Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ταξιδιωτικό φωτο-ρεπορτάζ στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Εμφάνιση ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΟΥΡΗ.jpeg

Το διάστημα από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2016, επισκέφτηκε το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, η έμπειρη και καταξιωμένη φωτορεπόρτερ κ. Mάρω Κουρή.
Μια φωτορεπόρτερ που εδώ και 24 χρόνια, φωτογραφίζει και γράφει
ασταμάτητα για την κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο, εστιάζοντας στην Αφρική και την Ασία. Έχει φωτογραφήσει από προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης όπως ο Νέλσον Μαντέλα ή ο Ουμπέρτο Έκο. Η δουλειά της έχει εκτεθεί διεθνώς σε γκαλερί, ξενοδοχεία, σχολεία, παζάρια, σε παραγκουπόλεις και δημοσιεύει φωτογραφικά άρθρα στα μεγαλύτερα έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, συνόδεψε  και ξενάγησε την φωτορεπόρτερ, σ’ ένα οδοιπορικό από την πόλη του Ξυλοκάστρου έως και τα Τρικαλοχώρια.

Η κα Κουρή σε μια φωτογραφική «διαδρομή» αποτύπωσε με το μοναδικό φακό της την εκκλησία Αγ. Βλασίου όπου συνομίλησε και με τον πατέρα Σπυρίδωνα Λιόρδο, τη Μαρίνα Ξυλοκάστρου, τον Πευκιά, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, την Παναγία Φανερωμένη. Επισκέφτηκε τη Ρίζα, τα Τρικαλοχώρια, τη Μονή Αγ. Βλασίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, τη Χαράδρα Φλαμπουρίτσας, τη νεροτριβή στη Μάννα κλπ. Συγκέντρωσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο θα δημοσιευθεί στο περιοδικό «Ταξίδια» της Καθημερινής της Κυριακής.
Η κ. Κουρή αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψη της στο Δήμο μας, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την φιλοξενία, και ανανέωσε το ραντεβού για ένα ακόμη ταξιδιωτικό ρεπορτάζ στις περιοχές που λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να επισκεφτεί (Κορφιώτισσα,  Ιερά Μονής Παναγιάς, Σπήλαια Ερμή,  ποτάμι της Φόνισσας, Eυρωστίνη,  Ζάχολη, Πύργο κλπ.)


Ο Δήμαρχος κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε  θερμά τη δημοσιογράφο για την  προβολή του Δήμου μέσα από το έργο της, αλλά και τον κ. Κεφάλα για την άριστη συνεργασία, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον ίδιο και τους συνεργάτες του Δικτύου για τη δυναμική πρωτοβουλία της δημιουργίας και δραστηριοποίησής του. Να επισημανθεί ότι στο δίκτυο δραστηριοποιούνται ενεργά και επιχειρηματίες από την περιοχή του Δήμου, ενώ κεντρικός στόχος του είναι η προβολή του τουριστικού κεφαλαίου της Κορινθίας.