Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο Χρίστος Δήμας στις εγκαταστάσεις της Google και της Microsoft


Στις εγκαταστάσεις της Google στη Ζυρίχη βρέθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ.Δήμας ενημερώθηκε για προγράμματα προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας του ψηφιακού κολοσσού και ξεναγήθηκε στους χώρους των εργαστηρίων. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας με πολίτες, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υπεύθυνο του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστο Δήμα, καθώς και στελέχη του Κόμματος, επισκέφθηκαν το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Hellas.
Μετά την επίσκεψη, οι κ. Παναγιωτόπουλος και Δήμας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Επισκεφθήκαμε σήμερα τα γραφεία της Microsoft Hellas, όπου συζητήσαμε με στελέχη της εταιρείας και ιδιοκτήτες startup επιχειρήσεων (Quizdom, AmongDoctors, Kinems, Marpoint) για θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνολογικών εξελίξεων.
Ανταλλάξαμε απόψεις για τις δυσκολίες του επιχειρείν στην Ελλάδα, αλλά και για τις προοπτικές που δημιουργεί η Microsoft σε νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας τη στέγη της, τις υποδομές της σε υλικοτεχνικά μέσα και το τεράστιο κύρος της παγκόσμιας φήμης της εταιρείας.
Η Ελλάδα έχει τους ανθρώπους, τα μυαλά και τις δυνατότητες για να αναπτυχθεί μια δυναμική και εξωστρεφής κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων που αξιοποιούν εργαλεία προηγμένης τεχνολογίας, αλλά το Κράτος μας δεν έχει οικοδομήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ενώ αντιθέτως δημιουργεί συνεχώς δυσκολίες σωρεύοντας ολοένα και περισσότερα φορολογικά βάρη.
Αν αυτά τα αντικίνητρα δεν εκλείψουν, το εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό, νέων επιστημόνων σε τεχνολογικά αντικείμενα αιχμής και νέων επιχειρηματιών σε νεοφυείς επιχειρήσεις, θα αναγκαστεί να δημιουργήσει και να πετύχει αλλού και αυτό θα αποτελεί μία ακόμη τεράστια ζημιά για τη χώρα».