Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Επί προσωπικού

tsipras-mitsotakis.jpg
Η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς, για την Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί στην υπεράσπιση των προσωπικών – οικογενειακών επιλογών και διαδρομών.
Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κακό χάλι και χρειάζεται μία στιβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, η νέα ηγεσία της ΝΔ, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Το προσωπικό πρόβλημα του αρχηγού της ΝΔ έχει αναχθεί σε συνολικό του κόμματος.
Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθετε υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ήταν γνωστό σε όλους ακόμη και στον ίδιο, πως για να περπατήσει έπρεπε να «απαλλαγεί» όσο μπορούσε από το επίθετό του. Γι αυτό και όλη η ...

επικοινωνιακή του καμπάνια είχε γίνει στο όνομα «Κυριάκος», διαγράφοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη και ιστορία της ΝΔ που αναφερόταν στον ίδιο τον πατέρα του. Και για να γίνει περισσότερο πιστευτό αυτό, διαγράφηκε όλη η ιστορία της ΝΔ, μαζί και όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί. Ο ίδιος αρέσκεται να λέει πως τράβηξε μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, προσπαθώντας να ξεπλυθεί από τη δική του οικογενειακή διαδρομή. To κάνει σε όλες του τις δημόσιες παρεμβάσεις.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ένα παράδοξο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται μίας μεγάλης παράταξης που εδραιώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων, με βάση τις ιστορικές της επιλογές και συγκεκριμένες εμπνευσμένες πολιτικές σπουδαίων ηγετών. Τι μένει λοιπόν, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν προκειμένου να χτίσει μία προσωπική πολιτική καριέρα, πρέπει να διαγράψει την ιστορία του κόμματος; Μόνο το «πολύ καλό βιογραφικό» του, που διαφήμισε και χτες στη Βουλή ως αντεπιχείρημα στη νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το πολύ καλό βιογραφικό του εξανεμίστηκε, σε δύο παραγράφους των άλλων πολιτικών αντιπάλων. Κάποιος υπενθύμισε, πως με βάση επίθετό του είχε την ευκαιρία να φοιτήσει στα καλύτερα σχολεία και κάποιος άλλος θύμισε πως επίσης με βάση τις γνωριμίες του πατέρα του είχε την ευκαιρία να γίνει διευθύνων σύμβουλος με υψηλότατες αποδοχές, σε φορέα της Εθνικής Τράπεζας επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη.
Άρα, αν καταρρίπτεται το πολύ καλό βιογραφικό του αρχηγού σε 2 λεπτά και η ιστορία του κόμματος έχει διαγραφεί από τον ίδιο, τι μένει να πιστέψουν οι πολίτες; Στις δημοσκοπήσεις που και αυτές είναι γνωστό ποια εγκυρότητα έχουν; Που όμως στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δείχνουν όμοια φθορά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Οι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, έχουν πλέον μεγάλη ευθύνη στη διαμόρφωση στρατηγικής του κόμματός τους. Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει και για τη νέα ηγεσία και για τους βουλευτές της και την αφωνία τους. Η ΝΔ, δεν μπορεί να απολογείται για τα λάθη συγκεκριμένων. Ούτε για τη Siemens, ούτε για τo απλήρωτο δάνειο του Κήρυκα Χανίων. Είναι τραγικό απέναντι σε μία κυβέρνηση που βύθισε την Ελλάδα στο διχασμό και το ψέμα, να μην κερδίζεται έδαφος υπέρ της αξ. αντιπολίτευσης. Το αντίθετο, να απολογείται. Η ΝΔ δεν είναι κόμμα του ενός. Ανήκει στην κοινωνία. Και οφείλει να υπερασπιστεί τους πολίτες, αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες.
Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια για άλλους πειραματισμούς και ακροβασίες, επί του προσωπικού θέματος του αρχηγού της αξ. αντιπολίτευσης. Η ΝΔ δεν είναι εταιρία ανάδειξης καλών ή κακών βιογραφικών. Είναι πολιτικός φορέας με ιδρυτικές αρχές και αξίες που πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες. Πρέπει να εμπνεύσει και πάλι και να αναλάβει σύντομα εξουσία στη βάση ενοποιητικού Αναπτυξιακού σχεδίου και στη λογική των μεγάλων Εθνικών Συναινέσεων για τα κρίσιμα ζητήματα. Μόνο έτσι θα επιστρέψει η πατρίδα μας στην κανονικότητα. Αυτό δεν θα γίνει με παραγραφή… ούτε της ιστορίας της, ούτε με ερασιτεχνική υπεράσπιση συμφερόντων παραμάγαζων της παλιάς διαπλοκής.
Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να συγκρίνεται με την «ευημερία» της Μνημονιακής διετίας 2012-2014. Πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα από το 2009. Με αυτό το χρονικό σημείο πρέπει να συγκριθεί. Τότε που η μιντιακή διαπλοκή και τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα έριξαν τον Κώστα Καραμανλή προς όφελος της δικής τους ευημερίας και εις βάρος του Έθνους.
Υ.Γ.
Είναι τυχαίο που κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή, απείχαν όλοι οι πρώην αρχηγοί του κόμματος της ΝΔ και πολλοί βουλευτές; Δεν ανησυχεί κανέναν από τη νέα ηγεσία αυτό;

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/