Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τη μνήμη της κυπριακής τραγωδίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή, στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, πριν από 42 χρόνια.
Με αφορμή την επέτειο της κυπριακής τραγωδίας, ο Δ΄ Αντιπρόεδρος του Σώματος, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εκπροσωπώντας το προεδρείο της Βουλής, δήλωσε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας:
«Συμπληρώνονται σήμερα 42 χρόνια από την 20ή Ιουλίου του 1974, όταν η τουρκική εισβολή στην Κύπρο μας έσπειρε το θάνατο και την προσφυγιά σε περισσότερους από 200.000 Κυπρίους αδελφούς μας.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι μνήμες παραμένουν νωπές και το αίσθημα της κατάφωρης αδικίας κυριαρχεί μέσα στην ψυχή του Ελληνισμού.
Είναι υποχρέωση και χρέος μας να επιδεικνύουμε αταλάντευτη αποφασιστικότητα και μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία να αγωνιζόμαστε για να δοθεί τέλος στην παράνομη κατοχή της Κύπρου και την επανένωσή της.
Είναι ιστορική η ευθύνη που φέρουμε, να επιδιώξουμε –μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία– την ειρηνική διευθέτηση της επίλυσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου.
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
σας καλώ να τηρήσουμε, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ενός λεπτού σιγή για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και τα ιδανικά του Ελληνισμού, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής