Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κανένας Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τους προσωπικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα»


Την ανάγκη να τελειώνουμε με αυτήν την Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος.
«Η ελληνική κοινωνία», τόνισε, «βρίσκεται στα όριά της.  Η οικονομία αγκομαχά. Οι δημοκρατικοί μας θεσμοί δοκιμάζονται.  Ένα αίσθημα εθνικής απογοήτευσης έχει κυριαρχήσει στη χώρα.  Μόνο μία πολιτική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία ανατροπής αυτής της κατάστασης.  Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τελειώνουμε με αυτή την Κυβέρνηση. Για αυτό ζητήσαμε και ζητάμε εκλογές.  Και να τελειώνουμε εγκαίρως πριν αρχίσει να ξεδιπλώνει, με μεγαλύτερη ένταση, τα καθεστωτικά της χαρακτηριστικά». 



Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία παλεύει «για όλους τους πολίτες και όχι για τον κομματικό στρατό» και πρόσθεσε: «Εμείς δεν γυρίζουμε την πλάτη στον απελπισμένο άνεργο, στον εξαπατημένο συνταξιούχο, στον πολίτη που δεν μπορεί να πληρώσει τους παράλογους φόρους, στον επαγγελματία που αναγκάζεται να κλείσει την επιχείρησή του. Κανένας Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τους προσωπικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα, ούτε για τις ματαιοδοξίες των Υπουργών του, που θα κάνουν τα πάντα για να γαντζωθούν στην εξουσία. Εμείς δεν είμαστε εδώ για την ατομική μας καριέρα, ούτε για τη συμμετοχή μας σε καμιά επετηρίδα πολιτικών προσώπων. Υπηρετούμε τον ελληνικό λαό και εκτελούμε μία αποστολή: Να ενώσουμε τους Έλληνες και να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η ανατροπή πολιτικού σκηνικού είναι πρωτοφανής ως προς την ταχύτητα με την οποία συντελέστηκε» και σημείωσε: «Αυτό οφείλεται σίγουρα στην απόρριψη της αναξιόπιστης και αναποτελεσματικής Κυβέρνησης από πολλούς πολίτες που την εμπιστεύτηκαν. Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι ένα συνεχώς αυξανόμενο τμήμα του ελληνικού λαού πιστεύει στη Νέα Δημοκρατία. Εμπιστεύεται τις προτάσεις μας, το όραμά μας, για μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και δίκαιη Ελλάδα.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες βλέπουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει πολιτική λύση στο πολιτικό πρόβλημα του τόπου. Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά.  Αλλά είμαστε και ο πυλώνας σταθερότητας που θα στηρίξει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου στην κοινή προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και την επίτευξη συνολικής ευημερίας. Εμείς επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα ξαναδώσουν δύναμη και προοπτική και στην κοινωνία και στην οικονομία. Των μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ευκαιρίες σε όλους και όχι μόνο σε λίγους βολεμένους ή προστατευόμενους της κομματικής νομενκλατούρας».

Αναφερόμενος, στην κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η Κυβέρνηση επέλεξε, ψήφισε και εφαρμόζει ήδη μέτρα υπερφορολόγησης και περικοπής μισθών και συντάξεων ύψους άνω των 9 δις ευρώ.  Καταναλωτές, μισθωτοί και συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, νιώθουν ήδη στην τσέπη τους το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.  Κανείς δεν υποχρέωσε την Kυβέρνηση να πάρει τέτοια μέτρα. Μόνη της τα επέλεξε. Από ιδεοληψία και ανικανότητα. 

Φέτος εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να πάνε διακοπές. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ και δεν τα βγάζουν πέρα. Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους…  Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Κράτος αυξήθηκαν κατά 1,2 δις ευρώ μόνο τον Μάιο του 2016 και έφτασαν συνολικά τα 88,4 δις ευρώ... Η Kυβέρνηση στέγνωσε τη ρευστότητα από την αγορά… Από το προεκλογικό ‘’«δεν πληρώνω’’ φτάσαμε στο ‘’δεν έχω να πληρώσω’’… Τα ‘’λουκέτα’’ στην αγορά πολλαπλασιάζονται… Οι εξαγωγές καταρρέουν».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι μπροστά στο φάσμα της καταστροφής που προκάλεσε, έρχεται να παίξει με τους θεσμούς προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία και τόνισε: «Δεν θα τα καταφέρουν. Δεν θα τους περάσει. Διότι ο λαϊκισμός έχει ένα αναπόδραστο χαρακτηριστικό. Ηττάται όταν κερδίζει. Χάνει όταν βρεθεί στην εξουσία. Πάντοτε, χωρίς καμία εξαίρεση. Για αυτό, τα καταρρέοντα λαϊκίστικα μορφώματα συχνά καταφεύγουν σε καθεστωτισμό, προκειμένου να γαντζωθούν στην εξουσία.  Είμαι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια μεθόδευση. Αυτό είναι το νόημα της αιφνίδιας πρότασης της Κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου και εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Έκοψαν, έραψαν, έκαναν μανούβρες, έταξαν, έψαξαν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που να οδηγεί πρακτικά σε ακυβερνησία. ‘’Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση’’ φέρεται να είπε ο κύριος Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας τη ρήση του Μάο. Και το είπε χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ, επιδεικνύοντας  προκλητική αδιαφορία για τις επιπτώσεις των πράξεων του... Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών που εισηγείται την απλή αναλογική, μέχρι πρότινος δήλωνε ότι ‘’απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία’’.  Δεν έχουν κανένα φραγμό…  Η απλή αναλογική όπως την προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει στην απλή λογική.… Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω διολίσθηση της χώρας που απεργάζεται ο κ. Τσίπρας. Ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία. Και η οποιαδήποτε σχετική πλειοψηφία συγκεντρώσει η πρόταση του κ. Τσίπρα, θα ακυρωθεί αμέσως από αντίστοιχη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.  Σκοπεύουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο μόλις η Κυβέρνησή μας λάβει ψήφο εμπιστοσύνης». 

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη λειτουργίας της Δικαιοσύνης, την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, την παράκαμψη του Ε.Σ.Ρ. με στόχο της χειραγώγηση των Μ.Μ.Ε., το διαγωνισμό “παρωδία” για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. «Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ζήτημα συνταγματικότητας του “νόμου Παππά” λόγω της ανεπίτρεπτης μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων του Ε.Σ.Ρ. στον Υπουργό Επικρατείας. Μια ρύθμιση που δεν προσβάλλει μόνο τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αλλά υπονομεύει τους θεσμούς, το Σύνταγμα και την ίδια τη Δημοκρατία… Σε κάθε περίπτωση, η  Νέα Δημοκρατία, θα αποκαταστήσει την τάξη όταν γίνει Κυβέρνηση.  Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς δεν επιτρέπουμε σε κανένα.  Θα επαναφέρουμε τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ., το οποίο ο κ. Παππάς και η Κυβέρνηση του αδρανοποίησε προκειμένου να προωθήσει τα αυταρχικά σχέδιά του». 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε για την ανάγκη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία και εξήγησε: «Η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να γίνει για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια. Με κάθε λεπτομέρεια. Αλλά και για να μη διανοηθεί ποτέ άλλοτε ανεύθυνος δημαγωγός να παίξει με το μέλλον της Ελλάδας. Λέγονται και γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες για τις περσινές επιλογές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.  Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και τι όχι. Τον Γκάλμπρειθ, τον Βαρουφάκη, τον Τσίπρα, την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη, ποιόν;  Διότι ο καθένας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή.  Θα φτάναμε σε εκτροπή του πολιτεύματος; Θα πηγαίναμε στη δραχμή; Θα γινόταν εισβολή στο νομισματοκοπείο;…

 Πρέπει  να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό για όλα αυτά.  Διότι το τίμημα το πλήρωσε, το πληρώνει και θα το πληρώνει για πολλά ακόμα χρόνια ο ελληνικός λαός…  Αλλά η οικονομική αποτίμηση είναι μόνον μια παράμετρος.  Αν κατανοήσουμε τι πραγματικά έγινε πέρσι το καλοκαίρι ίσως καταφέρουμε να διαλευκάνουμε μια σειρά από μυστήρια που επακολούθησαν. 

Πρώτον: το μυστήριο του δημοψηφίσματος.  Γιατί έγινε; Τι προσδοκούσε η κυβέρνηση από αυτό; Γιατί έγινε το ‘’Όχι’’  ‘’Ναι’’ σε μια νύχτα; 

Δεύτερον: το μυστήριο των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου.  Γιατί έγιναν από τη στιγμή που τίποτε δεν άλλαξε; 

Τρίτον: το μυστήριο της καθυστέρησης της πρώτης αξιολόγησης…  Αυτά τα ερωτήματα θα διαλευκανθούν μόνο μέσα από την Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής. Και πρέπει να διαλευκανθούν. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να μάθουν την αλήθεια. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Και οι πολιτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ ως χώρα τραγικές καταστάσεις που έφεραν την πατρίδα αντιμέτωπη με το φάσμα της εθνικής καταστροφής».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «Οφείλουμε με τη στάση και τη συμπεριφορά μας ν’ αποδεικνύουμε συνέχεια την πίστη και την αφοσίωσή μας σε αυτή την αποστολή.  Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και προκλητικές συμπεριφορές, δεν συμβιβάζονται.  Αυτό θέλω να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Ζητώ σκληρή δουλειά και αίσθηση του μέτρου. Ζητώ συνέπεια.  Δεν είμαστε εδώ απλά για να απολαμβάνουμε τα προνόμια της εξουσίας.  Για πολλούς συμπολίτες μας η καθημερινότητά είναι πολύ πιο σκληρή από ό,τι αντιλαμβάνονται πολλοί εντός των τειχών του Κοινοβουλίου. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.
Είμαστε εδώ για αγώνες και δημιουργική προσφορά στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Και η επιβράβευσή μας θα είναι, με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, να πετύχουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Είμαι βέβαιος ότι εσείς, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, θα αποτελέσετε την αιχμή του δόρατος στη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό, τον καιροσκοπισμό και τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.  Μαζί θα αγωνιστούμε για να απαλλάξουμε τον τόπο από την επικίνδυνη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Μαζί με τον ελληνικό λαό μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα της χώρας μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ιδέες μας και οι προτάσεις μας σύντομα θα κυριαρχήσουν».