Απλωμένη στο κέντρο σχεδόν του ομώνυμου αρκαδικού λεκανοπεδίου με τα πλούσια λιγνιτικά κοιτάσματα, η Μεγαλόπολη, γνωστή παλαιότερα ως Σινάνο, γνώρισε μεγάλη πληθυσμιακή ανάπτυξη μετά το 1970, όταν άρχισαν να λειτουργούν στην περιοχή οι δύο πρώτες μονάδες του θερμοηλεκτρικού σταθμού της ΔEH (ΑΗΣ Μεγαλόπολης).

Σε μικρή απόσταση από το σύγχρονο οικιστικό κέντρο της Μεγαλόπολης ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, η Mεγάλη Πόλις, πυρήνας της Aρκαδικής Oμοσπονδίας. Η πόλη αυτή ιδρύθηκε από συνοικισμό αρκαδικών κωμών, κατόπιν διαταγής του θηβαίου στρατηγού Επαμεινώνδα, μετά τη νίκη του τελευταίου επί των Σπαρτιατών στα Λεύκτρα, το 371 π.Χ.

Ύστερα από επανειλημμένες σπαρτιατικές επιθέσεις, η Μεγάλη Πόλις κυριεύτηκε και καταστράφηκε από το σπαρτιάτη βασιλιά Κλεομένη Γ' το 223/2 π.Χ. Η πόλη παρήκμασε στους Υστερορωμαϊκούς Χρόνους, ενώ κατά το Μεσαίωνα οι κάτοικοί της διασκορπίστηκαν σε γειτονικούς οικισμούς.

Oι ανασκαφικές έρευνες έχουν αποκαλύψει το θέατρο, το Θερσίλειο βουλευτήριο, όπου συνεδρίαζαν οι αντιπρόσωποι των αρκαδικών πόλεων, λείψανα της αγοράς και των τειχών.

Το θέατρο, χτισμένο τον 4ο αιώνα π.Χ., ήταν κατά τον Παυσανία το μεγαλύτερο της αρχαιότητας, με χωρητικότητα 18.000-20.000 θεατών. Στην ορχήστρα υπήρχε πέτρινη κατασκευή, για να σύρονται τα σκηνικά. Εδώλια διατηρούνται μόνο στο κατώτερο τμήμα του κοίλου. Το θέατρο χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για θεατρικές παραστάσεις αλλά και για πολιτικές συγκεντρώσεις.

Στο χώρο της αγοράς της Μεγάλης Πόλεως έχουν ανασκαφεί το ιερό του Διός Σωτήρος, η Φιλίππειος στοά και τμήμα της Μυροπώλιδος στοάς.

Σε απόσταση 15 χλμ δυτικά από τη Μεγαλόπολη, στις νότιες υπώρειες του Λυκαίου όρους, βρίσκονται τα λείψανα της Λυκόσουρας, της πρώτης κατά τον Παυσανία πόλης που είδε το φως του ήλιου. Η αρχαιότατη πόλη, σύμφωνα με τις παραδόσεις, ιδρύθηκε από τον Λυκάονα, γιο του Πελασγού και γενάρχη των Αρκάδων.

Οι ανασκαφικές έρευνες αποκάλυψαν κατάλοιπα του ιερού της τοπικής θεότητας, της Δέσποινας, που υπήρξε σημαντικό κέντρο λατρείας των Αρκάδων και άκμασε μέχρι το τέλος των Ρωμαϊκών Χρόνων.

Επίσης, ήρθαν στο φως, μεταξύ άλλων, λείψανα από τον οχυρωματικό περίβολο της ακρόπολης, ερείπια βωμών αφιερωμένων στη Δέσποινα, τη Δήμητρα και τη Mεγάλη Mητέρα, τα θεμέλια μεγάλης δωρικής στοάς και τα κατάλοιπα κρήνης - δεξαμενής.

Ο δωρικός ναός της Δέσποινας και διάφορα ευρήματα στη Λυκόσουρα χρονολογούνται από τον 4ο έως το 2ο αιώνα π.Χ.

Σύμφωνα με τη μυθολογία των Αρκάδων, στο Λύκαιο γεννήθηκαν ο Ζευς και ο Ποσειδών, αλλά και άλλοι θεοί. Στο ιερό όρος των Αρκάδων κατοικούσε ο Παν, προστάτης των βουνών, των δασών, των ποιμένων και των κοπαδιών.

Τα αρχαία κείμενα αναφέρουν ότι στο Λύκαιο υπήρχαν βωμός του Λυκαίου Διός (στην κορυφή του όρους), τέμενος του Διός (λίγο χαμηλότερα) και ιερό του Πανός, που περιβαλλόταν από άλσος (βορειοανατολικά της κορυφής).

Οι ανασκαφές στην κορυφή του Λυκαίου (κοντά της βρίσκεται το εκκλησάκι του Aϊ-Λια του Kαρυώτη, με πανοραμική θέα στη λεκάνη της Mεγαλόπολης) φανερώνουν χρήση του χώρου ήδη από τους Προϊστορικούς Χρόνους.

Στο ιερό όρος των Aρκάδων τελούνταν τα Λύκαια, που ιδρύθηκαν από τον Λυκάονα και ήταν μια από τις αρχαιότερες ελληνικές γιορτές, με παναρκαδική και όχι μόνο εμβέλεια. Το τελετουργικό μέρος των Λυκαίων περιελάμβανε θυσίες και αφιερώματα στους τιμώμενους θεούς Λύκαιο Δία και Πάνα.

Οι αθλητικοί αγώνες (γυμνικοί αγώνες και αρματοδρομίες) πραγματοποιούνταν στο στάδιο και τον ιππόδρομο, που βρίσκονταν στην κοιλάδα του Κάτω Κάμπου, βορειοανατολικά της κορυφής του Λυκαίου.

Στην ίδια περιοχή σώζονται ερείπια διαφόρων εγκαταστάσεων (στοάς, ξενώνα, ημικυκλικού κτιρίου, λουτρού κ.ά.) και ίχνη αναλημματικού τοίχου.

Ενεπίγραφες μαρμάρινες στήλες που βρέθηκαν στην περιοχή του ιπποδρόμου αναφέρουν Λυκαιονίκες, αλλά και τα αγωνίσματα στα οποία πρώτευσαν. Κατά τους Ρωμαϊκούς Χρόνους οι αγώνες μεταφέρθηκαν στη Μεγαλόπολη.

Βαγγέλης Στεργιόπουλος / diakopes.in.gr

ι

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος του Βελβεντού

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος του Βελβεντού
Θεσσαλονίκη
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από τρίωρη κατάθεση στον ανακριτή Κοζάνης ο 40χρονος από το Βελβεντό, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του. Μέτα το πέρας της απολογίας εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 40χρονου.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία και ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της συζύγου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος απέδωσε την ενέργεια στη συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει τα τρία ανήλικα παιδιά τους μαζί της.
«Το ερωτικό πάθος και η θολούρα με έφεραν στο σημείο να αφαιρέσω ανθρώπινη ζωή. Ήταν λάθος απόφαση να το αποκρύψω» φέρεται να είπε κατά την απολογία του ο 40χρονος.
Ο συνήγορός του δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει καμία προμελέτη, σχεδιασμός, πρόθεση για διάπραξη τέτοιου απάνθρωπου αδικήματος και έκανε λόγο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η συνήγορος της οικογένειας της 37χρονης ανέφερε πως κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για να ανατεθεί η επιμέλεια των παιδιών του ζευγαριού στη μητέρα του θύματος. Όπως τόνισε, το δικαστήριο χορήγησε την προσωρινή διαταγή και τα παιδιά μετέβησαν χθες στον Πειραιά, τόπο διαμονής των γονέων της 37χρονης.
Η δικάσιμος για την αίτηση αναστολής έχει οριστεί για τις 10 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε η συνήγορος της οικογένειας, θα ακολουθήσει κύρια αγωγή για την οριστική ανάθεση της γονικής μέριμνας των παιδιών στη μητέρα της 37χρονης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νίκησε 1 - 0 ο Ισθμιακός τους Αγίους Θεοδώρους και πήρε προσωρινά προβάδισμα στη Β' Κορινθίας

http://iraklisxylokastrou.gr/wp-content/uploads/2015/04/imageb-4.jpg
  Στην αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας   Κορινθίας . ο Ισθμιακός

  νίκησε , στο «Γιάννης Στέφας» με 1 - 0 την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων και πήρε προσωρινά προβάδισμα στη βαθμολογία.

Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή με το υπόλοιπο  πρόγραμμα , όπου ο έτερος πρωτοπόρος Πανσολυγειακός πραγματοποιεί επικίνδυνη έξοδο στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , όπως και ο ΠΑΣ Κλένια , στο Σπαθοβούνι κόντρα στη τοπική ομάδα.

Την ίδια ώρα ο Κουταλάς υποδέχεται την ουραγό ομάδα του Σαρωνικού Γαλατακίου,  ενώ δοκιμασία περιμένει τον Άγιο Γεώργιο στην  έξοδό του , στον  Άγιο Βασίλειο κόντρα στην τοπική Πρόοδο.

Στον Άσσο η Προοδευτική Περιγιαλίου αντιμετωπίζει σε ενδιαφέροντα  αγώνα την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.. Τέλος στην Αρχαία Κόρινθο ο Άρης υποδέχεται την ομάδα των Ταρσινών.



15η αγωνιστική


ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 1 - 0

17 – 1 – 2016

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ

ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ –ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΤΑΡΣΙΝΑ  '97
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ασταμάτητα τρένα Κόρινθος ΄06 & Α.Ο. Ζευγολατιού ξέφυγαν στο +10

Tρένο συνεχίζουν την πορεία τους προς τον τίτλο στο πρωτάθλημα της  Α΄ κατηγορίας   Κορινθίας οι δύο πρωτοπόροι Κόρινθος ΄06 και Α.Ο. Ζευγολατιού. Κατά την σημερινή πρεμιέρα του δευτέρου γύρου  (16η αγωνιστική) οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές στην υπόθεση τίτλου πέτυχαν και νέα τρίποντα, η μεν Κόρινθος 2006 , στο Ξυλόκαστρο νίκησε με 2 - 0 τον Πανκαμαριακό, ο δε ΑΟ Ζευγολατιού στην έδρα του σάρωσε με 5 - 0 την γειτονική του ομάδα του Ολυμπιακού Άσσου. Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας με τις νίκες τους αυτές ξέφυγαν στο +10 , μετά την ήττα του Παννεμεατικού, 1 - 2 , στη Νεμέα από τον

Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ την ήττα με 2 – 0 γνώρισε και ο Αστέρας Δερβενίου στην Αρχαία Κόρινθο από τον Ηρακλή   Λεχαίου. 

 Στο Λουτράκι ο τοπικός Ολυμπιακός επικράτησε με 2 - 0 επί της Ελλάδος Βέλου,  ενώ  ο Πέλοπας Κιάτου  με τον Κύψελο στο Συνοικισμό , αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0 – 0. 
Εκτός έδρας νίκες σημείωσαν η Θύελλα Πετρίου με 1 - 0 επί του Τενεάτη , στα Αθίκια καθώς και η Κόρινθος που επικράτησε με 2 - 1 στα Εξαμίλια επί της Δάφνης.
H 16η αγωνιστική

ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 5 - 0

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06   2 - 0

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. 1 - 2

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ- ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 2 - 0

ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 2 - 0

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ-ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 0 - 0

ΤΕΝΕΑΤΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 0 - 1

ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1 - 2 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 16 αγώνες)
 
1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
51
-17
43
2
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
43
-10
43
3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
32
-16
33
4
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
31
-17
28
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
26
-24
26
6
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
26
-21
23
7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
25
-27
23
8
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
30
-24
22
9
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
20
-24
21
10
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
19
-22
19
11
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
18
-28
19
12
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
20
-30
18
13
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
17
-33
18
14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
12
-26
13
15
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
15
-33
7
16
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
8
-41
4

Τα τζάκια, τα κούτσουρα, τα προσανάμματα, τα παραμύθια της γιαγιάς και ο κακός λύκος

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα πολιτικά κόμματα, στην Ελλάδα, δεν προστατεύουν τις παραδόσεις. Όποιος και αν το λέει αυτό κάνει λάθος.
Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τη διχόνοια. Δεν είναι στοιχείο της πορείας της ράτσας μας; Δεν είναι κομμάτι της παράδοσής μας; Είδατε ποτέ τα κόμματα να την βάζουν στην άκρη ή να την καταπολεμούν; Αντιθέτως την προβάλλουν και την μεταφέρουν στο λαό.
Να πάμε και αλλού. Στην ανταμοιβή των αξίων. Τον Αριστείδη δεν τον καταδίκασαν σε θάνατο; Τον Ιουλιανό δεν τον λένε παραβάτη; Και στα χρόνια μας, η παράδοση δεν συνεχίζεται; Τον Παπαδόπουλο δεν τον καταδίκασαν σε θάνατο; Τον Μεταξά δεν τον λένε φασίστα;
Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας δούμε κάποια άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα… τα τζάκια.

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο



http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_94110/sunantisi-mitsotaki---abramopoulou-aurio-sti-bouli.w_l.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή 17 Ιανουαρίου, στις 20:30, με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.