Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ

Αν νικήσεις έναν Στρατό, νικάς έναν λαό, έναν πολιτισμό.
Ένας λαός, ένας Στρατός πολεμάει με τα μέσα του και την αποφασιστικότητά του. 
Πανίσχυροι Στρατοί αποδείχτηκαν δειλοί και ανίσχυροι Στρατοί αναδείχτηκαν νικητές εξαιτίας της αποφασιστικότητάς τους.
Για να νικήσεις έναν Στρατό πρέπει να αποκτήσεις περισσότερα μέσα, έμψυχα και άψυχα. Αν δε μπορείς πρέπει να αποκτήσεις περισσότερη αποφασιστικότητα. Μέσα και αποφασιστικότητα οδηγούν στη νίκη, αναλόγως.

Τα μέσα τα αποκτάς πιο εύκολα, την αποφασιστικότητα πιο δύσκολα.
Την πιο εύκολη νίκη όμως, τον τρίτο δρόμο, την επιτυγχάνεις μειώνοντας την αποφασιστικότητα του αντιπάλου.
Αποτελεί επίτευγμα στρατηγικής και πλάνης να επιτύχεις να διαλύσεις έναν στρατό χωρίς να τον πολεμήσεις, εξανεμίζοντας έντεχνα την αποφασιστικότητά του
Να τον κάνεις, το σπουδαιότερο όλων, να είναι άεργος και να πιστεύει ότι επιτελεί το έργο του, την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος του λαού του, χωρίς να χρειάζεται να πολεμήσει, χωρίς να πολεμά. Να τον ωθείς στην αποχή  από τον ορισμό του, τον πόλεμο, μετατρέποντάς τον αργά αλλά σταθερά σε μία δημόσια υπηρεσία κοινωφελούς αποστολής αγαθοεργιών. Να μην έχει ήρωες και να νιώθει υπερήφανος που δεν πολεμά.
Να τον επανδρώνεις χωρίς άνδρες, με το κενό, χωρίς να διαμαρτύρεται, επιτυγχάνοντας την υπολειτουργία του χωρίς να τον πολεμήσεις.
Να τον υπό-χρηματοδοτείς απαξιώνοντας τα μέσα του επιτυγχάνοντας την αδυναμία του τελικά σε μέσα χωρίς να τον πολεμήσεις, εκτρέποντάς τον σταθερά από την εκπαίδευσή του λόγω έλλειψης χρημάτων εξαιτίας της διάθεσής τους για μακαρόνια.
Να τον αλλοιώνεις στη φύση του, κλείνοντάς τον σε Μαγειρεία για την παρασκευή παστίτσιου, σε κατάσβεση πυρκαγιών, σε ρόλο πυροσβεστικής, σε αερο-διακομιδές σε αποστολές  Ερυθράς Ημισελήνου.
Να τον χαϊδεύεις χορηγώντας του ατομικά ωφελήματα και να τον πλανεύεις με λόγια του αέρα μαλακώνοντας την ψυχή του.
Να ελέγχεις τη διοίκηση και τον έλεγχο του με ένα αλισβερίσι εξουσιών και γαλονιών, με ικανοποίηση κοινωνικών αιτημάτων και ατομικών φιλοδοξιών σε θέσεις, χρήμα και ηδονές.
Να ξεριζώνεις κάθε κύτταρό του που αντιστέκεται, που δεν κατάφερες να ελέγξεις, όπου και αν βρίσκεται στην ιεραρχία του με λάσπη, δόλο και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε να μη μολύνει τα υπόλοιπα ελεγχόμενα κύτταρα ενός ευνουχισμένου πια Στρατού.
Τέλος, να μεταλάσσεις σε μαλθακούς τους πιο άγριους πολεμιστές του. Αυτούς που ορκίστηκαν να τον υπερασπιστούν μέχρι τέλους. Τις πιο γενναίες ψυχές. Να διεισδύεις εκεί που πρέπει, όταν πρέπει, να τις έλκεις και στο τέλος να τις υποτάσσεις στην ορθή στάση ώστε να μην μπορεί κανείς τους να πολεμήσει, να μην μιλάει κανείς για πόλεμο.
Τότε έχεις πετύχει το σκοπό σου. 
Τότε έχεις απαξιώσει τα μέσα και ισοπεδώσει την αποφασιστικότητα ενός Στρατού.
Τότε έχεις πετύχει να νικήσεις έναν Στρατό, έναν λαό και αξίζεις να τον δαμάζεις για πάντα, μέχρι να σε ρίξει κάποιος από το σαμάρι του για να τον ιππεύσει και αυτός ή αυτή για 99 χρόνια ή κάποιος στην ιδανική περίπτωση να ρίξει τον καβαλάρη του για τον ελευθερώσει ξανά στην άγρια και αναλλοίωτη φύση του ανθρώπου και της ιστορίας.
Για να πετύχεις την μεγαλύτερη των νικών, την αυτοκαταστροφή ενός Στρατού,  ενός λαού, ασφαλώς πρέπει να διεισδύσεις πίσω από τις γραμμές του. 

Να ντυθείς σαν αυτόν, να κατακτήσεις το πνεύμα του, να ντυθείς "παππάς, μουφτής ή κήρυκας" αναλόγως της εποχής και να τον ελέγξεις ύπουλα και απόλυτα. Χρειάζεσαι εκπαίδευση, χρειάζεσαι πανουργία, χρειάζεσαι έξοδο διαφυγής, χρειάζεσαι μέσα ενημέρωσης - μηχανισμό προπαγάνδας.

Όταν το καταφέρεις είσαι ο απόλυτος άρχοντας του σκοταδιού, που σέρνει έναν Στρατό, έναν λαό τυφλωμένο στην αιώνια καταδίκη του.

Αξίζεις συγχαρητήρια... 
 

Thedayaftergr