Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στην Τηλεόραση της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στην Τηλεόραση της Βουλής

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στην Τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων, παραχωρεί σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.
Η συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στην εκπομπή «Βουλής βήμα» και τη δημοσιογράφο κ. Αλεξία Κουλούρη θα μεταδοθεί απόψε στις 10 το βράδυ.
Ο κ. Βούτσης τοποθετείται επί των προτάσεων της κυβέρνησης  για τη συνταγματική αναθεώρηση, απαντά στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μιλά για τη σημασία της άμεσης δημοκρατίας. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αναφέρεται ακόμη στην απόφαση της Βουλής αναφορικά με το αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, το μνημόνιο και τα αίτια που οδήγησαν σε capital controls, ενώ αποτιμά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την απλή αναλογική και μιλά για τη δυνατότητα συναινέσεων και συνεργασιών.
Εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφέρεται στο μέλλον της οικονομίας και τις δυνατότητες διευθέτησης του ελληνικού χρέους.
Με άξονα τις διεθνείς εξελίξεις, τοποθετείται στο θέμα της τρομοκρατίας, σχολιάζει την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ αναφέρεται στις εξελίξεις στην Τουρκία και πώς αυτές μπορεί να επηρεάσουν το προσφυγικό ζήτημα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μιλά, επίσης, για το θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και τη διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών, καθώς και για το μέλλον του Δημοσίου και τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων.