Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Πανιιώνιος την "έπνιξε" στα Πηγάδια , 0 - 2 την Ξάνθη

Ξάνθη - Πανιώνιος 0-2
Με τη… φόρα της πρεμιέρας στην οποία νίκησε με επιβλητικό τρόπο τον Αστέρα, συνέχισε και στην 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ο Πανιώνιος. Αυτή τη φορά η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στα «Πηγάδια» κι έκανε το 2Χ2 φτάνοντας τους 6 βαθμούς! 
Αντιθέτως, η Ξάνθη απογοήτευση και πάλι, καθώς μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ γνωρίσε μία ακόμη, αυτή τη φορά εντός έδρας. Σοτζαεϊ στο 5' και Ρισβάνης στο 16' τα γκολ των νικητών.
Οι Νεοσμυρνιώτες ευτύχησαν να «ανοίξουν το σκορ» στο 5ο λεπτό με την πολύ ωραία προσπάθεια του Σοτζέι που μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης και με πλασέ «παραβίασε» την εστία του Ζίβκοβιτς (0-1). Στο 15΄ ο Πανιώνιος έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Ζίβκοβιτς «νίκησε» τον Ανσαριφάρντ, ωστόσο οι «κυανέρυθροι» απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 16΄.
Ο Βλάχος εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά και την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Ξάνθης (0-2). Στο 21΄ ο Πανιώνιος βρέθηκε «μια ανάσα» από το 0-3, αλλά ο Φούντας, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από την κεφαλιά του Ρισβάνη, την έστειλε πάνω στον Ζίβκοβιτς.
Στο 36΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ανσαριφάρντ, ενώ στο 41΄ η Ξάνθη είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Βασιλακάκης βρέθηκε μόνος του, αλλά καθυστέρησε και τελικά πάσαρε στον Νιέτο που δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Στην εξέλιξη οι παίκτες του Πανιωνίου βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά ο Φλίσκας με τάκλιν έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Στο 50΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ανσαριφάρντ, ενώ στο 73΄ η Ξάνθη είχε την καλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Ράνου από το κόρνερ του Τριάδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Πανιώνιος πανηγύρισε μια δίκαιη νίκη.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου (57΄ Τριάδης), Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46΄ Ορφανίδης), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (74΄ Καμαρά), Νιέτο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Κόρμπος, Φούντας (65΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (83΄ Ενγκόγκ), Γκιοατά, Αντωνιάδης, Σιώπης, Μπεν (90΄ Μασούρας), Βλάχος, Ρισβάνης, Σοτζέι.