Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΝΕΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΑΠΟ ΤΣΙΡΚΑ «Τρέχουν» στο Μαξίμου για να… μαζέψουν τα στελέχη τους

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/megasro-maksimou-1000.jpg
Απανωτά limit down καταγράφει το αφήγημα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατά τους κυβερνητικούς αναμόρφωση του τηλεοπτικού πεδίου, μέσα από ένα διαγωνισμό ο οποίος στήθηκε με όρους «Μεγάλου Αδερφού» και εξελίσσεται σε οπερέτα.

Το κύμα των αποκαλύψεων για τον επιχειρηματία και νυν οριστικό υπερθεματιστή Καλογρίτσα σαρώνει το εσωτερικό των κομμάτων της συμπολίτευσης, η στρατηγική επιλογή του συνθήματος περί του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Κουμουνδούρου δέχεται απανωτά ραπίσματα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ αίσθηση προκαλούν οι αποστάσεις που λαμβάνουν βουλευτές και στελέχη από το όλο μοτίβο της διαδικασίας.
Στον απόηχο της τοποθέτησης-βόμβα του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος προκάλεσε απανωτές αναταράξεις όταν δήλωσε ευθέως πως όσοι ανακήρυξαν ως υπερθεματιστή τον κ. Καλογρίτσα έχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες, εάν τελικά αποδειχθεί προβληματικό το «πόθεν έσχες», η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Πίσω Γιάννη τα καράβια» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να αμβλυνθεί το πολιτικό και επικοινωνιακό Βατερλώ.
Μετά, λοιπόν, την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου και την πρώτη κυβίστηση του κ. Κουρουμπλή, που υποχρεώθηκε να εκδώσει διευκρινιστική δήλωση, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε χθες ακόμα μία κίνηση για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αναφωνώντας το… εν πολλοίς τετριμμένο… θέλουν να μας ρίξουν.
«Εδώ υπάρχει μία οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η όλη ιστορία. Ή θα καταργηθεί η ιστορία των αδειοδοτήσεων, διότι εκλήθησαν -επιτέλους- στα 27 χρόνια κάποιοι να πληρώσουν, ή θα πέσει η κυβέρνηση», υποστήριξε («Real FM») και, ουσιαστικά, άφησε νέα ερωτηματικά για την όλη εξέλιξη του διαγωνισμού, όταν ερωτήθηκε κατά πόσον κρίνει πετυχημένο τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.
Τη σκυτάλη, πάντως, από τον κ. Κουρουμπλή όσον αφορά στις δηλώσεις-βόμβα πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας. «Δεν έγινε ουσιαστική εξέταση των δηλώσεων “πόθεν έσχες” των υποψήφιων καναλαρχών στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού», ανέφερε (Σκάι), για να υποχρεωθεί και αυτός με τη σειρά του σε διευκρινιστική δήλωση, προκειμένου να… μαζέψει όσα προηγουμένως είχε δηλώσει σε πανελλήνια εμβέλεια. Ωστόσο και στη… νέα τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… δεν το πέτυχε, καθώς μπέρδεψε τα «πόθεν έσχες» των καναλαρχών με τα ηλεκτρονικά «πόθεν έσχες».«Την 1η Οκτωβρίου θα γίνει η ηλεκτρονική κατάθεση του “πόθεν έσχες”, ώστε να οριστικοποιηθούν οι υπερθεματιστές», είπε ο κ. Τσίρκας.
«Oποιος δεν είναι εντάξει, είτε στο θέμα της καταβολής των χρημάτων είτε στο “πόθεν έσχες”, πρέπει να φύγει από τη μέση και να πάμε στον επόμενο», είπε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επιχειρώντας, μάλιστα, να ρίξει το βάρος των κυβερνητικών αδιεξόδων στη Νέα Δημοκρατία.
«Η προσπάθεια της Ν.Δ. και ορισμένων ολιγαρχών σε αυτή τη χώρα ήταν να ακυρωθεί αυτός ο διαγωνισμός. Εδώ γίνεται ένας τεράστιος επιχειρηματικός πόλεμος. Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες από τη Ν.Δ., η οποία έχει σύνδρομο απώλειας εξουσίας εδώ και ενάμιση χρόνο, και υπάρχουν και μεγαλοεπιχειρηματίες που σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την άδεια», υποστήριξε (Star).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
eleftherostypos.gr