Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Λυκείου Λουτρακίου θεωρείται πλέον εξασφαλισμένη μετά από την χθεσινή υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη της απόφασης ένταξης,  άρα και της χρηματοδότησης,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  2014-2020.
Η Δημοτική Αρχή Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη δεν ήταν δυνατόν να αφήσει το έργο στη τύχη του με το ορατό κίνδυνο να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ, εξαιτίας της σημαντικότατης καθυστέρησης των εργασιών, λόγω της αδυναμίας του αρχικού Αναδόχου, με κίνδυνο έτσι   να πληρωθεί εξολοκλήρου  από Δημοτικούς Πόρους.      Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας εξασφαλίστηκε καταρχάς η  ομαλή υποκατάσταση του Αναδόχου με νέο και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υποβλήθηκε  φάκελος σε πράξη του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πιστεύουμε ότι τη  σχολική χρονιά 2017-18 το νέο Λύκειο Λουτρακίου θα φιλοξενεί τους μαθητές του, σε ένα άνετο και ασφαλή σχολικό περιβάλλον. Φυσικά η ασφάλεια των μαθητών είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και για αυτό πιστεύουμε ότι θα έχουν κατασκευασθεί από την Περιφέρεια οι 2 κυκλικοί κόμβοι, στο Λύκειο και στο Κολυμβητήριο, σύμφωνα με την μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από Δημοτικούς Πόρους και αναμένεται η άμεση έγκρισή της.
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Δημοτική Αρχή, στο τομέα των Εκπαιδευτικών υποδομών, θα είναι η κατασκευή του νέου Δημοτικού Ισθμίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων