Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Μπαράζ ψευδών δημοσιευμάτων για την άμυνα της χώρας που αγγίζουν την προπαγάνδα συμβαίνει τις τελευταίες μέρες προκαλώντας απορία για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις των εμπνευστών τους. Φυματίωση στον Ελληνικό Στρατό που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τα πιο επίσημα χείλη, τον Υπουργό Άμυνας κ.Καμμένο, άκαιρες φήμες για κρίσεις στη στρατιωτική ηγεσία χωρίς λόγο, μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών κατά 200 έως 300 ευρώ μηνιαίως που δεν δικαιολογούνται και ταυτόχρονα αποβάσεις και πυροβολισμοί στην Ψέριμο από φαντάσματα.
Είναι εύλογο να αναζητούνται οι εμπνευστές αυτών των φημών κατακαλόκαιρα τέσσερις μέρες πριν αρχίσουν τα μπάνια του λαού. Σε μία περίοδο που η απειλή από οποιονδήποτε πιθανό εχθρό μας, εκτός από τον εαυτό μας, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο, δεν είναι κατανοητό ποιος επιζητεί και τι; Μόνη λογική εξήγηση ίσως η φημολογούμενη μανία εκδίωξης του Υπουργού Άμυνας κ.Καμένου από τη θέση του από παράκεντρα εξουσίας που είχαν συνηθίσει επί χρόνια να λυμαίνονται και την Άμυνα της χώρας. Ελπίζουμε ο Υπουργός Άμυνας να μην ενδώσει στις Σειρήνες της διαπλοκής, στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη της Μεταπολίτευσης, που τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Επίσης είναι γεγονός ότι το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στη γείτονα και σύμμαχο χώρα έχει επιφέρει ένα στρατηγικό περιφερειακό κενό που κάποιοι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να συμπληρώσει μία σταθερή πολιτικά και στρατιωτικά ενδυναμωμένη Ελλάδα.
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν το σκοπό της επικοινωνιακής αποσταθεροποίησης στην Άμυνα της χώρας τα τελευταία 24ωρα όπως και το έκτακτο και περίεργο επικείμενο ταξίδι των συγκυβερνητών στην Πάρο το Σαββατοκύριακο, όπου οι πιέσεις αναμένονται να είναι ισχυρές για να προλάβουν κάποιοι πριν ο λαός φύγει για τις εξοχές. Σε κάθε περίπτωση η Άμυνα της χώρας δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια και καλά θα κάνουν οι ιθύνοντες να είναι προσεκτικοί. Η Άμυνα της χώρας θέλει σεβασμό, αξιοκρατία κα διαφάνεια. Οι πολλές απόρρητες προμήθειες του παρελθόντος και οι ένστολοι ειδήμονες δεν ωφέλησαν και πολύ εκ του αποτελέσματος. Κάποιοι επικαλούμενοι ακόμα και προσωπικούς λόγους και εκμεταλλευόμενοι την Υπηρεσία τους δημιούργησαν ένα αμετάθετο καθεστώς ελαφράς υπηρεσίας και προσωπικού κέρδους.
Ευτυχώς οι φύλακες έχουν γνώση πια και κάθε απόπειρα συκοφάντησης πέφτει στο κενό τόσο της ενημέρωσης όσο και της συνείδησης του λαού. Το σημαντικότερο όλων τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που δουλεύουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους με αυταπάρνηση για την προάσπιση της χώρας, γνωρίζουν  από παγίδες και διατηρούν υψηλό φρόνημα, απομονώνοντας τους συνεργάτες παρακρατικών βασανιστών των ΕΑΤ-ΕΣΑ και όχι μόνο που επιζητούν καρέκλες εξουσίας εις βάρος της πατρίδας.
Αυτό το Σαββατοκύριακο τα νεότερα…

Thedayaftergr