Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Σε εξέλιξη φωτιά στο Προσήλιο Λακωνίας και στο Ναύπλιο

Μάνη: Σε εξέλιξη φωτιά στο Προσήλιο - Οι μάχες των πυροσβεστών στην υπόλοιπη χώρα!
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι, στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης. Στο σημείο... επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης τέσσερα αεροσκάφη τύπου "Πετζετέλ", πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.


Επίσης μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ναυπλίου για την κατάσβεση καθώς από τους ανέμους η πυρκαγιά πήρε αμέσως διαστάσεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτική έκταση δίπλα από την γέφυρα Ραμαντάν, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος Η πυρκαγιά σε κάποια σημεία πέρασε τον δρόμο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου προς τον υδροβιότοπο της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη από την αστυνομία.

Πυρκαγιές μαίνονται στις Ερυθρές Αττικής και σε δασική έκταση στην Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας.
Στις Ερυθρές Αττικής η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να μην πλησιάσουν οι φλόγες σε οικισμό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση..Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στην Φαράκλα της Β.Εύβοιας. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και ήδη έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και ένα υδροφόρο όχημα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έως αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές στην Φαράκλα.